Zdravým.
Rozhodol som sa že sa túto zimu idem troška pohrať zo svojou Z3. Ako každému kto vlastní motor M44 mi chýba výkon a krútiaci moment. Najprv som plánoval kúpiť kompresor kit pre tento motor, ale to by stále nebolo ono. Tak som rozmýšľal skôr nazuť tam motor M52B28. Plánujem kúpiť nejakú 328i E36 ako darcu orgánov.
Trúfal by si niekto na takúto výmenu? Prípadne čo všetko ma pritom čaká? Nejedná sa mi len o prehodenie motora, ale skôr o kompletné prestavanie na Z3 2.8. čiže brzdy, nápravy, prevodovka diferák a všetko čo je stým spojené. Samozrejme nič nechcem zadarmo. Pustil by som sa do toho sám ale nemám na to vhodné priestory.
Rady typu: predaj a kúp 2.8 sú úplne zbytočné, ja nechcem druhé auto, chcem vylepšiť toto! Administratívna stránka veci ma tiež nezaujíma.
ďakujem za všetky rady.
Pár plánov do budúcna, len tak pre zaujímavosť:
Motor M52, ESS kompresor kit, kované piesty a ojnice, AMA nerezový výfuk, ladené zvody, sportové sanie, spojka odľahčený zotrvák atď. Výrobca kompresora deklaruje 405ps. Môj plán je prehupnúť sa aspoň cez 300ps. Toľko len čo sa motora týka.