... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

jiklop
Autor témy
Auto: 530d e60
Kraj: Zahraničie

e60 530d stále netahne - prosím o pomoc !!!!!!! NEW

Štvrtok, 26. Júla 2012, 09:20

zdravim pánové , potřeboval bych radu a obracím se na Vaše SK - forum, protože na českých nic není.

koupil jsem e 60 530d , automat, rok 03, vůz jsem koupil už v takovém stavu v jakém je, od předchozího majitele se nic nedozvím protože je to naprostý "no coment" .

1. vozidlo netahlo (cca 120koní)- udelala se diagnostika
- výmena EGR, čidlo teploty nasáveného + čidlo tlaku nasáveného, přetěsněné okolí turba - fučelo bokem(nové gumky)
- egr jsem zaslepil

2. po výměně čidla tlaku nasávaného vzduchu se začalo auto probouzet k životu, ale až tak po 15-20 sekundách držení plného plnu se teprve probere a jede jak má. ale jakmile zpomalím jízdu a otáčky dostanu tak pod 2000, tak zase přestane táhnout a znovu to potřebuje k probuzení 15-20sekund plného plynu. takže chvíli jedu jak s traktorem a najednou to škubne a je z toho stíhačka - v celku i nebezpečné.............. při sešlápnutém plném plynu, a čekání než se to dostane do maximálního výkonu tak to jakoby 1 sekundu jede a hned zase nejede- ono to tak výkonově pocukává a kolísá. a hulí to jak lokomotiva !!!! hrůza co letí z toho výfuku.....hromady uhlí

3. ten osel předemnou s tím (120koní) tak jezdil asi půl roku,prostě jemu to stačilo, on to neopravoval

4. nevim jestli nezaostává někde regulace turba(naklápění), nebo je tam další vada, diagnostika hlásí už jen neco s centrálním žhavením.

Klidně i přijedu bydlím 10km za slovenskou hranicí Nové Mesto Nad Váhom -zelená voda

Děkuji za rady!!
Naposledy upravil/-a jiklop v Piatok, 27. Júla 2012, 21:33, upravené celkom 7 krát.

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Re: e60 530d stále netahne - prosím o pomoc

Štvrtok, 26. Júla 2012, 11:54

zhavenie...niekde som cital ze ked je zle zhavenie...tak ti neprepaluje filter pevnych castic...to znamena...ze ti auto dusia spaliny...a mozno ho mas uz upchaty a po chvili si najde nejaku sparu a prefukne ho...moj nazor...ak mas filter...

jiklop
Autor témy

Re: e60 530d stále netahne - prosím o pomoc

Štvrtok, 26. Júla 2012, 12:05

toto filter nema, koncovky vyfukuto ma směrem dole

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: e60 530d stále netahne - prosím o pomoc !!!!!!!

Štvrtok, 26. Júla 2012, 12:53

Vstreky? jednotka žhavičov? katalyzátor?
Máš vymenené termostaty (to už je klišé :mrgreen: )?

jiklop
Autor témy

Štvrtok, 26. Júla 2012, 13:01

MateX3 napísal:
Vstreky? jednotka žhavičov? katalyzátor?
Máš vymenené termostaty (to už je klišé :mrgreen: )?

termostaty? - tak to nevim co by mělo být , termostat znám akorát v chladícím okruhu. :-)
podle mě kdyby byly spatne vstřiky tak to nepojede vůbec, ono to jede ale jen nekdy :-D a na diagnostice to bylo
už asi 5x
katalizátor? - ze by katalizátor tak razantně ovlivnil tah motoru? momentálně to jede jakoby to mělo tak 80 kw, su rád že to rozjedu na 110kmh, a za mnou nikdo nemůže jet protože by neviděl ani na krok

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 26. Júla 2012, 13:34

bez do Trencina si dat pomerat vstreky. nazov firmy si nepametam,vygoogli si.kolko to ma nabehane? to si kupil v takom stave?

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 26. Júla 2012, 14:08

palivovy filter si menil?..skus zmenit hlavne diagnostiku..nieje comp ako comp...automat radi normalne?...ci to cakas po zosliapnuti tak dlho kym podradi? to kupil asi za par korun...a teraz dotoho bude musiet vrazit...naco si to kupoval ked to neslo ako ma?

jiklop
Autor témy

Štvrtok, 26. Júla 2012, 16:44

v přepočtu na eura cena byla 4500 eur, takze kdybych tam nasypal i dalsich 1500 eur, porad se to da,

jiklop
Autor témy

Štvrtok, 26. Júla 2012, 16:45

l.bily napísal:
bez do Trencina si dat pomerat vstreky. nazov firmy si nepametam,vygoogli si.kolko to ma nabehane? to si kupil v takom stave?

nabehane to ma 225, a má to vim, když si jej předchozí majitel kupoval před asi 5-ti lety byl jsem u toho.

jiklop
Autor témy

Štvrtok, 26. Júla 2012, 16:50

lukinooo3 napísal:
palivovy filter si menil?..skus zmenit hlavne diagnostiku..nieje comp ako comp...automat radi normalne?...ci to cakas po zosliapnuti tak dlho kym podradi? to kupil asi za par korun...a teraz dotoho bude musiet vrazit...naco si to kupoval ked to neslo ako ma?

oooo ,palivovy nemenil !!! :shock: :shock: , provedu ihned zítra

ale dneska sem byl po šesté na diagnostice, celkem sem byl na třech různých PC, nenapsalo to ani na jedné že by měla být špatná váha, ale jakmile jsme ji dnes odpojily tak to jelo snad ještě líp , takže zitra tam jebnu druhou váhu a napíšu jak to dopadlo.

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Júla 2012, 16:18

Ja by som hladal v tomto pripade chybu v regulacii turba, skotroluj vsetky hadicky podtlaku a vymen pressure converter. Cca 100€ snimac podtlaku, nedavno som to robil. Snima to podtlak atd a podla toho nataca lopatly na turbe.
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

jiklop
Autor témy

Piatok, 27. Júla 2012, 20:39

takze chlapci, po dnešním úmorném dnu kdy jsem dal novou váhu vzduchu, NIC !! #-o

ale mě to nedalo, kaslu na celou diagnostiku, vydělal jsem trubku za turbem "která tlačí vzduch do sání" vzal jsem foťák a vyfotil jak jsou na tom lopatky, zítra vám sem vložím foto, vrtulka má ohlodané kraje, kousky jsem našel v sání :-D ale jsou to opravdu miniaturní kousíčky, skoro jakoby piliny - může to být ono?? může u vrtule takové chybějící kousíčky tak ovlivnit tah motoru, říkám, nedostanu se přes 130km/h,
)
abych turbo vydělal musím samozdřejmě oddělat celý ten super zku...vený plastový kryt PŘEZ CELÝ MOTOR!! který vymyslel určině nějaký MGR. ING. PhDr. německý BMW projektant alis BLB, já ho potkat tak bych mu ten plast narval ze zadu.

PROSÍM JAK VYTAHNU VSTŘIKY ???!!! NEMUŽU NAJÍT NÁVOD,

NA YOUTUBE JE POUZE PÁR VYDEJÍ JAK PO VYTAHOVÁKU NA VSTŘIKY SKÁČE ASI 6 CHALANŮ A Z TOHO MI BEZÍ MRAZ PO ZADOCH.
Naposledy upravil/-a jiklop v Piatok, 27. Júla 2012, 20:45, upravené celkom 2 krát.

jiklop
Autor témy

Piatok, 27. Júla 2012, 20:41

Vladdo01 napísal:
Ja by som hladal v tomto pripade chybu v regulacii turba, skotroluj vsetky hadicky podtlaku a vymen pressure converter. Cca 100€ snimac podtlaku, nedavno som to robil. Snima to podtlak atd a podla toho nataca lopatly na turbe.

to by mohlo být též, velmi děkuji za radu, zkusím to turbo prvně pak toto,

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 27. Júla 2012, 20:55

jiklop napísal:
takze chlapci, po dnešním úmorném dnu kdy jsem dal novou váhu vzduchu, NIC !! #-o

ale mě to nedalo, kaslu na celou diagnostiku, vydělal jsem trubku za turbem "která tlačí vzduch do sání" vzal jsem foťák a vyfotil jak jsou na tom lopatky, zítra vám sem vložím foto, vrtulka má ohlodané kraje, kousky jsem našel v sání :-D ale jsou to opravdu miniaturní kousíčky, skoro jakoby piliny - může to být ono?? může u vrtule takové chybějící kousíčky tak ovlivnit tah motoru, říkám, nedostanu se přes 130km/h,
)
abych turbo vydělal musím samozdřejmě oddělat celý ten super zku...vený plastový kryt PŘEZ CELÝ MOTOR!! který vymyslel určině nějaký MGR. ING. PhDr. německý BMW projektant alis BLB, já ho potkat tak bych mu ten plast narval ze zadu.

PROSÍM JAK VYTAHNU VSTŘIKY ???!!! NEMUŽU NAJÍT NÁVOD,

NA YOUTUBE JE POUZE PÁR VYDEJÍ JAK PO VYTAHOVÁKU NA VSTŘIKY SKÁČE ASI 6 CHALANŮ A Z TOHO MI BEZÍ MRAZ PO ZADOCH.

Natlačíš do toho hromady peňazí. Byť na tvojom mieste, asi vymením celý agregát.

jiklop
Autor témy

Piatok, 27. Júla 2012, 20:58

MateX3 napísal:

Natlačíš do toho hromady peňazí. Byť na tvojom mieste, asi vymením celý agregát.

v klidu , turbo mám za ""přepočet"" cca 120 eur, to je v pohode, přístup k dílům je, jenom sakra jak vyndám ty vstřiky, mám to rezebrané před barákem.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní