Ja som sem zabludil po dlhsom case, ale budem so zaujmom sledovat ako bude predaj vyvijat. Totizto, jeden znamky panko predava uz presne rok svoju Alfu 159 SW 1.9 JTD. Je to diesel a kombi, teda kombinacia po ktorej zvykne byt dopyt. Aj celkom pekne auto. Predava ho len preto, ze je to slabsia vykonnostna verzia a chcel by tu silnejsiu. Ale... posrala sa mu navigacia v nom, dal to opravit, dost to stalo aj celkovo ta udrzba a tieto naklady premietol do ceny. 8600 € za 6 rocnu Alfu so 190 000 km. Nuz a tu bol problem. Chce byt poctivy a s tym sa daleko nechodi. To ze auto je v obstojnom stave a servisovalo sa, to nikoho nezaujima. 190 000 km je vela. Podobne Alfy, rovnake rocniky ale do 130 000 km (ktovie ci realnych) sa uz predali. Tato stale stoji. Za ten rok, spustil cenu na 6800 € a stale nic. Dostal jeden navrh na 5800 € ale to uz zamietol. Takisto ma zverejnene VIN, kde vidno ze lavy blatnik bol striekany. Bol tam taky vacsi tukes, ma aj fotky no kazdy kto to vidi na grafe si mysli ze je to buracka

A toto je podobny pripad. Nema zmysel pri tak starom aute saskovat s tachometrom. Beztak kazdy s rozumom tu hladi na stav, lebo km nie su relevantne, no stale je dostatok ludi ktori hladia v 2. rade na tachac. V 1. rade hladia na cenu. Ty mas z tohoto roku gumy. Neviem aka je to znacka, no dajme tomu ze stali 90 € kus: To je 360 € sada. Ti ludia radsej kupia auto za 3000 € so zodratymi gumami ako za 3300 € s novymi
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Pred predajom sa do auta nemoze investovat, takmer nikto to nezohladni. Dalsi problem bude asi vek, pretoze je to 1996. Vacsinou uz ked niekto kupuje auto chce presadnut do lepsieho a aj majitelia HTP ktory ma auto z 2001 by si tymto sice polepsil, ale bola by hlupost ist do starsieho ako mal.
Uvidime ako sa to vykristalizuje, pretoze postoje predavajucich a kupujucich su momentalne v tomto obdobi brutalne odlisne.