... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

BMW328i
Autor témy
Auto: 530d E39
Kraj: Trenčiansky

Re: Problem strasenim volantu

Piatok, 18. Mája 2012, 21:44

Britt napísal:
Priatelia tak toto som tu riešil cel minulý rok. Všetko som vymenil kotúče ramená a čo ja viem čo všetko samozrejme niekoľko krát robená geometria a neuhádnete čo bolo na príčine toho trasenie v cca. 80km/h.
Ja som to aj predpokladal ale väčšina mi tvrdila že nie NÁBOJE to niesu lebo ich pozreli a skontrolovali a sú O.K. Kašlal som na to veď nič iné to už byť nemohlo veď som predsa všetko vymenil. Zavolal som Maťovi do BB a poprosil o poslanie nábojov. Predstavte si že keď mi ich vymenili tak ako prestalo triasť. Problém bol len v tom že som dlho jazdil na tých zlých nábojoch a odnieslo si to riadenie. V pondelok musím dať dole riadenie a dať ho na repas nakoľko tým trasením sa trošku uvolnilo a teraz keď mám nové náboje tak riadenie ma vôlu. Prejavuje sa to plávaním na ceste. Konkrétne sa trošku pasujem s riadením aj na rovnej ceste lebo raz chce (ťahá) ísť auto do ľava a raz do prava. Tak že moja rada je pokiaľ ste už urobili všetko rýchlo vymeniť náboje aby si to neodnieslo riadenie.

tak dobre vediet hned to dam pozriet a vymenit ked pridem domov...:) lebo fakt ma to znervoznuje a nechcem si znicit riadenie...mne uz treba len ramena a tie naboje dam kuknut...vie mi niekto povedat kolko cca stoja naboje na 530d 2002 rok?
E39 530d sedan
E30 318i coupe...ex

hessy

Piatok, 18. Mája 2012, 23:57

auto servisujem vyhradne u Semtexa a hovoril ze riadenie je OKA... auto mne plava len v kolajach ale nie nijako vyrazne. Cize stale si myslim, ze je to tymi super cinskymi wanli gumami

Užívateľov profilový obrázok
rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 20. Mája 2012, 17:02

lionlion napísal:
Bude to asi tou geometriou, naskor to dobabrali este viac jak bolo. Nebol by to prvy ani posledny pripad. Inac brzdy trasu pri brzdeny, ak je napr. nieco povolene na naprave tak takysto pri brzdeni..... a gumy resp. nevyvazene kolesa okolo 110-120 km/h, to je ta spravna rychlost, pri inej to nerobi.

Takze by som typol geometriu, a na e39 v predu sa nic ine okrem capou riadenia nastavovat neda, zato zadna naprava toho ma uz viac

mne raz triaslo kolesa pri 60 a 70tke a prave pri tych vyssich rychlostiach to bolo ok....a boli zle vyvazene
bmw e39 530i "01

Užívateľov profilový obrázok
2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 21. Mája 2012, 00:06

ja ked som mal origo 15" zimne, tak mi auto citelne netriaslo, ale ked som vymenil na 17" dotz s avonmi, tak mi auto triaslo od 90-110 jedno koleso bolo mierne ohnute, tak som kolesa vymenil za fungl nove OZ tiez s tymi avonmi, tak sa mi zdalo ze je to lepsie, ale zistil som ze to bolo teplom... ked je vonku zhruba 10°C tak auto trasie ako svina hlavne pri 50kmh vtedy ma celeho natriasa jak keby mam lowridera, ale len pokial s autom neprejdem par km potom je to ovela lepsie... kolesa su vyvazene a ked je teplo ako teraz, tak to trasie len vo velmi uzkom rozmedzi medzi 100-110 ale uplne minimalne... ked dam 15" zimne, tak auto netrasie, alebo len minimalne a to trasenie pri nizkych teplotach je uplne prec... kolesa su pritom vyvazene... mozu to sposobovat pneumatiky? kupoval som ich fungl nove a maju jednu sezonu... mozu byt takto poskodene pneumatiky ze ked je chladno, tak trasu jak besne?
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Britt
Auto: BMW 530 i Touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 21. Mája 2012, 07:06

tak dobre vediet hned to dam pozriet a vymenit ked pridem domov...:) lebo fakt ma to znervoznuje a nechcem si znicit riadenie...mne uz treba len ramena a tie naboje dam kuknut...vie mi niekto povedat kolko cca stoja naboje na 530d 2002 rok?

Len si daj pozor lebo mne tvrdili aj keď som tie náboje dal niekoľko krát skontrolovať že náboje sú v poridaku. Až ma to prestalo baviť a jednoducho som ich vymenil. Keď sme dali v servise u kamoša dole koleso a dostali sme sa k náboju tak on s ním opatrne otáčal a skúšal ako sa točí. Sám povedal že našiel malé zádrhy v ložisku ale ak by to skúšali v servise bez toho aby odstrojili všetko tak by to nikdy nezistili. Proste rok som nadával na trasenie volantu a len preto že som dôveroval mechanikom som menil jednu vec za druhou bez odstránenia problému . Ako som tu už písal odnieslo si to riadenie ktoré dnes idem dať repasovať.
Inak tie náboje na moju E39 ročník 2002 stali tušim 130,-€.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných