... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Mimo napísal::-k tak to sa musia ozvať majitelia 46tiek aký majú interval.
každopádne iterval závisí od viacerých faktorov ako len počet km.
lubko4 napísal:Ahojte mam sice E36 ale mozno pomoze. Olej som menil sam resp. s mojim kamosom a chcel som ho vynulovat pomocou pocitaca s druhim kamosom ale ani pohosdine tukania sa nam to nepodarilotak som sa rozhodol ze zajdem do Oil partnera, lebo som aj tak potreboval zmenit prevodovy olej a tam mi to vynulovali za par minut. Takze je by som odporucal nejake taketo stredisko, kde to vymenia a resetnu naraz a za par minut.
Jarda napísal:... múdra reč.... Takze spoliehat sa na chlapov z BMW je jedna vec ale urobit nieco "pre istotu" sa tiez urcite oplati.. Podla mna hodne zalezi na veku a najazdenych km.. a na 100% budem odteraz menit olej bez ohladu na nejaky system pocitania, po kazdych 10 tis. km... Pri novych a origo servisovanych BMW sa na to da spolahnut ale pri jazdenom aute kde nemas ziadnu istotu co ma za sebou sa riskovat neoplati..
Jarda napísal:no ale podla mna je tam odporucany olej 5w-30 longlife-04 http://olejposta.sk/r_1655.htmlKed som ja menil olej na 5 rocnom BMW tak som tiez zresetoval pocitadlo a ukazovalo nejakych cca 21 tis. Odvtedy som najazdil 10 tis. km a teraz mi svieti nejakych 11500 takze zhruba jazdim podla planu.. :) Jeden mensi hacik to vsak ma.. Daval som do toho olej na odporucanie celkom schopneho servisu podla mudrej knizky.. Naliali mi Castrol SLX 0w-30.. a cuduj sa svete.. vcera mi pravdepodobne odislo turbo do vecnych lovist..Ked sme to akurat dnes rozoberali s kamosom co sa uz nejaky rok vrta v autach tak mi povedal ze to zrejme nebol az taky dobry napad s tym 0w olejom.. Nevravim ze to sposobil on ale mozno tomu turbu trosku pomohol .. Takze spoliehat sa na chlapov z BMW je jedna vec ale urobit nieco "pre istotu" sa tiez urcite oplati.. Podla mna hodne zalezi na veku a najazdenych km.. a na 100% budem odteraz menit olej bez ohladu na nejaky system pocitania, po kazdych 10 tis. km... Pri novych a origo servisovanych BMW sa na to da spolahnut ale pri jazdenom aute kde nemas ziadnu istotu co ma za sebou sa riskovat neoplati..