... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Dusky napísal:no musis ist na diagnostiku. ja som menil olej asi pred mesiacom a musel som si to ist dat vynulovat. teda ak sa to da aj inak tak to netusim ale ak ano tak ma vystre
gf.no1 napísal:ja som minuly vykend menil olej a mal som cca 15 000 "uz som tam mal orange+cervenu" najazdene a pouzivam origo olej od bmw 10w-40. minule len tak medzi recou Beres jr. (neviem ci niekomu hovory to meno nieco) ma vyrazne upozornil ze oleje menit po 10 000km a to bez zavislosti na jazde!!! takze neviem, ale ja pokial nemam orange na palubovke tak dovtedy nemenim nic
Hoky napísal:síce longlife sú dobrá vec, ale keď si spočítaš 2x výmenu po 10T a 1x výmenu po 20T, tak budeš skoro na tom istom.Tak teraz čo, držíte sa toho intervalu čo odpočítava BC, alebo si sami odrátavate odjazdené km a potom vymieňate oil?
Max-Max napísal:neodporuje si to trošku ?myslim si toto - pri navrhu normolejov a obvodov service oil konstrukter vedel, preco robi to a to tak a tak, aj u M motorov s vysokymi otackami. Riadim sa vyslovne indikaciou service oil, ktory pocita km, studene starty, jazdny rezim, cas sa do uvahy u vymeny oleja neberie. Tieto obvody boli navrhnute vyslovene pre konkretne auto a konkretny model, a ja urcite nie som vacsi macher nez maniaci v Mnichove, aby som to menil. Pokial za rok najazdim menej nez je zivotnost olejovej naplne predpisana pre konkretny motor, tak menim raz rocne.