... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

Myslíte si, že je coupé nepraktické? (pre mladý pár)

Hlasovanie ukončené Nedeľa, 29. Apríla 2012, 17:24

áno
3 (25%)
nie
9 (75%)

Celkom hlasov: 12
bmwtt.sk

igor256
Autor témy
Kraj: Žilinský

Prosím o radu a názor BMW E30 320i

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 17:20

Zdravím Vás, už dlho pozerám inzeráty na BMW. Veľmi sa mi páčia klasiky. Som študent, mám zopár brigád a nejaký ten príjem popri výške, takže čosi by som vedel dať dokopy, no nič extra. Možno mi rodičia trošku pomôžu (a nesmejte sa! :D)
- nemyslím ale, že do tých 800€ ale potom aby som mal na prevádzkové náklady a tak.. (mimochodom ako to vidíte s ND? ceny a dostupnosť?)
Našiel som tento inzerát:
http://autobazar.autovia.sk/bmw-rad-3-c ... a5-1125489
Chcem sa Vás spýtať na názor, čo si myslíte o tom aute. Prípadne, či nepoznáte majiteľa (znel celkom mlado)..
Auto je 320i coupé, 6valec, 95kW (klasika, neviem ale presne či nie 92), 5st manuál,r.v 85-87; 93 - zapísané (ten inzerát mu nešiel dobre pridať či čo)...
Podľa mňa je 3er coupé naj!
Vzadu sú širšie gumy 215 (či koľko) nevadí to policajtom? Ja by som sa asi obával...
Ako je to so zapísaním do TP?
Vraj je motoricky aj všetko OK, len tlmiče treba meniť.

Moje predstavy:
chcem sa autom normálne voziť. Nechcem ho drať a jazdiť na ňom ako dement, no na druhú stranu by som si skúsil aspoň trošku zadriftovať (no asi len keď bude mokro - podľa mňa sa vtedy auto menej ničí, keď sa šmýka) - neviete, za koľko by sa dal zohnať nejaký používaný samosvor a či to má vôbec význam? Mimochodom keď sme pri tom, napadlo mi, či samosvor pomôže v zime? (akože uzávierka)

Možno toto celé znie trošku hlúpo (nie som hlúpy :D) ale fakt by som bol rád, keby ste mi nejako dobre poradili.
Mimochodom niekde som zachytil, že nejaký používateľ "Skypcoo" alebo tak nejak by vedel urobiť dobrú cenu na poistku.. je to 2,0 benzín.. tak že koľko asi tak..
Čo spotreba? 7-10?
Je to 6-valec tak by to mohlo niečo vydržať, ale zase nie je to ten novší (z E36)..

ďakujem za rady :)
Igor

reVo
Auto: e36 328i/e90 330xi
Kraj: Prešovský

Re: Prosím o radu a názor BMW E30 320i

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 18:15

Co ja viem... Mne pride e30 uz skor pre fajnsmekrov, ktory to maju ako svoje hobby na vikendy a bud si z toho robia cuker alebo to stavaju na amaterske preteky. Takto na bezne jazdenie neviem ci by som to bral... Ak by som napriklad nemal feliciu do mesta, tak neviem ci by som si kupoval baworak ako daily car, kedze som tiez student :D Ale tak som zvedavy aj na ostatne nazory, takto to vidim mozno len ja :D
BMW e36 328i coupe (Avusblau M-packet) a E90 330xi (Monacoblau) - príbeh

igor256
Autor témy

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 18:26

Takto, aby som to ešte upresnil. Ak pôjdem cez obed do mesta alebo do školy (školu mám 1km od domu) tak nepôjdem pravdepodobne autom ale MHD. Autom keď fakt treba (vnoci) alebo sa povoziť..
Každopádne ďakujem za názor :)

Wictor58
Auto: E90 330i 2005
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 21:08

Ja si tiez osobne myslim ze E30 je pre fajnsmekrov ktorí sa s autom piplajú a vedia si 90% veci spravit sami lebo toto auto si urcite bude pytat pravidelnú udrzbu, a to nemyslim vymenu oleja a vody do ostrekovacov :) E30 je skôr na takych 5 dni obskakovania okolo auticka a cukrikovania a 2 dni zabavy cez vikend na vylety, pikniky, drifty, a tak proste :)

Ale urcite su samozrejme vynimky ktore to pouzivaju ako daily car :) ale mne E30 a hlavne coupe pride uz take "epicke" auto a je to ako ked vidime v americkych filmoch ze maju stare mustangy chlapci, jasne ze je to ina kava len proste mi to pride take vikendove auticko pre fajnsmekra.
E90 330iA 2005 Príbeh
EX: E39 530dA 2001 142KW Feši Príbeh
E83 X3, 3,0dA, 2004 150KW Príbeh

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Piatok, 20. Apríla 2012, 09:49

Ako napísali chalani, ak chceš v dnešnej dobe e30 tak musíš rátať s tým že na nej bude veľa roboty ak chceš aby to vyzeralo ako auto, na druhej strane málo roboty na to aby to jazdilo...... tieto staršie autá proste idú stále..... Ak máš nejaké náradie, miesto kde by si sa v nej hrabal a hlavne chuť, tak sa naučíš všetko opraviť a bude ti robiť radosť. Ale túto konkrétnu by som nebral určite neber automat.

e30 za tie prachy bude potrebovať veľa veľa opráv.......

igor256
Autor témy

Piatok, 20. Apríla 2012, 10:03

heroe napísal:
Ako napísali chalani, ak chceš v dnešnej dobe e30 tak musíš rátať s tým že na nej bude veľa roboty ak chceš aby to vyzeralo ako auto, na druhej strane málo roboty na to aby to jazdilo...... tieto staršie autá proste idú stále..... Ak máš nejaké náradie, miesto kde by si sa v nej hrabal a hlavne chuť, tak sa naučíš všetko opraviť a bude ti robiť radosť. Ale túto konkrétnu by som nebral určite neber automat.

e30 za tie prachy bude potrebovať veľa veľa opráv.......

Pisal som ze nie je automat. Tam v popise je..

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Piatok, 20. Apríla 2012, 10:19

igor256 napísal:

Pisal som ze nie je automat. Tam v popise je..

Aha, som myslel že si sa pomýlil. Každopádne na týchto autách nemáš ako riešiť stav za tie prachy bude v zlom stave každá, ide o to aké veľké je tvoje odhodlanie dať ich dokopy, ak to nie je automat tak to choď pozrieť, ak jazdí a zatáča tak ju asi aj zober ak chceš, tie autá sa dajú opraviť na kolene ak máš kde, kedy a s čím

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných