... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BMWslav
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Re: Skusenosti s BMW servismi

Pondelok, 3. Októbra 2011, 19:55

fano031 napísal:
Čaute, nedá mi nepodeliť sa o čerstvú skúsenosť v TEMPUS BAVARIA KOŠICE:
Keďže ma čaká výmena oleja v automate na mojej sedme, zašiel som do TEMPUSU ako mi bolo poradené po originálny filter a tesnenie vane automatu. V pondelok ma obsluhovala dáka slečna/pani. Dal som jej techničák a čísla opísané z automatu a z tesnenia. Požiadal som ju o o filter a tesnenie vane automatu, načo sa na mňa udivene pozrela že čo to od nej chcem. Povedala, že podľa čísel nevie nič nájsť. Následne požiadala o pomoc vedľa sediaceho kolegu a ten následne zašiel po ďalšiu pomoc po mechanika. Spoločnými silami sme objavili to čo potrebujem. Slečna/pani ma požiadala o číslo mobilu, že musia veci objednať a potom mi hneď zavolá. Dnes som šiel s bratom poistiť nové auto do TEMPUSU a zašiel som sa opýtať na môj filter a tesnenie. Potešil som sa že ho už majú i keď ma nik nekontaktoval. Šracko mi dáva do ruky filter a ja som sa ho opýtal či došlo i tesnenie. Na to som dostal odpoveď, že došlo iba čo je balení. Takže som ho poprosil, že chcem objednať tesnenie čo som už raz objednával. Po chvíľke surfovania v PC mi povedal, že tesnenie sa nedá objednať.
Cítil som sa tam ako v predajni pečiva... ](*,)
Došiel som domov a čísla čo som mal opísané som hodil do vyhľadaváča, filtre a tesnenia aj samostatne aj ako kity vyskočili napríklad v AUTOKELLY alebo ORAKORE...
Na záver som si položil otázku, keď to v TEMPUSE funguje takto pri takýchto drobnostiach ako to funguje pri pri nákladných opravách a dieloch...

TEMPUS BAVARIA KOŠICE
S tou pani mam aj ja skusenosti :D
Ja som len chcel ramec na radio aby som mohol dat aj ine ako standartne. Prisiel som tam a ona VIN odomna pyta, vravim jej ze neviem. Tak som jej vysvetlil o ake auto ide a ze potrebujem ten a ten diel. Ona na to ze musi zavolat elektrikara :D (elektrikara kvoli plastovemu ramceku..)

Nakoniec dojde elektrikar ktori mi hovori ze o takom niecom este nepocul :D :D :D
No po asi 15 minutovom vysvetlovani nasli v PC ten ramcek aj s kablami. A teraz cena :D 86Eura kable a 32 eura ramcek :D :D :D

Normalne jak som vysiel z toho pajzlu som sa zacal rehotat, den na to som objednal cez internet za tusim 15 eura?

Akoze toto je skusenost z pred pol roka.

Ale tu vyoranu zensku z TEMPUSU doteraz pametam.
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Novembra 2011, 01:09

duko napísal:
Ja sa nestačím diviť ako sú ľudia spokojní. Auto 2 mes. pred skončením záruky a toľko závad,škrípania ,vrzgania,dolamané plasty,vôľa v riadení, silentbloky ,cievky,atď,veď take auto je na zhodenie zo skaly a nie na spokojnosť.Kvalita ide katastrofálne dole,ľudia si na to pomaly zvykajú a tešia sa na nový model,ešte väčšiu katastrofu v kvalite.

nj, mas pravdu, no komentoval som servis a ten mozem odporucit.. to, ze som si dolamal laktovu opierku ked som ju zavieral nasilu je uz moja blbost :mrgreen: cele vrzganie bolo nakoniec riadenim, ktore sa vymenilo, silentbloky aj ostatne veci boli ok... to, ze odisli cievky je vyrobna chyba benzinovych E90, bohuzial.. zalezi od auta, spokojny samozrejme nie som, ale pomozem si? :roll: naopak som z tych, co kazdu blbost nechaju spravit a servis vychadza v ustrety... nastastie su vsetky muchy uz vymenene a auto prakticky nove, aspon s novym riadenim a cievkami v zaruke.. nabuduce to mozno uz nebude BMW alebo pojde zo skaly, ako pises :lol:
co sa servisu tyka, z BA je z mojej strany najlepsou volbou :wink:
Subaru WRX STi

Troublantage
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 4. Decembra 2011, 11:25

RENOCAR Brno

Moze byt, slusne jednanie, ponuknu kafe a pitie, maju wifinu a miesto na sedenie ak chcete pockat. Auto bolo nacas a aj ho umyli..

Myslim si, ze to bola fajn experience...

T.O.B Trencin

Auto bolo nacas, jednanie tiez ok, ale bez umytia (aspon vtedy, je to uz nejaky rocik, mozno, ze sa to zmenilo), pockat som musel v prilahlom obchodnom centre..

BMW Zitta Bruck an der Leitha

Trochu nezaujem, ked som tam bol zahadne tam mali malo osadenstva, avsak zobrali ma aspon na kontrolu a diagnostiku bez ohlasenia. Auto bolo na pockanie. Kedze sa nejednalo o ziadny servisny ukon, ale skor len on-demand kontrolu, umyvanie ani nic take nehrozilo. Pan, ktory ma obsluhoval mal asi horsi den, cize okrem toho, ze bol unfriendly, vsetko bolo OK..

Prace prevadzane vo vsetkych troch servisoch nevykazovali problemy, pokial viem posudit - t. j. auto jazdi, vsetko fici :)

Durable
Auto: e36 coupe

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 00:20

Auto Motiv Bratislava
za servisnu kontrolu som zaplatil nieco okolo 300eur, prehliadka, vymena oleja, filtrov atd...k tomu menili ventilator ktory bol mimochodom hovadsky predrazeny...
po par tyzdnoch jazdenia som zistil ze mi po celom motore tece nafta, idioti nedali hadicky ktore vedu naftu do draziek ale nechali len tak volne aby sa o seba drali,musel som skocit po znamosti do najblizsieho servisu... do vzduchu som sice nevyletel ale vsetko stieklo pekne na alternator ktory odysiel tyzden na to, takze dalsie peniaze za repas,
mechanik v druhom servise mi tvrdil ze olej ma najazdenych minimalne 5000km aj s filtrom (po dvoch tyzdnoch od navstevy automotivu)
pelovy filter bol meneny ale vzduchovy nevimenili,
ked som ho mal na zdvihaku na vlastne oci som videl ,,cistu pracu,, ich mechanikov, tapacir, kryti, vsetko vysi na jednom dvoch sroboch ostatne utrhly, rovnako taky kryt na svetle a aj dalsi plast na motore...
AUTOMITIV NIKDY VIAC NENAVSTIVIM....!!!

domineskes
Auto: E 36 328i

Sobota, 17. Decembra 2011, 23:28

BMW Lamac: svoje auto si komplet robim sam,ale ked nieco objednavam tak v bmw lamac. ochota 100% aj pri 60 centovych polozkach,ked diel pride tak zavolaju,ochota a spolupraca pri vyhladavani...

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 30. Januára 2012, 21:05

tak s hrozou zistujem ze vyse 90 percent reakcii na BMW sevise su negativne. pred nedavnom som makal v oficialnom skoda servise ako mechanik, a musim poovedat, ze tam je zakaznik panom. pri predaji noveho auta musi mechanik spravit predpredajnu prehliadku, a ked nenastavi stanice na radiu, tak ma problem, a to nehovorim keby zabudol prepravne dorazi na pruzinach.pod vsetky ukony sa musi podpisat. pri oprave musi makat na 100 percent, lebo nikdy nevie ci nahodou nema tvz. fantomove auto od skoda slovensko, ktore po oprave kontroluju ich mechanici, a ak nieco najdu co nebolo odstranene, tak mechanik ma mastnu pokutu. asi by mali pani ist na skolenie do obycajnej skodovky, aby sa naucili, ako zaobchadzat o niekolkonasobne drahsie auta.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 6. Februára 2012, 14:15

Pripojim sa:

TOB-BMW Trencin

relativne v pohode, pristup taky nemastny-neslany (asi preto, ze som im priviezol servisovat auto, ktore nepredali oni), odbornost poradcov - nic moc (cerstva skusenost: na jasnu otazku ako zmenit jazyk hlasoveho ovladania nedokazali najst odpoved, museli volat do BA a aj tak mi nakoniec povedali absolutny blud - vraj to nejde)
umytie auta (viacero navstev) nehrozi ani omylom resp. iba v pripade, ze robia aj klampiarinu a striekanie....
velmi negativna sprostredkovana skusenost cez doveryhodny zdroj (clovek ktory tam sam kupil 3 auta a dalsich min. 10 odporucal svojim znamym) - silne odflaknuta vymena oleja (cert vie kolko noveho oleja naliali, ak vobec nejaky)
ale inak ludia su tam mili, chovaju sa slusne a maju snahu pomoct (aj ked casto poradia bludy...)
odporucam podmienecne - ak sa uz neda inak

Zitta Bruckneudorf (Rakusko)

skusenost pozitivna - pristup slusny, pocas beznej servisnej prehliadky mi na poziadanie dali na 2 hod. nahradne vozidlo zdarma,
vlastny olej prineseny na vymenu - samozrejmost, este aj vratili zvysok,
komunikuju aj po slovensky, prijemne prostredie, kavu ponukli, wi-fi nemali :mrgreen:
a rozsirenu garanciu z Nemecka (popisane nizsie) samozrejme bez slova prijali a opravili, co bolo treba
odporucam

BMW Group SK

nie je servis, ale ich pristup svedci o celkovom pristupe ludi na Slovensku
EuroPlus Garantie (predlzenie zaruky o 1 rok vystavene predajcom v Nemecku) - neznamy pojem, netusia co to je a samozrejme neakceptuju ](*,) [-(
na call centrum customer service vznesiem jasne otazku (znovu to hlasove ovladanie - jasne hovorim, ze navi aj iDrive mam v anglictine a chcem nastavit hlasove zadavanie prikazov do hlasoveho ovladania z nemciny do anglictiny), oni mi sice poslu odpoved promptne, ale absolutne nespravne. Pripojili aj kontakt na konkretneho servisemana (v RIJA Bavaria), ked som mu volal, povedal mi, ze oni mu zadali otazku ako zmenit komunikacny jazyk iDrive #-o . Ten servisak mi uz potom spravne odpovedal na to co som sa povodne pytal
Co dodat? :roll:

Zemo
Auto: F36 435d

Utorok, 7. Februára 2012, 10:33

nrtm napísal:
tak s hrozou zistujem ze vyse 90 percent reakcii na BMW sevise su negativne. pred nedavnom som makal v oficialnom skoda servise ako mechanik, a musim poovedat, ze tam je zakaznik panom. pri predaji noveho auta musi mechanik spravit predpredajnu prehliadku, a ked nenastavi stanice na radiu, tak ma problem, a to nehovorim keby zabudol prepravne dorazi na pruzinach.pod vsetky ukony sa musi podpisat. pri oprave musi makat na 100 percent, lebo nikdy nevie ci nahodou nema tvz. fantomove auto od skoda slovensko, ktore po oprave kontroluju ich mechanici, a ak nieco najdu co nebolo odstranene, tak mechanik ma mastnu pokutu. asi by mali pani ist na skolenie do obycajnej skodovky, aby sa naucili, ako zaobchadzat o niekolkonasobne drahsie auta.

No ja mam aj fabiu a velmi pozitivne skusenosti s tymi skodovackymi servismi moc nemam teda... do autorizovanych som s nou prestal chodit odkedy mi pri prehrievani motora povedali, ze treba vymenit komplet chladic s ventilatorom (asi za 400 eur, vtedy cca 10% z hodnoty auta), ze sa to samostatne nepredava... co samozrejme nieje pravda, a nakoniec to bola aj tak poistka vypalena... a co pocuvam od znamych tak celkovo VW group mi pride, ze je na tom este horsie so servisom ako BMW. V BA je jediny problemovy Tempus, ostatne su +/- v pohode, obcas sa im nezadari ako sa tu mozme docitat, ale to je pri skodovke tak isto.

moila
Auto: Toyota Verso

Piatok, 23. Marca 2012, 15:30

Co sa servisov tyka tak ja mam s Auto Motivom v BA v Ruzinove dobre skusenosti. Auto som tam sice nikdy nemal, ale diely kupujem uz iba tam (ak potrebujem nieco co sa neda kupit inde, alebo je to inde drahsie nez za co sa to da kupit v bmw).

A s autom (330cic) som kedysi chodil do Szekesfehervaru v HU (Rack Auto). Tam mi par krat vytrhli trn z paty. Nechodil som tam sice specialne kvoli tomu servisu, ale ked som tam bol (kvoli praci), vzdy som sa tam stavil (ak som mal nejaky problem). Ceny v roku 2010 boli polovicne nez tu (1 hod stala v prepocte 33Eur) a aj ked mi nic moc nikdy neponukli (na pitie a pod.) nevadilo mi to kedze mi vzdy nasli problem ktory som mal a vyriesili ho. Jedina nevyhoda je jazykova bariera. Clovek by cakal, ze kedze sa jedna o DE znacku aspon po nemecky budu vediet, ale 0 bodov takze som vzdy musel mat tlmocnika...Inak spokojnost...
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

ancaaa
Auto: e46 330ci

Utorok, 27. Marca 2012, 16:07

martinko8888 napísal:
Ako tu čítam tak chalani nadávajú na Regnum Bavaria PREŠOV ja naopak mám z nimi dobre skúsenosti,na rozdiel od BMW Tempus Košice a to som šiel kúpiť auto!!!!!!

Jasne ked si siel kupit tak to sa inak kazdy sprava :-))
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

tunerxxl
Auto: E90 335i ex E60 530i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 7. Apríla 2012, 13:13

Po nervoch co som zazil musim aj ja napisat komentar :

SERVIS VaVauto Bratislava Jakabova23,pan Vlcek

Moj problem je stale nevyrieseny kedze auto mi vykazuje po zohriati slaby tlak oleja uz sa stim serem 2mesiace a stale neopravitelne.ale vratme sa k problemu auto som priviezol piatok cca 110km z My-Ba a kde som cakal kým pan pride povedal som mu problem a vypisal preberaci protokol a ze sa nato mrkne preslo 5dni a vola zdravim autu nic nieje a ide ako hodinky vozili sme sa snim cele 2 dni nabehali sme nanom 80km a vsetko je ok ze si mozem prist pon.Ok vravim si to nieje mozne ale nech isel som teda zasa pre auto 110km.Pridem tam ze pride zachvilku tak cakam pytal som sa ho ze ci to ide ze hej ze vsetko slape ako hodinky ok neplatil som nic a odchadzal som domou naozaj nic nesvietilo ani nevykazovalo ziadnu chybu len som mal blby pocit ze nieco nieje vporiadku a nezdala sa mi teplota motorra ktora stale neklesala aj ked som spravil 110km domou vecer som auto odstavil a rano do prace a ze preistotu pozriem v motore ci je vsetko ok a napocudovanie vytiahnute 2stekre od teploty motora a cila tlaku oleja nacvknem naspet a zavada pretrvava take opravy v VaVauto je vytiahnut 2 stere aby neukazovalo chybu a auto opravene!!!!!!Taka moja skusenost z VaVauto vrelo odporucam!!!
Obrázok

Andre91
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 12:16

Rija Bavaria Nitra

Výmena čelného skla - na čas, ako sme sa dohodli, jednanie vynikajúce, auto umyté, povysávané, 100% spokojnosť

gf.no1
Auto: X5 E70

Sobota, 21. Apríla 2012, 11:36

Edit :Tempus Bavaria Kosice

servis:p. Geci
isiel som sa opitat na vymenu oleja v prevodovke, cenu nevedel povedat isiel za servisakom cca. 10 min
vrati sa 2min hlada kalkulacku, konecne ju najde tuka hore dole, *,/,+,-, suma 100 euro, pitam sa ze ci je adaptacia v cene a on kuka namna jak puk ze co to je? ze on nevie lebo servisak mu povedal len tolko ze 100euro, ale ze max +50 euro...

predaj ND: rysavy neviem ako sa vola
kupil som kamosovy podla VIN termostat egr (slabo sa zohrievala voda tak, najjednoduchsie sa meni tento termostat). Po odplastovani sme zistili ze termostat EGR tam vobec neni. Pri reklamaci ze preco predali tento termostat chlapec zapotil ze to musi byt nejaka prerabka BMW bez toho termostatu sa nepredava, nas skoro jeblo z neho...

predaj ND: rysavy
neviem jaka je cena na predne spodne rameno E39, ale jak zapotil ze 250 euro ja ze ci to mysly vazne povedal ze on je len obchodnik on si ceny nevymisla-som pekne podakoval a odysiel...

Servis: p. Geci a diagnostikar
Dal som auto na diagnostiku, ohladom trhania v 5ke(nevyriesene, niekde je tu aj tema o tom),po hodine ide zamnou Geci ze ma premna vybornu spravu (ja kokot som sa potesil jak...) a hovory: vasemu autu nic nie je lebo diagnostika nevykazala ziadnu zavadu
(v tej teme je aj vypis s diag.) no mna skoro vystrelo... ten diagnostikar ze vraj je velke cislo :lol:
EDIT jaj som zabudol Geci po dobrej sprave sa este opital ci nechcem aby umyli auto..... :thumbup: =D> =D> skoro som ho do pice poslal

a nehovorym ze niekedy tam clovek prestoji aj niekolko desiatok minut kym si ho niekto vsimne, ovsem kym neprides na niecom novom a netreba menit 1/2 auta no vtedy ti vylizu aj zadok...

tymto nechcem nikoho urazit ci nieco podobne, ide len oto ze ty zamestnanci patria niekde inde a nie do Bavarie
Naposledy upravil/-a gf.no1 v Nedeľa, 22. Apríla 2012, 20:08, upravené celkom 1 krát.
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

maros.x5
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Sobota, 21. Apríla 2012, 12:19

gf.no1 napísal:
KOSICE

isiel som sa opitat na vymenu oleja v prevodovke, cenu nevedel povedat isiel za servisakom cca. 10 min
vrati sa 2min hlada kalkulacku, konecne ju najde tuka hore dole, *,/,+,-, suma 100 euro, pitam sa ze ci je adaptacia v cene a on kuka namna jak puk ze co to je? ze on nevie lebo servisak mu povedal len tolko ze 100euro, ale ze max +50 euro...

s výmenou oleja v prevodovke moja skúsenosť v Košiciach. Týždeň vopred som sa objednal, ešte deň pred servisom som volal či všetko platí, trepal som sa do Košíc cca 100km, prídem tam na dohodnutý čas, po pol hodine zobrali auto, po ďalšej pol hodine mi prišli povedať, že nemajú olej do prevodovky :shock: Prijímací povedal že mi poskytnú nejakú zľavu, že mi bude volať, prešli asi 4 mesiace a nič :evil:
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 18:14

gf.no1 napísal:
KOSICE
...
predaj ND: rysavy neviem ako sa vola
....
Prosim, upresni, o koho ide (kde sa nachadzaju), aby som tam nahodou nevliezol, ked mi niekto odporuci, ze "Chod tam a tam, vraj su tam dobri..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 39 neregistrovaných