... všetko o BMW ...
MateX3 napísal:
nano01 napísal:Takže ničo nové...
Správa sa to rovnako. Koncovky zadrbané, čierne, kondenzovaná voda sem-tam. Auto ťahá normálne, nepociťujem pokles výkonu, žiadna chybová hláška, nič. Olej ani chladiaca kvapalina sa nemíňajú vôbec, tak ja už fakt neviem, čím to môže byť. Asi to nebudem riešiť. Ikeď každý tretí deň sa mi koncovky čistiť nechce, ale musím, lebo sa ten sajrajt napečie na ne a ťažko to ide dole...
Niekto nejaké ďalšie tipy?
nano01 napísal:Nafta - len v power diesel
Filtre - vymenene pred 7 tis km
Vstreky - ziadne kolisanie otacok, spotreba nizka, ziadne vibracie ani nic podobne, nedymi, takze vstreky by som vylucil.
Akurat jedine co je este okrem toho popisujem v druhej teme - " problem s egr?"
Ak to teda spolu suvisi tieto 2 veci, neviem, mozno uz DPF je v koncoch alebo mozno bude chybny "abgasdrucksensor" v dpf. Na nemeckych forach je to dost casta tema. Ked je tento snimac KO, regeneracia nemoze fungovat a diagnostika zevraj jeho poruchu nemusi vzdy vyhodit.
Takze neviem.
nano01 napísal:Takze dopracoval som sa k tomu, co to sposobuje. Komunikoval som s jednym chlapikom z DE, fakt kapacita na SW a vsetky BMWp prakticky. Prva jeho otazka bola - mas chipovane auto? A ano, faktom je ze to mam nachipovane asi 2 mesiace a odvtedy su tieto javy ako zasraty vyfuk ci jebkajuci sa EGR... Dalsia jeho otazka znela - kolko PS a kolko NM. Tak ja slusne ze 248 PS a 480 nM. Len mi zagratuloval a povedal, nech si to dam rovno vyhodit, pretoze je si absolutne isty, ze prave tuning sposobil ten sajrajt vo vyfuku, nakolko zmenou vstrekov doslo k inemu davkovaniu nafty atd atd a tym padom aj k vacsiemu pretazeniu DPF filtra. Pre informaciu - nie je proti chipovaniu, ale konkretne u mojho modelu teda 525d LCI s automatom, seriovo 197 PS a 400 nM odporuca chip maximalne na 231 PS a 450 nM. Takze, dnes som zobral auto do BMW nech mi tam daju povodny alebo aktualny original soft a malo by sa vsetko napravit.
Tak uvidime.
Potom si auto dam predsa nachipovat, ale uz nie na SK, ale v DE. Je to sice 700 km, ale by ste sa cudovali, kolky z SK aj z CZ tam chodia... Ako jediny popisuju na stranke problematiku DPF po chiptuningu.
Takze drzte palce, aby sa dalo vsetko dokopy...:)
dimensionone napísal:Pochváľ sa, kde si to dal čipovať. Tu na fóre, je kopa ľudí, ktorí majú chipy a neviem o tom, že by mali cierny výfuk a pod. Určite však je treba pred čipovaním dobre skontrolovať ako sú na tom jednotlivé časti motora aj výfukového systému. Keďže si riešil EGR, evidentne sa tým nikto nezaoberal. Ešte poznámka k regenerácii - cez diagnostiku sa dá ľahko zistiť, či je regenerácia aktívna.
Keď vieš, kde to Nemecka pôjdeš, hoď to sem pre info.
MateX3 napísal:
Ten čip by som nechal a vyhodil by som DPF. A maš ďalší nárast výkonu.
Určite cesta do DE s načipovaním je drahšia než odstránenie DPF tu na SK.
nano01 napísal:
Urcite mas z casti pravdu, ale nechcem vyhadzovat DPF. Radsej sa raz za tyzden v noci povozim na dialnici, aby sa zregeneroval a ked bude uz full, dam ho dole, poslem do DE, do 3 dni mam spat vymenny kus vycisteni za 499€ s garanciou akoby som kupoval novy. Treba chalani citat DE fora a skusenosti ludi. Je tam firma, co sa na to specializuje a ludia si to chvalia. A necistisa to ziadnou wapkou ako u nas. Najdem link a hodim sem.