... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

reskara
Autor témy
Auto: Bmw 318,i,touring
Kraj: Bratislavský

servoriadenie

Pondelok, 2. Apríla 2012, 16:41

teraz mi menili capy riadenia,po vymene ale uz aj pred tym mi pri tocenivolantu dost huciz pod kapoty take silne vrzganie ked vytacam nanmieste alebo aj pri chode.moze byt ze uz odchadza servoriadenie alebo servocerpadlo,inac olej sa tiez menil a je ho dostatok,takze neviem dik zaradu.

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: servoriadenie

Pondelok, 2. Apríla 2012, 18:27

A odkial to ide?? Mohli by to spôsobovat uhorne ulozenia tlmicov . :idea:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

reskara
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 18:44

praveze ulozenia tlmicov mi menili cca pred mesiacom aj tlmice a manzety.ale zvuk neviem presne odkial ide lebo sa to cele ozyva pocelej kapote,ale najprv to bolo tak ze ked mi menili tie capy riadenia,ta
k som im to potom priniesol lebo sa zdalo ze samotne nove capy ze by boli vadne,ale vymenili ich za nove inu znacku dali na geometriu,ale aj tak to robilo,takze neviem.

jurkyLE

Pondelok, 2. Apríla 2012, 18:47

By si sa cudoval ako sa nove ulozenia tlmicov vedia rozvrzgat, hlavne zn, Monroe. :-&
Zober si pomocnika a toc volantom pri vypnutom motore, zistis tak odkial ti to ide. :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

reskara
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 19:04

diky viskusame. :thumbup:

reskara
Autor témy

Utorok, 3. Apríla 2012, 20:40

dnes som zistil ze predne ulozenia tlmicov sa nemenili iba samotne tlmice z timi gumami,ulezenia sa menili len vzadu,predu nedali kvoli tomu ze vraj boli ok.tak mohlo by to vrzganie sposobovat aj tym ze su nove tlmice a stare ulozenia,lebo to vrzganie je naozaj dost hlucne pri vytacani volantom ako keby zelezo o zelezo.a stym servo riadenim to nemoze byt,alebo servo cerpadlom.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 09:20

ak je to servo tak sa hukot bude zvysovat s otackami nebude to stale rovnako vrcat teda ked pridas plyn a huci to viac je to servo alebo cerpadlo, ak nie tak je to asi to ulozenie

DAVE1979
Auto: BMW 530ia E39
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 11:13

ak nevadí že sa votrem do témy servoriadenie nechcem zakladat novu.ale ja mám zas taký problem že mi servo ide raz lahko a raz ťažko.je to také "náladove".je to po výmene oleja a stale to robí.čím to može byť ? dakujem

reskara
Autor témy

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 21:24

takze dnes som bol v servise,a zistilo sa ze ulozenia tlmicov boli menene,a to vrzganie moze sposobovat to ze mi menili capy riadenia ale nevimenili tycky riadenia.takze to bude asi problem a z toho to aj tak silno vrzga.takze teraz mi budu menit tie tycky riadenia pojde zas na geometriu a uvidime.dufam ze to bude to.

jurkyLE

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 21:28

reskara napísal:
takze dnes som bol v servise,a zistilo sa ze ulozenia tlmicov boli menene,a to vrzganie moze sposobovat to ze mi menili capy riadenia ale nevimenili tycky riadenia.takze to bude asi problem a z toho to aj tak silno vrzga.takze teraz mi budu menit tie tycky riadenia pojde zas na geometriu a uvidime.dufam ze to bude to.

este som nepocul o tom, aby tycky riadenie, resp. axialne tiahla vrzgali :roll: :roll: :roll:
to uz je co sa sprostost ???? :evil:
tycky riadenia ak su vybite, t.j. maju vôlu, tak klepu, ale urcite nevrzgaju, nenechaj sa obabrať [-(
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

reskara
Autor témy

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 21:51

tak potom ja uz neviem,vraveli ze ked odbijali kladivom stare capy riadena ze vtedy sa mohli tie tycky riadenia uvolnit,ale ze vraj prava strana,lebo ked sme vytacali volant na lavo tak nic,ale ked na pravo tak vtedy to riadne vrzgalo,samozrejme ked bolo auto na zdvihaku a sa tocilo z kolesami,tak nevrzgalo len ked sa tocilo na zemi .proste musim sa len na to spolahnut,ze to je to.a ze vraj znacku ulozenia tlmicov mi davali moog.

jurkyLE

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 22:11

reskara napísal:
tak potom ja uz neviem,vraveli ze ked odbijali kladivom stare capy riadena ze vtedy sa mohli tie tycky riadenia uvolnit,ale ze vraj prava strana,lebo ked sme vytacali volant na lavo tak nic,ale ked na pravo tak vtedy to riadne vrzgalo,samozrejme ked bolo auto na zdvihaku a sa tocilo z kolesami,tak nevrzgalo len ked sa tocilo na zemi .proste musim sa len na to spolahnut,ze to je to.a ze vraj znacku ulozenia tlmicov mi davali moog.

prave si si odpovedal na svoju otazku:
1. auto na zdvihaku, nezatazene = nevrzga to ( takze tycky to nie su )
2. auto na zemi, zatazene = vrzga ( ulozenie, pripadne zle zlozeny komplet tlmica s ulozenim, alebo zle zalozena pruzina )
P.S.: skoda ze nie si tuto po blizku, by som ti na to mrkol
- aproppo by som chcel vidiet tych odbornikov co ti vybijali tie gulaky kladivom nasilu, to ti mohli aj cele riadenie dojebať, na to predsa pouzivame stahovak hmmm :? :?
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

reskara
Autor témy

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 22:31

dakujem ti pekne,no nic tak tie veti ako si mi napisal tak ich poviem majitelovi dielne a som zvedavi co on nato.este raz diky. =; :thumbup:

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Apríla 2012, 16:10

Tak ako pise Jurky,ja som tiez menil ulozenia tlmicov jak som daval sport.podvozok.
A cudoval by si sa,ako tie stare vyzrali kks.Mozno Ti zaududli zalozit tie gumy,co idu na a pod pruziny jak doliehaju na misky :?:
No najjednoduchsie co Ti viem odporucit je to,ze skus premazat ulozenia vybratim tej malej zatky v strede,natlac tam vazelinu,rozchod to a sleduj.

No skor to typujem na tie gumy :wink:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

JOKO020
Auto: E61 525d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 9. Apríla 2012, 21:26

krajne čapy ramena možu tiež vrzgať, pozri ci tam je vazelina, popr daj tam nejaku...ak to prestane, vymen cele capy
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní