MateX3 napísal:
Zaujimave, nejaky prevodnik? Cim su riadene budiky? Pouzijes existujuce zapojenie?
Kebyze si dokazal spravit aj s prepinanim medzi spotreba/tep. chladiacej/ teplota oleja mohlo by to byt pre ebay zaujimave.
Stupnica by zostala pre spotrebu pricom prevadzkova teplota olej/chladiaca bude vzdy rucicka v strede.
Nie, ziadny prevodnik a ani ziadna zmena zapojenia. Len zmena riadiaceho softwaru budikov, jeho modifikacia aby rucicka spotrebomeru ukazovala hodnotu teploty oleja, samozrejme je nutne vymenit pravu stupnicu otackomeru za inu, kde je stupnica teploty oleja. Tak isto bude moznost zmeny rychlomeru zo standardny do 260kmh na taky ako ma M5 do 330km/h, pricom druha polovica stupnice je zhustena. Do 120kmh je 20km medzi hrubymi ciarkami a po 120kmh je to zhustene na 30km medzi nimi. Je to vlastne stupnica z M5, takze aj tato zmena vyzaduje preprogramovanie softwaru budikov pre spravnu indikaciu.
Mam aj originalne stupnice z M5, lenze maju jeden hacik... zatial co rychlomer s palivom je ok, ale otackomer s teplotou oleja je az do 9000RPM co urcite nie je dobry napad, kedze klasicke benzinove E60 to maju do 7000.
Takze nasledoval problem ako nato, a stupnice som si musel dat navrhnut a momentalne sa robia.
Na obrazku dolu je ich navrh, teda M5 look akurat so stupnicou do 7000 ako ma byt pre non-m5 a dolu pod tym original stupnice z M5.
K tomu pojde zmena podsvetlenia na biele (stupnice) a original cevene M5 rucky + este aftermarket hrube kruzky ala m5 (alebo lepsie povedane obruce....). Tuto modifikaciu bude mozne vykonat na vasich budikoch, takze sa po prerobeni len strcia naspat do auta a vsetko bude ako ma byt....
Namiesto znaku M5 (ktory je mimochodom chraneny autorskym zakonom a teda nemal by sa pouzit), bude moznost si vybrat nejaky iny, resp aj vlastny navrh.
Zatial to este nie je vsetko hotove, lebo mam malo casu, ale blizi sa to.
Pocitam ze tu na SK sa asi nenajde vela zakaznikov, ak vobec niekto, ale to ma netrapi lebo tento mod robim hlavne pre nemecky a europsky market.