Štvrtok, 29. Marca 2012, 22:05
Zdravim vsetkych priaznivcov BMW,
Rad by som Vas - skusenych majitelov BMW (idealne rady 3), poziadal o radu a vopred Vam dakujem za kazdy prispevok. Uvedena tema uz bola x-krat diskutovana, ale rad by som ziskal aktualne informacie. Moje sucasne auto - Toyota Carina r.v. 1995 pri svojich sucasnych 670 tis. km (pozn. auto patrilo predtym rodicom a kupili ho ako nove) pomaly ale iste dosluhuje a ja sa rozhliadam okolo seba a rozmyslam, co dalej? BMW je sen asi kazdeho chlapa a ja by som si ho rad splnil. Moj sucasny rozpocet mi nedovoluje ignorovat obstaravaciu cenu auta - ale hlavne ani prevadzkove naklady a to je dovod, preco sa na vas obraciam. Som z 90% rozhodnuty pre BMW rady 3 v prevedeni touring, r.v. idealne 2008, pripadne 2007. Strasne ma trapi dilema, a to si ani neviete predstavit ako velmi, ci benzin, alebo diesel. V sucasnosti sa moj rocny - ustaleny najazd pohybuje na urovni asi 20 000 km, z toho je dobrych 95%, mozno aj viac dialnica. Asi nikoho neprekvapi, ze je pre mna strasne dolezita spolahlivost a zaroven spotreba. Budem uprimny, vzhladom ku svojim financnym moznostiam potrebujem primarne spolahlive auto. Toyota, aj napriek svojmu veku a najazdenym kilometrom vynikala a stale vynika spolahlivostou a to iste ocakavam aj od svojho noveho auta. Uvedomujem si, ze k BMW patri primarne benzinovy, 6 valcovy motor, ale pre mna je spotreba nezanedbatelnym faktorom a aj preto zvazujem aj motor 320d. Zaroven sa vsak bojim klasickych motorovych sucasti dieselu - turbo, cerpadlo, trysky atd... Pripadne opravy, na urovni ciastok 1000 az 2000 eur (o ktorych som cital na forach) pre mna predstavuju neprijemnosti, sice nie neprekonatelne, ale urcite nezelane. Preto aj napriek menej ekonomickej prevadzke (z hladiska spotreby) rozmyslam aj nad 320i, u ktorej ocakavam lacnejsi servis, ale zaroven sa pri sucasnej cene a hlavne trende zdrazovania pohonnych hmot bojim realnej spotreby pri dialnicnych rychlostiach na urovni okolo 150 km/h. Obcas mam moznost jazdit 407-kou s motorom 2.0 HDi a musim sa priznat, ze jazda na urovni 160 km/h pod 6 litrov, je proste cenovo velmi atraktivna a racionalna. Som si isty tym, ze mnohi z vas riesili rovnaku dilemu ako ja, alebo ze maju co k uvedenemu problemu napisat. Nakup auta, aj ked ojazdeneho je pre mna dolezitym rozhodnutim, a mimo emocii musim pustit ku slovu aj racionalnu zlozku mozgu, preto budem velmi rad, ked mi pomozete sa dobre rozhodnut.
Na zaver by som sa vas este raz opytal, co si myslite napriklad o "BMW Premium Selection - Nemecko", oplati sa vyberat tam? K nakupu cez obyvcajny inzerat mam trosku nedoveru, nie som velky technik a bojim sa, aby som nezaplatil za nieco, co predavajuci neponuka.
Este raz, diky moc za vase rady!
Peter