... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

john.bmw
Autor témy
Kraj: Zahraničie

E90 ake Angel eyes?? aka xenon vybojka

Utorok, 27. Marca 2012, 13:51

Ahojte

Chcel by Vas poprosit o radu, teda vlastne 2 rady :)

1. Vypalila sa mi xenonova vybojka v pravom svetle, aky typ vybojky si mam kupit a aku znacku odporucate,
v orig. servise stoji vraj az 200 eur... Mam bi xenony a e90 rok 2008 pred facelift 130 kw

2. Ked budem menit xenon tak odrazu chcem nahodit AE v kazdom svetlomete su 2 kruzky, treba mi na kazdy kruzok 1 LED
alebo staci na jeden svetlomet 1 LEDku tzn. 2 alebo 4 diody na cele auto? Aku znacku mi odporucite tak aby sa mi to
svetlo potom neroztopilo od tepla tej diody. Chcel by som potom svetla pouzivat v polohe 1 ked svietia len kruzky ako
denne svietenie.

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive
Kraj: Žilinský

Re: E90 ake Angel eyes?? aka xenon vybojka

Utorok, 27. Marca 2012, 22:46

vybojku si kup asi podla teploty farby alebo presne taku aka tam bola....

no a do AE ide 1 ledka na obidva kruhy, cize 2 na komplet a tak sa to aj predava.... a ako denne svietenie to na predfaceliftovom modele asi nepouzijes, lebo nieje nato stavana riadiaca jednotka svetiel ak dobre viem.... musel by si si zohnat z facelift modelu ktore boli uz nato robene.... alebo jazdit na parkovackach co ale nieje denne svietenie a nemam rad ked niekto tak jazdi a mysli si ako vsetkych pekne osral s dennym svietenim

john.bmw
Autor témy

Streda, 28. Marca 2012, 09:13

bmwbanan napísal:
vybojku si kup asi podla teploty farby alebo presne taku aka tam bola....

no a do AE ide 1 ledka na obidva kruhy, cize 2 na komplet a tak sa to aj predava.... a ako denne svietenie to na predfaceliftovom modele asi nepouzijes, lebo nieje nato stavana riadiaca jednotka svetiel ak dobre viem.... musel by si si zohnat z facelift modelu ktore boli uz nato robene.... alebo jazdit na parkovackach co ale nieje denne svietenie a nemam rad ked niekto tak jazdi a mysli si ako vsetkych pekne osral s dennym svietenim

OK dik za radu :) ale aky je teda rozdiel v tom ked mam original denne svietenie a svietia mi len AE a ked mam zapnute len parkovacky a tiez mi svietia len AE? Ked na predfaceliftovom modeli nie je na to stavana riadiaca jednotka moze sa to dako poskodit?

Dakujem

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 28. Marca 2012, 09:25

S denným svietením na pred FL modeloch je celý problém s intenzitou sivetenia. Na denné svietenie svietia AE silnejšie než parkovačky.

U mňa to funguje takto

1) V iDrive si aktivujem denné svietenie.
2) Ak mám prepínač svetiel v polohe Auto alebo 0 - aktivuje sa denné svietenie, AE svietia naplno.
3) Ak dám prepínač svetiel do prvej polohy napravo od 0 - svietia AE ako parkovačky a to viditeľne slabšie ako na denné svietenie.

Večer môžem skúsiť odfotiť aký je medzi tým rozdiel. Ale na fotkách stejne bude hovno poznať. Inak tie fotky čo mám v príbehu, tak na nich som mal zapnuté parkovačky.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

john.bmw
Autor témy

Streda, 28. Marca 2012, 10:04

mexican napísal:
S denným svietením na pred FL modeloch je celý problém s intenzitou sivetenia. Na denné svietenie svietia AE silnejšie než parkovačky.

U mňa to funguje takto

1) V iDrive si aktivujem denné svietenie.
2) Ak mám prepínač svetiel v polohe Auto alebo 0 - aktivuje sa denné svietenie, AE svietia naplno.
3) Ak dám prepínač svetiel do prvej polohy napravo od 0 - svietia AE ako parkovačky a to viditeľne slabšie ako na denné svietenie.

Večer môžem skúsiť odfotiť aký je medzi tým rozdiel. Ale na fotkách stejne bude hovno poznať. Inak tie fotky čo mám v príbehu, tak na nich som mal zapnuté parkovačky.

Ahoj

Super dik za rady :) Ja mam aj polohou svetiel do lava kde mam ze automaticke svetla, zapne mi to napr. v tuneli xenony alebo tak ale inak som to moc neskumal mozno sa to bude dat pouzit na denne svietenie...

BMW je super takmer kazdy den odhalujem neake nove funkcie :D

J.

Užívateľov profilový obrázok
bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive

Štvrtok, 29. Marca 2012, 19:26

denne svietenie mas vtedy ked ti svietia iba AE a nic ine.... ani palubovka, ani zadne svetla, ani osvetlenie znacky proste nic... cize ak das prepinac na auto a svietia ti AE tak by si mal mat denne svietenie ak ti nesvieti nic ine, ale na predface pochybujem no a na parkovackach sa nemoze jazdit lebo je to vyrazne slabsie a podla zakona denne svietenie a parkovacky musia byt odlisene, preto sa na autach ktore maju denne svietenie meni intenzita svietenie AE pri prepinani auto(denne) a parkovaciek

mino84
Auto: BMW E91

Štvrtok, 29. Marca 2012, 20:31

E9x predfacelift vyrobene od roku 2007/asi 4 mesiac sa dajú nastaviť aby svietili ako denne svetenie iba kružky , montovali sa tam už nove lich moduly LM2, teda da sa nastaviť aj welcome light( po odomknuti sa da nastaviť čo sa ma rozvietiť na aute , napr. angel eyes, zadne svetla, špz, podsvietenie klučiek kto ma ,atd...) :smile:
BMW Profi Diagnostika ICOM
CNC gravirovanie

john.bmw
Autor témy

Štvrtok, 29. Marca 2012, 20:55

mino84 napísal:
E9x predfacelift vyrobene od roku 2007/asi 4 mesiac sa dajú nastaviť aby svietili ako denne svetenie iba kružky , montovali sa tam už nove lich moduly LM2, teda da sa nastaviť aj welcome light( po odomknuti sa da nastaviť čo sa ma rozvietiť na aute , napr. angel eyes, zadne svetla, špz, podsvietenie klučiek kto ma ,atd...) :smile:

Ja mam 7 mesiac 2008 a mam aj take ze welcome light aj day lights to znamena ze ked si nahodim lepsie diody do AE tak ich mozem v polohe svetiel 0 pouzivat ako denne svietenie?? lebo neviem ci mi pri zaskrtnuti day lights svietia svetla v polohe 0 ci musim dat do polohy autom. svetla??

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Marca 2012, 21:06

john.bmw napísal:
lebo neviem ci mi pri zaskrtnuti day lights svietia svetla v polohe 0 ci musim dat do polohy autom. svetla??

To je taký strašný problém vybehnúť z auta von a pozrieť sa?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

mino84

Štvrtok, 29. Marca 2012, 21:11

v tvojom pripade to pojde da sa to nakodovať, , cez týžden idem nahadzovať na svoje 10W angel ledky tak dam vedieť, tiež mam už LM2 modul, rad by som tiež aby svietili iba kružky ako denne :smile:
CNC gravirovanie

john.bmw
Autor témy

Štvrtok, 29. Marca 2012, 21:41

mexican napísal:
To je taký strašný problém vybehnúť z auta von a pozrieť sa?

:D neni problem vybehnut z auta ale je ho mam kupene relativne nedavno a stale ho len objavujem kazdy den prichadzam na dalsiu BMW vyhytavku a teraz sa mi uz do garaze nechce vybehnut ale kuknem a dam vediet zajtra :)

john.bmw
Autor témy

Štvrtok, 29. Marca 2012, 21:43

mino84 napísal:
v tvojom pripade to pojde da sa to nakodovať, , cez týžden idem nahadzovať na svoje 10W angel ledky tak dam vedieť, tiež mam už LM2 modul, rad by som tiež aby svietili iba kružky ako denne :smile:

OK ozvy sa potom ze ako to chodi by si to dal spravit ak mi poradis kde :)

pe3k69
Kraj: Prešovský

Piatok, 30. Marca 2012, 18:17

mino84 napísal:

Tak to su ake prekvapenia :) ja mam 2008 a mam uz nahodene LED-ky.. v menu mam ze denne svietenie ale svietia mi xeony a este je tam ze ked odomknem auto tak sa rozsvietia kruzka to mi funguje svietia pekne po odomknuti auta.... len ako denne svietenie ide xeony... da sa to nejako nastavit? kodovat? skusaj a ked budes vediet daj aj nam vediet :thumbup:

Kloky
Auto: F30
Kraj: Trnavský

Pondelok, 16. Apríla 2012, 11:32

mino84 napísal:

mino, chcem tam tiez dat 10W AE a pouzivat ako denne svietenie (konkretne tieto: http://www.eshopbn.sk/led-diody-pre-bmw ... 1?vmcchk=1). Musim tam nieco este nakodovavat, alebo mi to bude hned po vymene fungovat? (V iDrive uz mam daily light a vypinac ma tri polohy - 0, parkovacky a kratke svetla)

mino84

Pondelok, 16. Apríla 2012, 11:54

Tie činske ledky su o niečo trochu silnejšie ale sa viac prehrievaju , musel som ešte dorabať chladenie, rozdiel je oproti mtec ledkam zanedbatelný, ako denne svietenie sa to ešte neda použiť počas slnečneho dna. Nakodovane to mam ale idem to meniť naspať na dialkove denne svietenie. Bol som u Crumara pre biele H7 , sme sa bavili o tomto probleme svietenia kružkov, tak pracuje na dakom prototype z omnoho silnešími ledkami, tak dufajme že sa mu to podarí...
Večer pridam fotky...
CNC gravirovanie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný