... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bmw777chose
Autor témy
Auto: e36cabrio e36touring
Kraj: Košický

e39 530d neštartne občas...+nove chyby

Piatok, 30. Decembra 2011, 08:54

cawte,po dlhej dobe sa opat obraciam na pomoc internetu.auto mi sem tam stale nestartuje,hlavne za tepla....Kopu beznych veci sa tam pomenilo a stale je to tam niekde ta chyba.Naposledy diagnostika vypisovala chybu vo vahe vzduchu a niejake cidlo co ma spolocne nieco s predhrevom.Moze to byt ono?Alebo mal tu niekto uz takyto problem?

.a inac od vcera zacina stracat vykon,turbo ma snahu tahat,ale jak mile dostane auto na 25OOotacok,prestane tahat a nechce ist dalej,das dalsiu rychlost,potiahne ho zasa do 25OO a dost.

-SOM S TOHO NA PRASKY- ](*,)

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: e39 530d neštartne občas...+nove chyby

Piatok, 30. Decembra 2011, 12:45

bmw777chose napísal:
cawte,po dlhej dobe sa opat obraciam na pomoc internetu.auto mi sem tam stale nestartuje,hlavne za tepla....Kopu beznych veci sa tam pomenilo a stale je to tam niekde ta chyba.Naposledy diagnostika vypisovala chybu vo vahe vzduchu a niejake cidlo co ma spolocne nieco s predhrevom.Moze to byt ono?Alebo mal tu niekto uz takyto problem?

.a inac od vcera zacina stracat vykon,turbo ma snahu tahat,ale jak mile dostane auto na 25OOotacok,prestane tahat a nechce ist dalej,das dalsiu rychlost,potiahne ho zasa do 25OO a dost.

-SOM S TOHO NA PRASKY- ](*,)

Slabý tah + zlý štar= Malo paliva alebo vadná niektorá triska/triski . Upchatý saci kôš alebo filter alebo niektoré čerpadlo ma nedostatočný tlak (podavacie v nadrži alebo pod nohami šofera).
Alebo tá druhá možnosť že niektorá triska prepušta hodne tlaku do prepadu a pre chod motora je potom nedostatočný tlak a ked je unik velmi velký tak motor nenaštaruje. Diagnostika + flašky na prepade by mali zistiť viac. Diagnostikou skontrolovať podavací predradný tlak+ tlak v rejli pri štarte + ten istý tlak pri jazde + kontrola korekcie davky každeho vstreku cez diagnostiku a nakoniec flaše na prepad.
PS:jedna rada na zaver ! ak motor nechce naskočiť tak odober hadicu zo sania a strekni mu štartovací sprej.ak motor naskočí tak su čidlá a podavacie čerpadlá ok a je vadný niektorý vstrek. :wink:

bmw777chose
Autor témy

Piatok, 30. Decembra 2011, 16:36

luky,on pekne startne ked je max studene v pohodke a nestartuje za tepla alebo este ked je teplota motora taka akurat.Vstreky to nie su,lebo ich merali prvy krat ked bolo auto s tymto problemom v servise,tak ze preto rozmyslam ci s tym nema nieco spolocne ta vaha vzduchu,lebo aj kolo auta je dost citit kyslasty smrad....moze to byt ono?Alebo luky rovno vyberat cerpadla? [-o<

luky2208

Piatok, 30. Decembra 2011, 16:41

bmw777chose napísal:
luky,on pekne startne ked je max studene v pohodke a nestartuje za tepla alebo este ked je teplota motora taka akurat.Vstreky to nie su,lebo ich merali prvy krat ked bolo auto s tymto problemom v servise,tak ze preto rozmyslam ci s tym nema nieco spolocne ta vaha vzduchu,lebo aj kolo auta je dost citit kyslasty smrad....moze to byt ono?Alebo luky rovno vyberat cerpadla? [-o<

Ked vahu vzduchu z auta vyberieš tak musí naštartovať !!! Ako merali vstreky ? Skus to stým sprejom ked to nepôjde naštartovať . :wink:

bmw777chose
Autor témy

Nedeľa, 8. Januára 2012, 16:35

cez niejake ampulky ci ako,proste klasika.A ak mas na mysli start sprej,tak ten ho chytne,ale hned ako prestanem striekat zdochne,proste toto nepomaha.

luky2208

Streda, 11. Januára 2012, 11:13

bmw777chose napísal:
cez niejake ampulky ci ako,proste klasika.A ak mas na mysli start sprej,tak ten ho chytne,ale hned ako prestanem striekat zdochne,proste toto nepomaha.

No ešte to môže robiť niektorý snimač. Počas štartu ak to nefunguje treba sledovať skutočné hodnoty pomocou diagnostiky. Signal vačky,kluky a tlaku v rejli bez hociktoreho tohoto snimača motor nenaštartuje. Pokial viem tak tento problem maš už dlho čo si sa nezastavil ??? Ja viem prečo. Niekto pohibal niečim a ani nevedel čím a auto určitu dobu fungovalo :roll: že ?

juronr
Auto: BMW 525i Touring
Kraj: Nitriansky

Utorok, 31. Januára 2012, 20:38

Moze to robit Cerpadlo. Ak ano, mozem to pozriet

Johnny_R6
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8

Utorok, 31. Januára 2012, 21:16

spominas ze ked nastartujes je okolo auta citit kyslasty smrad, nepodymuje nahodou na bielo viac jak ma ?? Sadni donej natoc ju a kludne sed, ak mierne trase tak to bude triska/y :wink:
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 2. Februára 2012, 11:26

Chalani mali by ste sa naučit,že tieto problémy treba riešit diagnostikou ktorá vás navedie na správne riešenie problému, toto je len tápanie v tme....tak ako píše lukky
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

luky2208

Nedeľa, 5. Februára 2012, 16:48

TT-SIMIK napísal:
Chalani mali by ste sa naučit,že tieto problémy treba riešit diagnostikou ktorá vás navedie na správne riešenie problému, toto je len tápanie v tme....tak ako píše lukky

Jasne že je to tak. Ked tento motor nenaštartuje tak je v momente v RJ uložená zavada aj ked len približne priradená ale aj to pomôže. Bude tam bud napisaný problém z niektorým snimačom alebo že jednoducho nieje dostatočný tlak palyva. A už idem po tom,meriam-prechody ,signaly,tlaky atd....za predpokladu že viem čo mam kde a kedy merať :wink:

matto_svk88
Auto: BMW e39 530D touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 14:15

Zdravim Ta....skus pozret snimac polohy vackoveho hriadela, ked ti to robi viacmenej za tepla. Ono to zvykne robit haluze ked je to uz dosrate a motor je teply. Ja mam ten isty problem. Vzdy rano ked nasadnem do mojej vymrazenej 530, tak chyti na prvy krat, ale vzdy ked mam motor zohriaty, neham ho nejaky cas vypnuty (samozrejme sa nestihne schladit), tak vtedy robi problem chytit. Ono to moze byt aj rele palivoveho cerpadla, ale tam by ti to asi skor ani rano obcas nevedelo chytit...Daj vediet, ako si na tom.. :thumbup:
BMW e46 320d 100kw
Ford Puma 1,7 zetec
EX- BMW e36 328i touring mpacket
EX - BMW e39 530d toruing

bmw777chose
Autor témy

Pondelok, 27. Februára 2012, 12:54

zatial sa nic neporiesilo,bolo na diagnostike a vyrucovalo vadu ze vaha vzduchu a niejake cidlo na hlave,co ma nieco spolocne so zhavenim....ta neviem zatial.A jako by bolo malo ta mi niejaku neplechu robi v kolese,sa mi trasie az volant a dost intenzivne ked bocim do stran,pritom cela vsetko naprava bola menena,vsetko nove,repas riadenia....a neviem teraz ci to moze robit servo,ze mi tak trasie z volantom,alebo horne ulozenie tlmica co sa mi nezda velmi.Niejako sa mi to zacalo hromadit cez tu zimu do pic :-&

matto_svk88
Auto: BMW e39 530D touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 27. Februára 2012, 16:10

bmw777chose napísal:
zatial sa nic neporiesilo,bolo na diagnostike a vyrucovalo vadu ze vaha vzduchu a niejake cidlo na hlave,co ma nieco spolocne so zhavenim....ta neviem zatial.A jako by bolo malo ta mi niejaku neplechu robi v kolese,sa mi trasie az volant a dost intenzivne ked bocim do stran,pritom cela vsetko naprava bola menena,vsetko nove,repas riadenia....a neviem teraz ci to moze robit servo,ze mi tak trasie z volantom,alebo horne ulozenie tlmica co sa mi nezda velmi.Niejako sa mi to zacalo hromadit cez tu zimu do pic :-&

popripade skus pozret zhavenie (okruh, sviecky) a vstreky. mne sa teraz 4 odjebali - 3 idu do prepradu a 1 dostala "sok" a oneskorene vstrekuje, zamrzla mi voda v hrdzavom brzdovom posilovaci, cize ten isiel tam novy + plus precistenie brzdoveho valca, zhavice som kupil vsetky nove (3 mi vobec nezhavili), taktiez tlmice na prednej naprave mam uz v dezolatnom stave, tak som pre istotu kupil aj predne a zadne, cize auticko by onedlho malo ist ako ma. Za toto vsetko som vysolil okolo 1500,- eur...holt 11rocny bavorak... :-({|=
BMW e46 320d 100kw
Ford Puma 1,7 zetec
EX- BMW e36 328i touring mpacket
EX - BMW e39 530d toruing

modriblesk
Auto: casto sa menia

Pondelok, 27. Februára 2012, 19:28

bmw777chose napísal:

sice niesom ktovie aky mechanik, no dovolim si svoj nazor:
v suvislosti s problemovim startovanim za tepla ti odporucam preverit zhavenie. snimac teploty sa voci RJ casto tvari ako ze je elektrocky OK, no moze posielat nespravne hodnoty a vtedy auto nemusi zhavit.

a co sa tyka straty vykonu,
ak je to vzdy pri 2500 ot./min., bez ohladu na prevodovy stupen, tak je problem v elektronike.
v minulosti som uz mal problem s upchatym palivovym filtrom, to robilo problem pri roznych otackach nezavisle od prevodoveho stupna. a pri lahkej nohe na plyne to islo bez problemov aj do 4000 ot.
co tak pozriet sa aj na snimac tlaku v sani a veci s nim suvisiace?
teoreticky mozes mat napr. na turbe nefunkcnu regulaciu tlaku, pri 2500 uz mas velky tlak a preto ti ide auto do nudzoveho rezimu.
a mozno aj nie.
prave preto ludia vymysleli diagnostiku :idea:
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

bmw777chose
Autor témy

Pondelok, 19. Marca 2012, 07:24

Tak bmw je momentalne rozobrate az v Rakusku,bo ja tu neverim uz nikomu,kazdy iba ojebava a nic sa neriesi,len daj peniaze,daj peniaze... =; tak som ho odniesol byvalemu svokrovi do rakuska,ze pri su tri vstreky totalka v pic a niejake to cidlo...popri tom sa vymeni aj vaha vzduchu lebo aj tu uz na diagnostike vyhodilo za chybnu a este sa mi zrobia aj nove kluce.
Dufam,ze to uz potom pojde ako ma,bo leto uz tu a zacinam mat nerv :twisted:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných