... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Baworacik napísal:V BMW servise mi povedaly ze tam origo podla vin od vyroby ma ist Castrol 5w 30 LL04... to sa mi nejak nezda sak to je cista voda
Avenger napísal:
oni davaju Kastroool do aut tak ti ine ani neodporucia....ak chces vediet aka je to brecka precitaj si forum oleje.cz ja po niekolko hodinovom brazdeni po nete by som ho uz nedal ani na retaz s bicykla.... a inak ked ides s polosyntetiky na plnu tak si precitaj co treba urobit...aby si nahodou nezadrel....
Baworacik napísal:
ja tam mam plnu syntetiku aj tam dam plnu.... to nebudem robit take skoky dam tam asi ten 10w 40 od shelu a jebem na to uz ma to nebavy zistovat ten tam bude podla mna nejlepši....
Baworacik napísal:
ja tam mam plnu syntetiku aj tam dam plnu.... to nebudem robit take skoky dam tam asi ten 10w 40 od shelu a jebem na to uz ma to nebavy zistovat ten tam bude podla mna nejlepši....
michaltt napísal:ten Shell mam v aute teraz.
Co sa tyka prechodu z polo na plnu atd. su to vsetko famy, nic nezadres. 5w30 neni brecka, kde si sa to docital ?
Baworacik napísal:
a spokojný si sním?
michaltt napísal:
samozrejme...motor mam sice v top stave ale ani nepocujem ze je nastartovany nebyt dojebanych kladiek. Sepot kvetin...na leto dam mozno 5w30.
semacik napísal:Ja tam mam od nova stale len castrol edge 5w30 a ked som mal otvoreny motor tak cistucky a ide tichucko ..
michaltt napísal:Preco chcem ist do 5w30 ? Pretoze som sa uz asi vyblaznil a malokedy dam plny kotol. Chodim kludne, jazdu si uzivam a na 18tkach sa ani neda ist nejako sialene, toboz nie po rozjebanej Trnave.
Aj tak vacsina olejov pochadza z jednej "tovarne". Firma ktora to bali (shell, mobil1 atd) tam pridava aditiva a predava to ako svoj produkt. Kazdy ma iny nazor, niekto dava shell, niekto castrol, niekto mobil1.
Na castrol som tiez nepocul vela dobreho, mobil1 ma skvely marketing, shell je zas na kazdej benzinke ale to neznamena ze je nekvalitny.
Na dalsiu vymenu idem do znacky Aral. Ale ako vravim, je to jedno, kazdy z tychto olejov musi splnat to, co je vzadu na stitku a ak pojdes do overenej znacky (castrol, mobil, shell, motul atd) tak urcite nestupis vedla. Co viem je to, ze shell pridava viac aditiv na "ocistenie" motora.
michaltt napísal:Preco chcem ist do 5w30 ? Pretoze som sa uz asi vyblaznil a malokedy dam plny kotol. Chodim kludne, jazdu si uzivam a na 18tkach sa ani neda ist nejako sialene, toboz nie po rozjebanej Trnave.
Aj tak vacsina olejov pochadza z jednej "tovarne". Firma ktora to bali (shell, mobil1 atd) tam pridava aditiva a predava to ako svoj produkt. Kazdy ma iny nazor, niekto dava shell, niekto castrol, niekto mobil1.
Na castrol som tiez nepocul vela dobreho, mobil1 ma skvely marketing, shell je zas na kazdej benzinke ale to neznamena ze je nekvalitny.
Na dalsiu vymenu idem do znacky Aral. Ale ako vravim, je to jedno, kazdy z tychto olejov musi splnat to, co je vzadu na stitku a ak pojdes do overenej znacky (castrol, mobil, shell, motul atd) tak urcite nestupis vedla. Co viem je to, ze shell pridava viac aditiv na "ocistenie" motora.