... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Re: jazdne vlastnosti sedan a kombi, poradite?

Sobota, 14. Januára 2012, 10:49

rastobetka napísal:
...l som toto http://www.ecotune-scotland.co.uk/produ ... er_DPF_OFF je to firma vo skotsku, som volal aj kamosovi co je dobry mechanik ich pozna a ....

heh to "kupis" na sk ked tu budes za 400e bez dane...
525d (E60)
Obrázok

jakubb88
Auto: E61 530d
Kraj: Košický

Sobota, 14. Januára 2012, 12:31

Zdravim, kombi e61 3,0 diesel, maximalna spokojnost. Tiez to mam na SK 2200km zo spotrebou som natom za 6,9litra. Je to praktickejsie ako sedan ak potrebujes odniest trosku viac batoziny.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 14. Januára 2012, 12:52

petuloo1984 napísal:
Tak to neni o bagatelizovani..Diesel trpi viacej, to hej.Ja len ,ze vela ludi ma mylnu predstavu o tom,ze je to benzin kratke trasy studene mu nic nerobia...Co neni pravda.Zohreje sa rychlejsie o par km,ale prve kilometre trpi aj on dost,kym sa hustota oleja neznizi.Ale ako pises,benzin nema dpf a turbo.(turbo-ak sa bavime o benzine e60).Novsie benziny su uz "oturbovane"..

Skôr to je tak, že s turbom pri diesli na výber nemáš. Dnes sú v normálnych osobákoch iba preplňované diesle. Benzín existuje aj bez turba.

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Januára 2012, 13:19

Na tvoje jazdenie je ideálna nejaká 530i alebo 540i s LPG. Vozíš sa lacnejšie ako diesel, užívaš si všetky výhody benzínu (rýchlo sa zohreje, netrpí tak na krátke trate, výkon, zvuk, komfort) a špeciálne ušetríš na dlhých trasách.

Ja som riešil podobnú situáciu ako Ty, či predať svoju 530i a ísť do dieslu, ale prácu mám z domu tak 7km a nechcel som zbytočne ničiť takto diesel. Pri tvojom nájazde sa Ti prestavba vráti tak za 4 mesiace a potom sa už len smeješ :)

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 15. Januára 2012, 20:53

No neviem ci som nejaky "iny", ale vsetci tu pisete ze aky je sedan krasny a touring skaredy ( iba ze je prakticky ) . No pre mna je napriklad sedan z boku aj zo zadu velmi skarede auto , zato touring ( a to e61 aj e39 ) je velmi pekne auto zo vsetkych stran.
K tomu , pri tom kolko najazdis , si myslim , ze jednoznacne diesel. Neviem sice kolko stoji nafta v UK, ale v DE ( kam jazdievam casto ja ) je benzin vyrazne drahsi. Aj tak mas dost vyznamnu cast cesty cez DE. Ako tu niekto spominal ze si mas dat LPG, vyrazne si s tym znizis komfort jazdy. Pochybujem , ze s tym zajdes viac ako 500 km na jedno natankovanie, a tankovat 5 krat za jednu cestu , no neviem neviem. Takisto , napriklad v nemecku budes nahanat pumpy , kde budu mat redukciu , aby Ti mohli natankovat LPG. Ja natankujem 70l a zajdem s tym cca 1000km. Samozrejme nie 110km.hod. Ako tu uz niekto spominal, kup si radsej automat, a kup si auto s adaptivnym tempomatom. To je potom radost cestovat tych >2000km .
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

Pepetko
Auto: F10 530d, X5e70 30d
Kraj: Košický

Streda, 14. Marca 2012, 11:21

no proti LPG hovori naozaj len ten znizeny komfort cestovania, avsak ja dam na mojej 525i e60 na 45l nadrz 450km dialnica a to idem 140-150, vacsia rychlost uz idu litriky hore ale to asi vsade, zalezi aku si da nadrz do auta mne to vyslo ze ty natankujes 2 krat pocas jazdy , ak by si dal 60l nadrz tak natankuje 4 krat , co je len o 2 krat viac ako ty + ktomu ak nema pumpu tak ma stale benzin, avsak tiez si treba preratat naklady ja tankujem plyn za 0,6 takze ked si preratam 100vku tak jazdim za 6€/100km a pri tej vzdialenosti co ma to mas 6x22=132€, ak ratam ze na nafte spravi 7l na dialnici kedp ojde 150 tak to ma pri scastnej cene naftu okolo 1,45 aspon v ZA, tak to ma cca 10/100km a pri jeho trase to ma 220€ , takze uz le si treba dat ci 132€ na 4 zastavky alebo 220 na 2 zastavky, ale suhlasim ako pises je to o komforte cestovania no niekto ako ja radsej zastavim 4 alebo 5 krat a uestrim na jedej ceste cca 90€

oseldusan napísal:
No neviem ci som nejaky "iny", ale vsetci tu pisete ze aky je sedan krasny a touring skaredy ( iba ze je prakticky ) . No pre mna je napriklad sedan z boku aj zo zadu velmi skarede auto , zato touring ( a to e61 aj e39 ) je velmi pekne auto zo vsetkych stran.
K tomu , pri tom kolko najazdis , si myslim , ze jednoznacne diesel. Neviem sice kolko stoji nafta v UK, ale v DE ( kam jazdievam casto ja ) je benzin vyrazne drahsi. Aj tak mas dost vyznamnu cast cesty cez DE. Ako tu niekto spominal ze si mas dat LPG, vyrazne si s tym znizis komfort jazdy. Pochybujem , ze s tym zajdes viac ako 500 km na jedno natankovanie, a tankovat 5 krat za jednu cestu , no neviem neviem. Takisto , napriklad v nemecku budes nahanat pumpy , kde budu mat redukciu , aby Ti mohli natankovat LPG. Ja natankujem 70l a zajdem s tym cca 1000km. Samozrejme nie 110km.hod. Ako tu uz niekto spominal, kup si radsej automat, a kup si auto s adaptivnym tempomatom. To je potom radost cestovat tych >2000km .

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Marca 2012, 12:50

asi bude pravda,že benzín sa rýchlejšie ohreje,ale keď ide benzín sa "sytič" tak vačšie množstvo benzínu stiera olejový "film" zo súčiastok motora.Nafta je naopak mastná a pracovné časti motora skor maže keď je motor studeny.
DPF to už je iný príbeh...

rastobetka
Autor témy
Auto: renault laguna2 dies
Kraj: Zahraničie

Sobota, 21. Apríla 2012, 15:11

Dobry den panstvo, prepacte ze som sa neozval ale som mal mensie problemy xixi vypovedal mi ten moj valec a som bol 2 mesiaci v nemocnici, s infarktom, ci ako sa ten chrapun vola,takze az teraz som nejako v pohode sice momentalne bez prace ale sak to dam nejako do poriadku, este dobre ze som setril na BMW. peniaze boli na auto, teraz ked som zostal na dome sam, tak musim vsetko platit ja, takze mi nic moc nezostava, ale aj tak chcem to auto, bol som sa uz aj pytat a daju mi ho na lizing co je asi okolo 250 libier mesacne na 3 roky, len teraz mam nejaky problem sa rozhodnut ze co bude lepsie zobrat aky rocnik ci nieco starie myslim rok 2004 alebo nieco novsie 2007? RADILI STE MI AJ BENZIM, nemozem ho zobrat nakolko cestna daj na rok je tu 460 libier, plyn do toho dostat stoji 1800 libier a poistka asi 2200 libier rocne, co je celkom dost oproti vam na slovensku. DIESEL po roku 2007 cestna dan od 195 do 215 libier poistka na rok od 1300 do 2200 libier, od roku 2004 cestna dan 250 a poistka to iste ako po 2007. Je tu na vyber moc aut len skoro vsetky maju okolo 200 000 km, a ja neviem ako to bude znasat vstreky po tolkych kilometroch hlavne tie nove, PIEZOELEKTICKE ze vraj sa nedaju opravit, tak mi tu povedali chalani co s tym robia, su to slovaci do alglickeho servisu by som ani nesiel, to viete ked pridete nieco vymenit oni vam povedia NO PROBLEM a vytiahne knihu ze ako sa to meni tak sa otacam na podpatku a rychlo prcham od tial :D stastny ze som tam nedal nic robit. Clovek si tu musi robit skoro vsetko sam aby to bolo v poriadku a slovenskych servisov je tu strasne malo ale mam dobry servis v Liverpole takze ziaden problem neni a chalani sa snazia, este 1 je v Edinburgu ale ten je trosku daleko ale aj tam obcas idem a vsetky radi zbieram tu po forach za ktore velmi pekne dakujem, v buducom zivote mozno budem mechanik BMW.Prajem vela stastnych kilomentrov a dakujem za radi. AUTA MAME LACNE ALE POISTKY KURNA DRAHE.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných