... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

torko29
Autor témy
Auto: BMW 525tds
Kraj: Košický

brzdový pedál..

Nedeľa, 11. Marca 2012, 20:25

čaute šraci... Mám 39 tds..r.v.1998.. som minule zistil,že mi pri zatlačení pomaličky klesá brzdový pedál,ale brzdí mi to v pohode..Mám podozrenie,že to môže byť hlavný brzdový válec...Má niekto skúsenosť...??? dík.. torko... :-k

Užívateľov profilový obrázok
Milaano
Auto: 330d E91 2006
Kraj: Trnavský

Re: brzdový pedál..

Nedeľa, 11. Marca 2012, 20:39

ja som to tiez minule zistil, ale vyskusaj to pri vypnutom motore, ak je tvrdy tak je to ok...

torko29
Autor témy

Nedeľa, 11. Marca 2012, 20:58

no to si ma potešil...skúšal som to pri vypnutom motore..a je tvrdý... takže ok.??? neklesá... :thumbup:

Milaano
Auto: 330d E91 2006

Nedeľa, 11. Marca 2012, 21:06

osobne si myslim ze ano, robi to aj na autach zn. skoda, vw atd. ze vraj ten pedal ide dole koli brzovemu asistentovi, ak by si mal zly valec alebo netesnost v brzdovom systeme tak by ti to robilo aj pri vypnutom motore. mne sa to chova tak isto, popozeral som fora a neni som jediny. takze pohoda.

torko29
Autor témy

Nedeľa, 11. Marca 2012, 21:35

fajn... tiež som mal taký názor,že ak by bol hlavný brzdový válec vadný tak by to malo robiť aj pri vypnutom motore.. Super..dík za radu... \:D/

moila
Auto: Toyota Verso
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Marca 2013, 08:32

Ja som prave dnes rano zistil, ze pedal ide az na podlahu auto brzdi velmi pozvolna az vobec a aj pri vypnutom motore je pedal sice tvrdsi, ale da sa silou stlacit az na podlahu...valec alebo je hadicka niekde praskuta? Neviem ani pozriet ci tam mam dost kvapaliny brzdovej, kedze neviem najst nadrzku...

torko29 napísal:
fajn... tiež som mal taký názor,že ak by bol hlavný brzdový válec vadný tak by to malo robiť aj pri vypnutom motore.. Super..dík za radu... \:D/
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 5. Marca 2013, 08:38

musis vyhodit lavy pelovi filter

1, daj dole to velke koleno - su na nom bud 3 zapadky (u +98 roku), alebo len taka akoby pruzina, nasledne ten naduch troska odtoch proti smeru hodin
2, pruzinka dole, vrch krytu dole, vyber filter
3, na hrnci tlmica je taka sponka, vyber aj tu
4, zacni pomaly dvihat od motora, sleduj ake bolo licovanie - oka na plastne nad stieracom by mali pekne sadat do strbin na plastovom filtry, nie mimo a zaroven ten kanalik by sa mal prekryvat, nie robit schody

viem ze takyto opis stoji za draka, avsak ked sa nato pozries uvidis, hlavne ked budes zakladat spet, chce to trpezlivost a nic nepolamat

no hlavne co skontroluj je hadica hruba ako palec ktora ide od brzdoveho posilovaca ku motoru - je to podtlakova hadica; taktiez ci tam nemas vodu, a pri stieracoch tiez
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

moila

Utorok, 5. Marca 2013, 08:43

Je mozne ze sa to pokaslalo nejako pri manipulacii v tomto okoli?
Lebo to bolo nedavno vonku kvoli riadiacej jednotke LPG ktora tam je umiestnena. Bolo dolu to koleno aj cely pelovy filter a jeho airbox...
Ale ty kokso co to ma spolocne s brzdami? Je tam ukryta nadrzka brzdovej kvapaliny?

jararak napísal:
musis vyhodit lavy pelovi filter

1, daj dole to velke koleno - su na nom bud 3 zapadky (u +98 roku), alebo len taka akoby pruzina, nasledne ten naduch troska odtoch proti smeru hodin
2, pruzinka dole, vrch krytu dole, vyber filter
3, na hrnci tlmica je taka sponka, vyber aj tu
4, zacni pomaly dvihat od motora, sleduj ake bolo licovanie - oka na plastne nad stieracom by mali pekne sadat do strbin na plastovom filtry, nie mimo a zaroven ten kanalik by sa mal prekryvat, nie robit schody

viem ze takyto opis stoji za draka, avsak ked sa nato pozries uvidis, hlavne ked budes zakladat spet, chce to trpezlivost a nic nepolamat
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

serwo
Auto: E39 528iA

Streda, 6. Marca 2013, 23:38

Neni nahodou nadrzka na pravej strane? Teda pre upresnenie, pred spolujazdcom?
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

jararak

Štvrtok, 7. Marca 2013, 06:53

tam su riadiacky a relatka
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

moila

Štvrtok, 7. Marca 2013, 08:15

JJ opis bol super, vcera som to pozrel a nemam tam ziadnu brzdovu kvapalinu. Aj ked som hned dolial a kvapalina sa hned nikam nestracala, nepomohlo, uz je to zavzdusnene. Auto je uz u mechanika, neni normalne aby sa stratila cela nadrzka, mozno sa sice stracala roky, ale dost na figu ked je takato schovana...

Tymto pozdravujem debilov v bmw, ktory umiestnili nadrzku pod pelovy filter, aby nebola jednoducho pristupna na kontrolu, ci clovek ma, ci nema brzdovku...ko**ti

jararak napísal:
tam su riadiacky a relatka

jararak

Štvrtok, 7. Marca 2013, 13:34

ja by som radsej pojebal toho ftaka to vobec navrhol z toho urobit bazenik, som zvedavy kolko nehod bolo koli nefunkcnemu posilovacu (ci uz zamrznutemu alebo utopenemu) - inac nato nemali kurvy zvolavacku, to som sa pytal jak na slovensku tak v nemecku
bmwcoding.sk

denikamiki
Auto: BMW 520i SE
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 10. Marca 2013, 15:03

ja mam tiez problem s brzdenim asi pravde podobne abs preto ze pri malej rychlosti mi trasie s pedalom ako keby do smyku sa dostaval a pri velkej rychlosti a prudkom brzdeni treba sylno tlacit na pedal aby to ubrzdilo,kvapalinu mi netrati,system je ovzdusneny,menil som aj posilovac a brzdovy valec no brzdi to ako bez posilovaca,treba na to tlacit a zabera az kolo polovice.

jararak

Pondelok, 11. Marca 2013, 08:42

den - mas meneny niektory snimac abs-ka? bud si ho zle namontoval, alebo nevhodny pre tvoju RJ a tym padom pri nizkej rychlosti on zachytava inu rychlost ako v skutocnosti mas, tym padom aktivujes abs
bmwcoding.sk

moila

Pondelok, 11. Marca 2013, 08:59

jar - nevies prosim ta poradit niekoho na vymenu brzd. trubky alebo vymenu len prehrdzavenej casti? Niekto kto si s tym poradi bez demontaze zadnej napravy a podobnych veci...

jararak napísal:
ja by som radsej pojebal toho ftaka to vobec navrhol z toho urobit bazenik, som zvedavy kolko nehod bolo koli nefunkcnemu posilovacu (ci uz zamrznutemu alebo utopenemu) - inac nato nemali kurvy zvolavacku, to som sa pytal jak na slovensku tak v nemecku

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní