... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pelo napísal:Som bol v tom, ze DSC len pribzduje a ze ASC+T aj stahuje vykon. Pri DSC som znizenie vykonu praveze nikdy nepocitil, len zrovnavalo zadok, ale zas ked zacne smykat, jemne uberiem plyn a zadok sa hned chyti aj bez DSC, preto som si to mozno nevsimol, neviem...
Jo, s tymi gumami ako som vravel, doteraz som mal vzdy nove, tak problem nebol. Toto je prvykrat, co mam jazdene gumy...
pelo napísal:Priskrtenie motora som si zatial nevsimol, asi preto, ze stahujem plyn a nepridavam jak ko.ot, ked zacne smykat...
Kallon napísal:
asi tak, skus sa na snehu pohnut na plny plyn a uvidis ako skrti vykon
pelo napísal:
Asi mam blbe navyky na vyuzitie takychto systemov
Kallon napísal:trosku vratme sa k zemi, uz jazdim druhe BMW. a aj dalsie auto bude BMW. ale co sa tyka BMW zima, tak vyhoda rozlozenia hmotnosti 50/50 nie stale je vyhodou, skor nevyhodou. je to vyhodne pri prudkom rozjazdne, tzn. ked cela vaha auta sa nakloni dozadu a prenesie vacsi pritlak.
v zime je to na figu, lebo nikto sa nerozbieha s plynom na podlahe a keby aj, pneu nema prilnavost. takze sa presmykuju na mieste a auto zostane visiet v tom lepsom pripade alebo zacne tancovat zadok do stran.![]()
v stupani do zasnezeneho kopca tiez ma zadokolka tazkosti, chyba vaha na pohananej naprave lebo musi tlacit predok s motorom. takze opat auto presmykuje.
pri poladovici resp. pri zasnezenej ceste ustreluje zadok ked predne kolesa stratia prilnavost a zadok len prehrabuje.
takze pokial niekto tvrdi, ze BMW sa dostane vsade kde predokolka tak lieta trosku nad zemou. v zime predohrab bude vzdy rychlejsi a hlavne nezapadne na parkovisku pred Tescom.tazky predok s motorom zadna naprava nevytlaci pri rozlozeni hmot. 50/50.
heroe napísal:Od tejto vety s odpichnem a spomeniem staru skodovkarsku fintu: kolesa nezacnu presmykovat, ked sa na snehu pohynas s mierne zatiahnutou rucnou brzdou.Keby ste predtým absolvovali starú školu áut teda žiguli, tak by ste s takými to vecami nemali problém, resp. ak hej tak vyriešiteľný.