... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

zamrznute ostrekovace

Štvrtok, 9. Februára 2012, 11:08

zimna klasika, kupite kvapalinu do -30°C, nalejete ju tam cistu no kedze v nadrzke este asi bolo trocha vody (no max 0,5 litra, lebo uz svietila kontrolka) tak to mate "zriedene" v pomere povedzme 1:7 - 1:10. Samozrejme ze pri -14°C to zatuhne :evil: :evil: :evil:

Ostrekovace ale nejdu. V nalievacom hrdle je to tekute, nic nie je ztuhnute. Viem ze su tam dve cerpadla, na ostrek svetlometov a na predne/zadne okno. Ak ale skusim streknut, cerpadlo na okna sa ani nepohne. To na svetla ale ide a frka zo seba pomerne husty modry sajrajt.
Poistka to nie je, ta je OK. Pozeral som ale ze ta blba nadrzka je nad spolujazdcovym podblatnikom a teda nejake prehriatie od motora nehrozi :evil: Mam podozrenie ze kedze to jedno cerpadlo je nizsie, je mozne ze v nom zatuhla voda (voda je tazsia ako ta kvapalina a auto asi 4 dni stalo, mohlo sa to mierne usadit). Neviete poradit ako to ohriat? Rad by som dostal tu vodu odtial Nemam pristup do vyhrievanej garaze na pol dna, jedine to nechat cez vikend v nejakej podzemke, ale ani tam nebyva dost teplo aby to za 6-8h povolilo. Nejaky napad? (Fenovat odspodu ci nieco podobne?)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Re: zamrznute ostrekovace

Štvrtok, 9. Februára 2012, 12:40

salat napísal:
zimna klasika, kupite kvapalinu do -30°C, nalejete ju tam cistu no kedze v nadrzke este asi bolo trocha vody (no max 0,5 litra, lebo uz svietila kontrolka) tak to mate "zriedene" v pomere povedzme 1:7 - 1:10. Samozrejme ze pri -14°C to zatuhne :evil: :evil: :evil:

Ostrekovace ale nejdu. V nalievacom hrdle je to tekute, nic nie je ztuhnute. Viem ze su tam dve cerpadla, na ostrek svetlometov a na predne/zadne okno. Ak ale skusim streknut, cerpadlo na okna sa ani nepohne. To na svetla ale ide a frka zo seba pomerne husty modry sajrajt.
Poistka to nie je, ta je OK. Pozeral som ale ze ta blba nadrzka je nad spolujazdcovym podblatnikom a teda nejake prehriatie od motora nehrozi :evil: Mam podozrenie ze kedze to jedno cerpadlo je nizsie, je mozne ze v nom zatuhla voda (voda je tazsia ako ta kvapalina a auto asi 4 dni stalo, mohlo sa to mierne usadit). Neviete poradit ako to ohriat? Rad by som dostal tu vodu odtial Nemam pristup do vyhrievanej garaze na pol dna, jedine to nechat cez vikend v nejakej podzemke, ale ani tam nebyva dost teplo aby to za 6-8h povolilo. Nejaky napad? (Fenovat odspodu ci nieco podobne?)

rychly napad: vytiahni cez hrdlo kvapaliny kolko sa da a dolej horucu vodu, opakuj to az kym sa cele nezohreje. len potom musis odtial dostat vodu aby ti nezamrzla.

mne sa to iste stalo minuly rok, siel som pred vianocami do viedne, od nitry zacalo snezit a bolo okolo -15°C. do nitry mi ostrekovace isli normalne, zrazu prestal ostrekovat, nebolo pocut ani motor ked som spustil packu. do viedne som s tym nepohol, vo viedni bol trosku odmak a tam sa mi z nicoho nic spustil ostrekovac.

tiez som mal v nalievacom hrdle kvapalinu. odvtedy pouzivam vylucne zmes do -40°C a nemam problem. zmesi do -20°C nezamrznu v nadrzke, ale velmi lahko na tryske a o okne ani nehovoriac :-"
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: zamrznute ostrekovace

Piatok, 10. Februára 2012, 09:45

dik, skusim, znie to ze by to aj mohlo fungovat. Zastrcku tam mam, donesem nejaky teplovzdusny fukac, varnu konvicu, "zlodejku na benzin" a vytiahnem obsah nadrzky, odlozim na jarne pocasie, skusim uvolnit lad a potom nalejem cistu tekutinu do co najnizsej teploty ako najdem :)
(super arctic snow bear windshield anti frost fluid with 140% russian alcohol inside" ) :mrgreen:
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní