... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 13. Decembra 2008, 11:13

...no prave z tej dierky nejde vždy voda ale ono to ani nezovrie stale nieje v tom žiadna pravidelnosť...je to čisto nahoda...no bal som sa toho že bud hlava alebo niečo take... :cry:

...mam to potom rozhodiť alebo to nechať tak a jazdiť dalej...ono je to cele take zbastlene je aj odpojena váha vzduchu (bude vadna ked som ju pripojil tak auto nešlo)...

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Sobota, 13. Decembra 2008, 18:25

ak s tej dierky ide občas voda a odčas vzduch,tak to bude hlava. vyskušaj to tak ako to skušam ja ak si niesom istý :wink: :arrow: tu tenku hadičku od chladiča do nadobky nahrad dlhšou a strč ju do 2 litrovej flaše od malinovky v ktorej bude kusok vody aby bola ta hadička ponorená.Potom naštartuj motor a prydaj plyn na cca 1200-1500ot,a pozeraj do tej flaše. Musí pribudať len voda,ak ti to tam bude bublať ako v aquariu :lol: tak môžeš davať hlavu dole.POZOR treba sledovať vodu vo vyrovnavacej nadobke lebo bude samozrejme ubudať a vo flaši prybudať,ak budete dvaja tak nech ju jeden zvás s tej flaše občas preleje speť do vyrovnavačky. :idea: :wink:

bjukemen

Pondelok, 15. Decembra 2008, 12:16

...dobre skusim kupeť nowe vyčko na nadržku lebo toto je nejake divné a dam vedieť...zatial dík...

kamelot
Auto: BMW E46 330dT
Kraj: Košický

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 00:32

mam jednu otazku ohladom termostatu, nechcem koli tomu zakladat novy topic:

ake nasledky moze sposobit jazdenie so zlym termostatom (pripad ze motor sa nevie zohriat na optimalnu teplotu) ?
Obrázok
E46 330dT Orientalblau

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Decembra 2008, 08:05

kamelot napísal:

ake nasledky moze sposobit jazdenie so zlym termostatom (pripad ze motor sa nevie zohriat na optimalnu teplotu) ?

ake nasletky to bude mat ked budem teraz behat vonku v kratasoch ? ak to bude jeden den ? ak to bude jeden mesiac ?
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

luky2208

Piatok, 19. Decembra 2008, 16:36

kamelot napísal:

neviem čo môže byť pre diesel horšie ako to že beží studený :roll: snád horšie je už len natankovať namiesto nafty benzín :wink:

bjukemen

sem tam bub

Štvrtok, 25. Decembra 2008, 14:17

luky2208 napísal:
ak s tej dierky ide občas voda a odčas vzduch,tak to bude hlava. vyskušaj to tak ako to skušam ja ak si niesom istý :wink: :arrow: tu tenku hadičku od chladiča do nadobky nahrad dlhšou a strč ju do 2 litrovej flaše od malinovky v ktorej bude kusok vody aby bola ta hadička ponorená.Potom naštartuj motor a prydaj plyn na cca 1200-1500ot,a pozeraj do tej flaše. Musí pribudať len voda,ak ti to tam bude bublať ako v aquariu :lol: tak môžeš davať hlavu dole.POZOR treba sledovať vodu vo vyrovnavacej nadobke lebo bude samozrejme ubudať a vo flaši prybudať,ak budete dvaja tak nech ju jeden zvás s tej flaše občas preleje speť do vyrovnavačky. :idea: :wink:

...no tak termostat vymeneny a aj vyčko na expanzke a sem tam to ešte bublinkuje a stale tlakuje vrchnu hadicu čo ide do chladiča...

...ked otvaram expanzku je v nej velky tlak vyfukne vela vzduchu a klesne voda...

luky2208

Re: sem tam bub

Štvrtok, 25. Decembra 2008, 18:29

bjukemen napísal:
...no tak termostat vymeneny a aj vyčko na expanzke a sem tam to ešte bublinkuje a stale tlakuje vrchnu hadicu čo ide do chladiča...

...ked otvaram expanzku je v nej velky tlak vyfukne vela vzduchu a klesne voda...
môžeš davať dolu hlavu,teraz som mal presne to isté na 318 tds. podfuknute tesnenie. Po rovyne to išlo normalne ale ako nahle som oprel plyn na podlahu vmomente vyvrela voda. :wink:

bjukemen

Piatok, 26. Decembra 2008, 16:31

luky2208 napísal:
môžeš davať dolu hlavu,teraz som mal presne to isté na 318 tds. podfuknute tesnenie. Po rovyne to išlo normalne ale ako nahle som oprel plyn na podlahu vmomente vyvrela voda. :wink:

...no dík toho som sa bal,ale sam sa do toh puštať nebudem jednou cestou by som už chcel aj nastaviť rozvod...nevieš o niekom kto by to bol ochotny urobiť...???...vymena tesnenia + nastavenie rozvodu...???

luky2208

Sobota, 27. Decembra 2008, 22:21

bjukemen napísal:
...no dík toho som sa bal,ale sam sa do toh puštať nebudem jednou cestou by som už chcel aj nastaviť rozvod...nevieš o niekom kto by to bol ochotny urobiť...???...vymena tesnenia + nastavenie rozvodu...???
Z mojej strany nieje problém ti to vymeniť a nastavyť :wink: Ale musíš si niekoho zohnať kto ti zrovná a otlakuje hlavu.Ak je to 100km odo mňa tak nieje problém. v jeden deň rozobrať,druhý deň tlakovanie rovnanie,tretí den poskladať. :wink: Odkial si?

renzo776

Utorok, 6. Januára 2009, 18:46

luky2208 napísal:

Páni kedže nie som mechanik a potrebujem sa uistiť, tak mám otázočku : Kedže je podfúknuté tesnenie pod hlavou, dostáva sa chladiaca kvapalina do oleja ? Lebo ak áno tak je to môj problém.

Díki
BMW E61 530dA
ex BMW e38 740i 6q.
ex BMW e34 535i M-Tech
ex BMW e36 320i Touring
ex BMW e30 325ix Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 525Tds Touring
ex BMW e32 730iA
ex BMW e34 520i 24V

luky2208

Utorok, 6. Januára 2009, 19:22

renzo776 napísal:
Páni kedže nie som mechanik a potrebujem sa uistiť, tak mám otázočku : Kedže je podfúknuté tesnenie pod hlavou, dostáva sa chladiaca kvapalina do oleja ? Lebo ak áno tak je to môj problém.

Díki
nieje to vždy pravydlo,vodec sa nemusí dostavať voda do oleja,ale môže. :wink: voda v oleji môže znamenať aj prehnitá niektorá mrazová poistka na hlave. :wink:

kavalier
Kraj: Žilinský

Re: Termostat

Utorok, 31. Januára 2012, 16:52

Ahoj a kde by mal byť uložený ten termostat??? :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných