... všetko o BMW ...
kamelot napísal:mam jednu otazku ohladom termostatu, nechcem koli tomu zakladat novy topic:
ake nasledky moze sposobit jazdenie so zlym termostatom (pripad ze motor sa nevie zohriat na optimalnu teplotu) ?
kamelot napísal:mam jednu otazku ohladom termostatu, nechcem koli tomu zakladat novy topic:
ake nasledky moze sposobit jazdenie so zlym termostatom (pripad ze motor sa nevie zohriat na optimalnu teplotu) ?
luky2208 napísal:ak s tej dierky ide občas voda a odčas vzduch,tak to bude hlava. vyskušaj to tak ako to skušam ja ak si niesom istý![]()
tu tenku hadičku od chladiča do nadobky nahrad dlhšou a strč ju do 2 litrovej flaše od malinovky v ktorej bude kusok vody aby bola ta hadička ponorená.Potom naštartuj motor a prydaj plyn na cca 1200-1500ot,a pozeraj do tej flaše. Musí pribudať len voda,ak ti to tam bude bublať ako v aquariu
tak môžeš davať hlavu dole.POZOR treba sledovať vodu vo vyrovnavacej nadobke lebo bude samozrejme ubudať a vo flaši prybudať,ak budete dvaja tak nech ju jeden zvás s tej flaše občas preleje speť do vyrovnavačky.
![]()
bjukemen napísal:môžeš davať dolu hlavu,teraz som mal presne to isté na 318 tds. podfuknute tesnenie. Po rovyne to išlo normalne ale ako nahle som oprel plyn na podlahu vmomente vyvrela voda....no tak termostat vymeneny a aj vyčko na expanzke a sem tam to ešte bublinkuje a stale tlakuje vrchnu hadicu čo ide do chladiča...
...ked otvaram expanzku je v nej velky tlak vyfukne vela vzduchu a klesne voda...
luky2208 napísal:môžeš davať dolu hlavu,teraz som mal presne to isté na 318 tds. podfuknute tesnenie. Po rovyne to išlo normalne ale ako nahle som oprel plyn na podlahu vmomente vyvrela voda.
bjukemen napísal:Z mojej strany nieje problém ti to vymeniť a nastavyť...no dík toho som sa bal,ale sam sa do toh puštať nebudem jednou cestou by som už chcel aj nastaviť rozvod...nevieš o niekom kto by to bol ochotny urobiť...???...vymena tesnenia + nastavenie rozvodu...???
luky2208 napísal:môžeš davať dolu hlavu,teraz som mal presne to isté na 318 tds. podfuknute tesnenie. Po rovyne to išlo normalne ale ako nahle som oprel plyn na podlahu vmomente vyvrela voda.
renzo776 napísal:nieje to vždy pravydlo,vodec sa nemusí dostavať voda do oleja,ale môže.Páni kedže nie som mechanik a potrebujem sa uistiť, tak mám otázočku : Kedže je podfúknuté tesnenie pod hlavou, dostáva sa chladiaca kvapalina do oleja ? Lebo ak áno tak je to môj problém.
Díki