... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: E39 3,0dAT - automat pocas jizdy prestane radit-nereaguj

Streda, 2. Novembra 2011, 21:48

Takze v tej prevodovke uzivatela MISOS. Nakoniec sme vyskusali este jednu riadiacu jednotku prevodovky a táto takisto vypisovala na diagnostike závadu CAN - riadenie preklzu menica. Takze opravujem svoj predosly prispevok, kde sme si testom prvej vymenenej RJ nevsimli slovicko CAN /komunikácia cez CAN BUS po jednom kabli , pouzivana hlavne po r.2000, typizovana skoro vsetkymi vyrobcami/. Takze originalna riadiaca jednotka sa tvari akoze nic, ziadna zavada, druha RJ pise tuto zavadu a tretia RJ takisto tuto zavadu. Takze vada je v originalnej riadiacej jednotke, ktora nevie rozpoznat chybu a plus k tomu niekde v káblovacke. Pre istotu sme este raz vymenili konvertor /hydromenic/ za dalsi novy, no nepomohlo. Auto odovzdane autoelektrikarovi, pretoze tu som uz vsetky svoje moznosti vycerpal. Ak ma niekto nejaky rozumny napad, nech navrhne, pretoze ma tu zacinaju zasypavat "sproste" telefonaty od mudrákov, ze svoj obor neovladam a napr.ze este nevideli, aby napr.diagnostika vypisovala preklz menica /konvertora/. Takychto prevodoviek sme uz urobili velmi vela a vsetky jazdia doteraz. Toto je prve auto za 6 rokov, co nie a nie urobit...

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Novembra 2011, 12:51

6zylinderBMW napísal:
Brrrr ...... z tejto temy mi az zimovriavky naskakuju, dufam ze cloveka lubomt nespoznam osobne, zacinas byt pre mna nocnou morou =;

Ty máš koľko rokov plz? Dúfam, že zadelíš aspoň 2-ciferné číslo.

Londza
Auto: BMW 530D E39
Kraj: Trnavský

Utorok, 8. Novembra 2011, 13:04

chefino napísal:

Ty máš koľko rokov plz? Dúfam, že zadelíš aspoň 2-ciferné číslo.

Súhlas... :thumbup: =D>

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 8. Novembra 2011, 14:31

Proste si cvrkol z tych smutnych pribehov o automatoch... Normal :D

lubomt

Sobota, 12. Novembra 2011, 14:52

nuz, toto je zatial jediny automat BMW 5.st.GM, ktory si nechce dat povedat [-o< . Zatial natiahnuty novy soft v BMW Zilina do rj motora a prevodovky, testuje sa... Doteraz vsetky , co sa urobili, jazdia bezproblemovo a malo ich nebolo....

lubomt

Sobota, 12. Novembra 2011, 14:53

6zylinderBMW napísal:
Brrrr ...... z tejto temy mi az zimovriavky naskakuju, dufam ze cloveka lubomt nespoznam osobne, zacinas byt pre mna nocnou morou =;

Nooo, ja som taky strasiak :twisted:

Misos
Kraj: Bratislavský

Piatok, 16. Decembra 2011, 10:22

Ak by nejakeho strasiaka zaujimalo ako sa vyriesil problem s jednou AT, nech sa pozrie sem:

technicke-okienko/referencie-na-ludi-repasujucich-automaty-t47613-15.html?hilit=lubo automat
E46 Sedan 330D

hery1
Auto: E39 525 d

Štvrtok, 26. Januára 2012, 11:52

lubomt napísal:
pawuk - no neviem, tie obrazky su o nicom, ziadne zavady , teda presny popis nevidim. Olej a filter men kazdych 60.000km, potom sa VZDY robi adaptacia. Dozivotna napln nie je, si zapamataj !!! takze zostava Ti len dat snat prevodovku, otvorit a opravit. Poskodeny mas menic a urcite prevodove stupne, v tychto prevodovkach sa casto satva ze praskaju lamelove kose, hriadele. S tym chladicom je to blbost, prevodovka ti chvilu zabera iba preto, lebo studeny olej je trochu hustejsi a ako - tak ide... myslim ze pri kvalitnej oprave ta neminie 1000-1500eur.

Len jedna vec.. Co je to ta adaptacia? Ako a preco sa to robi?

hery1
Auto: E39 525 d

Štvrtok, 26. Januára 2012, 12:08

lubomt napísal:
Nooo, ja som taky strasiak :twisted:

Nič si z toho nerob. Tiez opravujem auta, takze viem o com hovoris. Jednoducho narazis na auto ktroje je proti tebe :D. Ale nakoniec vzdy vsetko dobre dopadne. Najdne sa neaka hlupost a tadaaa vsetko bezi ako ma :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných