... všetko o BMW ...
Maco napísal:No pani asi sa mi stala podobna vec, mam E39 530dA 9.9.99 motor je uz 142kw takze asi aj prevodovka, stala sa mi taka vec ze rano som isiel do roboty a vsetko bolo v poriadku v pohode isla vsetky rychlosti a tak, ale po robote som chcel ist domov, vyhrial som si auto, sadnem do auta zaradim D a nic, ziadny pohyb nic, tak som skusil parkart P R N D, D R, R D, manualne a potom sa kusok pohl ale vyhodil rychlost, potom som vypol motor nastartoval zaradil D auto islo, pohlo sa tak som isiel asi 150m a naraz my len plyn ide do otacok a nejdem uz nikam takze vyradil rychlost a nikam som sa nepohol, ani BC nevyhlasilo ziadny gearbox failure ani nic take ani nepiplo ani nic tak som to odtlacil na Nku naspat na parkovisko, zamkol som, kamos pre mna dosiel a aktualne to neriesim lebo som od tretej rana hore a z roboty som isiel okolo desiatej vecer takze na to nemam naladu. Zajtra tam pokusim ist, skusim ci to pojde ked nie zavolam mechanikovi ci by mi to neprisiel napichnut na diagnostiku keby to bola len nejaka chyba v programe tak by to bolo dobre, ked by povedal ze nie mam v plane znova vymenit olej + filter, ked nepomoze tak asi odstavit auto nasetrit na repas a vyriesene.
Maco napísal:No pani asi sa mi stala podobna vec, mam E39 530dA 9.9.99 motor je uz 142kw takze asi aj prevodovka, stala sa mi taka vec ze rano som isiel do roboty a vsetko bolo v poriadku v pohode isla vsetky rychlosti a tak, ale po robote som chcel ist domov, vyhrial som si auto, sadnem do auta zaradim D a nic, ziadny pohyb nic, tak som skusil parkart P R N D, D R, R D, manualne a potom sa kusok pohl ale vyhodil rychlost, potom som vypol motor nastartoval zaradil D auto islo, pohlo sa tak som isiel asi 150m a naraz my len plyn ide do otacok a nejdem uz nikam takze vyradil rychlost a nikam som sa nepohol, ani BC nevyhlasilo ziadny gearbox failure ani nic take ani nepiplo ani nic tak som to odtlacil na Nku naspat na parkovisko, zamkol som, kamos pre mna dosiel a aktualne to neriesim lebo som od tretej rana hore a z roboty som isiel okolo desiatej vecer takze na to nemam naladu. Zajtra tam pokusim ist, skusim ci to pojde ked nie zavolam mechanikovi ci by mi to neprisiel napichnut na diagnostiku keby to bola len nejaka chyba v programe tak by to bolo dobre, ked by povedal ze nie mam v plane znova vymenit olej + filter, ked nepomoze tak asi odstavit auto nasetrit na repas a vyriesene.
Misos napísal:
Tak mne sa stala rovnaka vec na E46 330D. Akorat, ze chyba sa stala pocas jazdy. Prevodovka sa spravala ako keby mala zaradeny neutral, motor tocil otacky, ale stal som na mieste. Ked som vypol motor, par sekund pockal a nastartoval, vsetko fungovalo ako keby autu nic nebolo. No po par minutach sa problem opakoval. Nejako som takymto systemom start-stop prisiel az domov.
Auto islo k semtexovi na diagnostiku -> odtial na repas prevodovky do Martina. Vratilo sa do tyzdna a ja som bol spokojny aj ked lahsi o par tisic. Auto krasne fungovalo, ale len cca 100km, potom prevodovka odisla rovnakym sposobom. Znova repas prevodovky, najazdenych 150km a opat ten isty problem. Momentalne sa skusa nova riadiaca jednotka prevodovky a ja budem velmi stastny, ked auto po vyse mesiaci konecne uvidim a bude fungovat.
Dufam, ze budes mat menej starosti a urcite daj vediet ako si dopadol.
starML napísal:Osobně bych zkusil vyčistit prostor mezi chladiči. Nahoře povolíš ty dva šroubky, vyndáš tu gumovou lištu a rozevřou se Ti chladiče. Tam bude smetí, tráva apod. Vypadá to, že se Ti přehřál olej v automatu, ten kousek Brno - Hodonín by tak akorát odpovídal. Po zchladnutí to jelo, ale hned se to ohřálo. Takže vytahat bordel, vyfoukat vzduchem a potom vypláchnout vodou, ale žádná Wapka na plné pecky, ať neponičíš voštiny na chladiči. Potom ještě zkontrolovat množství oleje v automatu, na boku je jeden kontrolní ( a současně nalévací) šroub. Když to otevřeš a poteče ven, tak je ho tam dost.