Streda, 23. Novembra 2016, 14:11
Priatelia o strate výkonu je tu toho viacej, takže netuším či dávam správne...mám BMW 320dt e46 110kw 2001
Môj problém sa postupne rieši, ale predsa to ešte nieje ono...
1) mne začalo strácať výkon hlavne v tiahlych kopcoch alebo po výjazde z diaľnice - spomalím na výjazde a keď som sa rozbiehal a dostal to na 4-ku, tak strata výkonu taká, že auto spomalovalo. Nepomohlo ani preštartovanie. Jednoducho muselo auto stáť a vychladnúť nejaký čas a potom už išlo. Na diagnostike vyhodilo regulátor tlaku paliva, tak som ho vymenil. Problém sa zlepšil
2) po výmene regulátora sa strata výkonu opakovalo, ale už iba v tiahlych kopcoch a nebola taká, že by auto spomalovalo ako predtým. Dalo sa ísť a aj jemne pridávať - bez turba. Vymenil som podtlakové hadičky a premeral turbo. Vyhadzovalo dobrý tlak a v podstate všetky hodnoty boli dobré a teda turbína pracuje dobre.
3) po výmene podtlakových hadičiek chyba pretrváva, ale už nie je taká silná. Auto v kopcoch stratí výkon, ale dá sa aj pridávať a auto sa dá aj rozbehnúť keď už nie je v kopci, ale na rovine a pomaličky zrýchľuje - stále bez turba. Tu už preštartovanie pomôže. Potom už ťahá ako strela.
Vždy po nejakom zásahu sa ten problém zlepší. Na diagnostike nevyhadzuje žiadnu chybu, okrem predohrevu pri štartovaní. To ale s tým nemá nič. Aspoň podla servisu, čo sa zaoberá bavorákmi.
Použil som aj aditíva na čistenie motora a common rail a aj aditívum na čistenie turba a egr. Egr mi vyhadzovalo chybu aj vtedy keď regulátor tlaku paliva. Po výmene regulátora tlaku som použil aditívum na čistenie egr a chyba sa už neukazuje, tak som predpokladal, že v tom to nebude a neriešil som ho už.
Panstvo dopredu vďaka za všetky rady.