... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: particle filter

Piatok, 6. Januára 2012, 01:58

myslim ze jednoznacne najlepsie riesenie je tento filter vycistit, u nas to robia za 300e ked donesies vybraty, ak si kupis ten roztok sam a spravis si to, bude ta to stat este menej. urcite lepsie ako ho davat prec a potom softami oblbovat, vyjde to este drahsie =;

Andrej1985
Auto: BMW 535D 272k 2005r
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 6. Januára 2012, 07:39

Aj ja mam jednu otazku???mam uz -600km DPF........uz mi pise servis.........moze auto hodit do nudzoveho rezimu alebo ho nejak bloknut a obmedzit jazdu????
BMW E60 535D powered by BH MOTORSPORT 337PS 691NM, 19 M6 alloys,M5 Brake,DPF and KAT OFF

Pribeh: pribehy-nasich-aut/laska-na-prvy-pohlad-t55665.html?hilit=laska%20na%20prvy

dragunov87
Auto: f07 530d GT
Kraj: Trnavský

Piatok, 6. Januára 2012, 10:54

http://www.mmracing.sk/sk/odstranenie-fap--dpf/
tu mate cenník od MM Racingu. mna to stalo 480 € + mi robili geometriu
EX - BMW e46 320d
EX - BMW e61 530d Sapphir Black EISENMANN up to 190kW 648Nm by MM racing
BMW e87 118d
BMW f07 530d GT SOPHISTOGRAU BRILLANTEFFEKT up to 226kW / 307HP 622Nm

locarno
Auto: Non BMW

Streda, 11. Januára 2012, 01:16

Čerstvá skúsenosť zo včerajška:

Vymontovali sme filter, dal som to sústružníkovy vyvrtat s vrtákom 25mm priemeru. Filter sa namontoval späť, vynuloval som počítadlo a zas mi to začína odpočítavať od 200000km.
Celý filter som nechcel kuchať, sú tam 3 sondy, nechcel som ani náhodou poškodiť čidlá. Dúfam že tá diera bude stačiť. Zatiaľ všetko OK. :D

Prikladám obrázok prevrtaného filtra:
Prílohy
Particle filter.JPG
Particle filter.JPG (63.7 KiB) 3545 zobrazení
Jano

dragunov87
Auto: f07 530d GT

Streda, 11. Januára 2012, 06:46

tak ja som bol vcera na STK a EK.
na EK hledel technik ako pok, ze dymivost perfektna. mal som namerane hodnoty:
1.) 0,11
2.) 0,11
3.) 0,09

takze dymivost skoro ziadna a to je povoleny limit max 1,50. tak som uplne spokojny a mozem len potvrdit, ze vykuchanie, prevrtanie a pod. DPF nema vobec ziadny vplyv na dymivost auta. len spatny motor dymi !!!!!!!!
EX - BMW e46 320d
EX - BMW e61 530d Sapphir Black EISENMANN up to 190kW 648Nm by MM racing
BMW e87 118d
BMW f07 530d GT SOPHISTOGRAU BRILLANTEFFEKT up to 226kW / 307HP 622Nm

bmwbros
Auto: E60 530D

Streda, 11. Januára 2012, 17:23

EK myslím že to bude mať vždy fajn hodnoty, len či to viac nesmrdí :-k
Ja som dnes bol na diagnostike keďže už druhý mesiac mi po prejdení cca. 3km a to nie vždy vypíše ,,Partikelfilter Wieterfahrt moglich,Ggf. reduzierte Motorleistung. Von Ihrem BMW Service prufen lassen,, a to mi do výmeny PDF píše ešte 140000km! Na diagnostike ukázalo že je ešte na 70% dobrý, takže mi pozrú či niekde nie je v kábloch problém, lebo zároveň na diagnostike pribudla chyba ohrevu palivového filtra či čo a dajaký regulátor ventil tlaku, tak som zvedavý či to má stým PDF-kom súvis a či to bude len v kontaktoch. Výkon motora mám pritom stále rovnako silný, nič som nepostrehol.
PDF-ko budem potom po čase určite čistiť s týmto http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty ... ing-liquid, už od pár známych som počul že je to super na vyčistenie PDF-ka, vraj jak nový :thumbup:
ex E60 530D sedan black

locarno
Auto: Non BMW

Streda, 11. Januára 2012, 17:56

bmwbros napísal:
a to mi do výmeny PDF píše ešte 140000km! :thumbup:

To je otázka 30-ich sekund a bude Ti písať 200 000 km do výmeny. Je to pevný interval, ktorý sa dá rovnako resetnuť ako olejový interval. Takže filter môže byť kludne zanesený, možno predošlí majitel to resetol pred predajom aby všetko ukazoval OK :D
Jano

petuloo1984
Auto: bmw 525d xdrive
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 12. Januára 2012, 10:43

bmwbros napísal:
EK myslím že to bude mať vždy fajn hodnoty, len či to viac nesmrdí :-k
Ja som dnes bol na diagnostike keďže už druhý mesiac mi po prejdení cca. 3km a to nie vždy vypíše ,,Partikelfilter Wieterfahrt moglich,Ggf. reduzierte Motorleistung. Von Ihrem BMW Service prufen lassen,, a to mi do výmeny PDF píše ešte 140000km! Na diagnostike ukázalo že je ešte na 70% dobrý, takže mi pozrú či niekde nie je v kábloch problém, lebo zároveň na diagnostike pribudla chyba ohrevu palivového filtra či čo a dajaký regulátor ventil tlaku, tak som zvedavý či to má stým PDF-kom súvis a či to bude len v kontaktoch. Výkon motora mám pritom stále rovnako silný, nič som nepostrehol.
PDF-ko budem potom po čase určite čistiť s týmto http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty ... ing-liquid, už od pár známych som počul že je to super na vyčistenie PDF-ka, vraj jak nový :thumbup:

Kde si bol na diagnostike?Origo v BMW alebo niekde v servise?
Mne totiz robil v jednom servise(nie bmw) diagnostiku,kde vypisalo ze particle filter "problem".Potom 2 tyzdne na to v profituningu mi robili diagnostiku a nenasli nic..V aute mi ziadny problem nevyhodilo ohladom DPF,tak neviem..

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 12. Januára 2012, 11:24

Otázne je či ti ne tej prvej diagnostike tú chybu aj nevynulovali a odvtedy sa nemusela zopakovať.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Štvrtok, 12. Januára 2012, 12:35

auto ma cidla tlaku pred filtrom, za filtrom a neviem kde vsade, a meria si priechodnost (inac si neviem vysvetlit odkial by diagnostika vedela vypocitat na kolko % je este dobry)... ja som nuloval pocitadlo a po par sto km to skocilo naspat na priblizne predchadzajucu hodnotu, jednoducho si to auto zmeralo a usudilo ze 200tis na takej priechodnosti nespravim... diagnostika mi ukazala 17% a to z 200 tis bude 34tis km, mne tam svieti cca 24tis co je priblizne to iste... mam to aj potvrdene ze to nejak tak funguje... takze ked sa premaze chyba a trochu sa pojazdi (nejaku tu tisicku) neverim ze nenaskoci naspet (ak je ten filter upchaty, ked bola chyba inde, napr. nejaky kabel, atd. tak je ina situacia)... ak sa prevrta tak tam bude mat priemer tej diery tiez vplyv si myslim, lebo vrtat dieru je jednoduche, ale najst tie spravne rozmery je tazsie... :wink:

bmwbros
Auto: E60 530D

Štvrtok, 12. Januára 2012, 15:01

bol som origo. v BMW servise, napichli bimmera na diagnostiku, PDF-ko je 70% stave a to sedí aj s počítadlom do výmeny je 140000km, ale ak nenajdú chybu v kábloch alebo v čidlách tlaku pred alebo za filtrom, mimochodom diagnostika avizuje aj dajakú chybu ventila, tak si ho dám dole,vyčistím ho, nahodím nazad a zresetujem počítadlo :thumbup:
ex E60 530D sedan black

mareko258
Auto: BMW E61

Štvrtok, 12. Januára 2012, 21:50

na ku p....u jebu tieto DPF filtre na aute....normy hentam normy hentu aj ajtak je inde bordel ked nie z aut...
Roland som zvedavy co ti zistia dalej.....ja som dal cistit vlani od vtedy cca 20tisic km zamnou vsetko v pohode (klop klop) som zvedavy dokedy to vydrzi.. :lol: a potom ho chytim a vytrhnem odtial :lol:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

petuloo1984
Auto: bmw 525d xdrive
Kraj: Nitriansky

Piatok, 13. Januára 2012, 10:21

mexican napísal:
Otázne je či ti ne tej prvej diagnostike tú chybu aj nevynulovali a odvtedy sa nemusela zopakovať.

No pokial viem,tak mechanik mi pri prvej diagnostike nevymazaval nic.Ale povedal,ze mam prejst napr. 200km a dat to znova na diagnostiku...Skor by som si kladol otazku,ci maju v profituningu dostatocne dobru diagnostiku...
PS.Kde sa da pozriet v aute,kolko ma este DPF kilometrov?

mato530
Auto: BMW 530d
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Januára 2012, 23:31

Ahojte.
Nechcem prilis mudrovat na tuto temu ale mam istu skusenost...

1.postreh .. Jano nechcem ta sklamat ale podla fotky si si prevrtal katalizator....
DPF je az za nim... http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... te_filter/

2. vymontovavat by som ho nevymontovaval na E60ke nema DPF na sebe ani za sebou ziadne cidlo.
su tam 2 teplotne cidla, lamda a tlak. upchatie pozna na zaklade tlaku....

mne sice kontrolka nesvietila ale diagnostika davala filter ako chybove hlasenie, okrem ineho.... tak som zacal od najjednoduchsieho (vymenil zhavice - ma to svoj suvis, potom riadiacu jednotku zhavicov, potom chybu hlasiece cidlo teploty pred katalizatorom) a nasledne som vycistil DPF uz par prispevkov dozadu spominanou kvapalinou. V pohode sa tam zmestili 4L a este bolo malo, takze trosku drahsia zabavka....
efekt nebol taky 100% akoby som cakal, pretoze pri naslednom preplachu to ledva pretekalo... (vymytie horucou vodou sa odporuca v navode), tak som skusil nieco silnejsie na rozpustanie sadzi a preplachol ho wapkou... (pri preplachu pozor na tlak ak si to budete robit, mozete si ho poskodit, pretoze stredova cast filtra je ina ako vstup a vystup + okrajove uchytenie mriezok. ak to prepisknete moze sa odporucat do ...) poriadne nechat vysusi a potom som ho prebehol po dialnici...

Uz je to tyzden a zatial sa mi chyba (bublanie vyfuku a znizenie vykonu po razantnej jazde resp dlhsej jazde rano do roboty kedy sa pravdepodobne zacpaval) nezopakovala. Este pobeham a v piatok si nacitam chyby ci tam bude opat cidlo alebo nieco... po testovacej jazde bolo 0 chyb...

Ak chcete, viem kde Vam to v BA preplacistia (nie na brzde) ale takto manualne...
ak chcete nejake obrazky tak mozem to sem hodit...

mato530
Auto: BMW 530d
Kraj: Bratislavský

Sobota, 14. Januára 2012, 23:38

Netusim ci na diagnostike sa da pozriet kolko ma DPF najazdene, skor tipujem ze nie, pretoze aj priamo BMW diagnostika nepise km ale jeho priechodnost...BOSCH pise len chybu, zalezi od konkretnej diag. Osobne si myslim, ze je to jedno kolko ma, skor jeho priepustnost. Filter sam o sebe nema cidlo a pocitac v aute ukazuje odporucany interval, nie jeho vymenu. Moj filter ma uz 250tis a stale je povodny len vycisteny....
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní