... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: co sa mi moze este pokazit?

Streda, 30. Novembra 2011, 18:22

k tym zvodom - ako ma to vyznam kupovat z druhej ruky? Sak aby sa to nepototo zasa...400 eur neni nejaka tragedia a radsej zainsvestovat a mat nove ne?
Ja ta nechcem strasit abernolacik...len tak dumam :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

abernolak
Autor témy
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Streda, 30. Novembra 2011, 18:51

jj to viem ze 4kila +praca su nove, to som zistoval hned v pondelok ked mi zacal servismen hlasit dalsie a dalsie veci co odisli...ale zvody sa vraj nedaju dopredu skontrolovat ako som chcel a ze nech ich hned vymeni, ked uz som bol vo svungu hehe
ako som bol pisal - o prachy nejde - vedel som ze kupujem drahu znacku - hlavne co sa servisnej normohodiny tyka :mrgreen: - ale o ten cas bez auta v tejto zime...
525d (E60)
Obrázok

aniel1
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Streda, 30. Novembra 2011, 21:20

chalani musim sa pridat k tym spokojnym pouzivatelom E60 "zatial" ...jedine co som menil tak filre a olej. Mam 2007,LCI? 530XD, 150tis km, skutocnych, Rocne robim cca 20tis.km, auto slape ci je zima alebo leto...startnem a idem...

abernolak
Autor témy

Streda, 7. Decembra 2011, 08:33

tak pohoda je spat...
1200e je prec...
a spolu s nimi klapky sania, dpf...
zhavice ktore sa mali menit len ako doplnok a najjednoduchsia cast celej operacie- kedze sa riesilo hlavne sanie a bolo to uz cele otvorene- sposobili nakoniec najvacsie problemy..

auto chodi zase paradne a podla mojich vypoctov mam 2mesiace do najblizsieho servisu hehe
idem pobehat nejake bazary s ponukou trade-in aj ked co som zatial pozeral asi tu bude celkom problem zohnat benzin, 2009, kombi...
525d (E60)
Obrázok

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 7. Decembra 2011, 08:38

Čo bolo so žhavičmi? Nechceli von?
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

abernolak
Autor témy

Streda, 7. Decembra 2011, 08:45

von isli ale potom niektore z nich vypisovali chyby
co som ich videl tak boli take nasuvacie - ale nejaky odbornik tam dal 2 so zavitom :shock: ... aj rj bola odidena a casti kabelaze sa pocas hladania chyb menili tiez
teraz to chodi a su ok vraj...po novom roku skusim zase diag ako vyzeraju
525d (E60)
Obrázok

bruno75

Streda, 7. Decembra 2011, 09:27

pripájam sa k anielovi1, rovnaké auto, rovnaký ročník (2007, 530xd, pri prebratí 70.000 km poctivých, dnes 87.000 km), rovnako zatiaľ bez problémov (klop-klop-klop)
auto je na Slovensku už 2 roky, z toho rok u mňa a okrem stabilizátora zadnej nápravy (vymenené ešte v rámci rozšírenej záruky zdarma) som dal iba základný spotrebný materiál (olej, filtre, pneu a samozrejme nafta :mrgreen: ) rovnako aj moja ex-E39 fungovala viac ako 4 roky (najazdil som 80.000 km) bez problémov - nový majiteľ mal investovať akurát do gúm a oleja v prevodovke
inak nemyslite si, že iné autá sa nekazia - nepoznám diesel z prudukcie VW Group (systém TDI), ktorý by nemal problém s váhou vzduchu - toľko sa im to sr*lo, až nakoniec zaviedli common rail. Kamoš mal Octaviu I Tour 1.9TDI a okrem tej váhy mu tam odchádzala ešte hromada ďalších vecí (väčšinou somariny, ale otravuje to) a keď ho prestalo baviť behanie po servisoch, predal to a kúpil Kiu Ceed - tam má aspoň 7-ročnú záruku. O francúzskych autách a ich spolahlivosti (najmä u Citroenu) sa radšej nebudem vyjadrovať....
Ak by všetky autá boli také spolahlivé ako Mercedes W123, tak by automobilky asi nemali čo predávať.... :mrgreen:
Ono s tou spoľahlivosťou je to kus od kusu a ako tu už párkrát odznelo, na toto fórum väčšinou píšu (až na pár výnimiek) tí, ktorí majú s autom nejaký problém, tí ktorí problém nemajú (myslím, že drvivá väčšina majiteľov) si spokojne uzívajú radosť z jazdy 8)

mp3turbo

Nedeľa, 1. Januára 2012, 00:57

>> nepoznám diesel z prudukcie VW Group (systém TDI), ktorý by nemal problém s váhou vzduchu - toľko sa im to sr*lo, až nakoniec zaviedli common rail.

hola kravina, commonrail nebol zavedeny kvoli serucim sa vaham vzduchu (ktore mimochodom vymenis raz za zivot za 100eur a mas klud takze to nie je absolutne ziadna polozka a uz vobec nie dovod pre vyrobcu na zavadzanie cohokolvek - zober si ze zmena za commonrail priniesla komplet vymenu vstrekovacov, turb, motorov ako celku, riadiacej elektroniky, nerob si srandu ani vo sne ze toto cele akakolvek automobilka spravi KVOLI VAHAM VZDUCHU ktore mimochodom commonraily maju samozrejme takisto) ale kvoli emisiam a kvoli neschopnosti motorov PD plnit euro5/6 a dalej.

Okrem ineho niekto priamo v tejto sekcii fora pisal ze vahy su typicky problem E60 z rocnikov tusim do 2006 a ze stoja 180eur co je cena samozrejme drahsia ako zmienovane TDI cize zrovna o vahach vzduchu by som prilis nahlas nevykrikoval :)

Co ale chcem povedat : aby ste si nemysleli ze Mondeo 2.2d je bezproblemove auto aj ked ho lubim jak kona a v zivote som ziadne nemal. Na autobazar.eu fore teraz nedavno vypisoval nejaky nestastnik ze ma 2010tku, tusim 22.000km a ze mu pribuda olej (=samozrejme nafta v nom) a ze ma problemy s DPFkom. A potom vysvitlo ze na jeho jazdy po meste si ajtak mal proste kupit benzin a hotovo.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 1. Januára 2012, 05:30

vahy na starsich vw odchadzali ako svina... to je pravda.... zdaleka predaleka ovela castejsie ako u BMW.....
napriklad u nevydarenych v6 tdi kde bola elektoronika a vahy BOSCH, vahy tak isto isli skoro do prdele... odkedy ich zacalo potom robit HITACHI, prestali odchadzat skoro uplne a drzali........ hmm cudne....

Ze vaha pre TDI stoji 100eur a pre BMW 180eur????
tak to je veru sranda..... :lol: ha ha.....
Origo cena bude bud rovnaka alebo este v prospech BMW....
ebay vahy a ich ceny neriesim, tie su po 50eur, ale ich vydrz je maximalne pol roka..... (vlastne skusenosti)

Jj a s novym fordom mondeo tolko:
nechcem tu trepat pitchowiny na novy model, pretoze este sa az tak velmi nemal kedy otukat.... ale myslim ze to bude stara dobra cesta ako so starsimi mondeami...
V praci sme kedysim mali mondea ako sluzobne kary, cisto nove.... Neviem co to boli zac, ale rv asi 2006...... Ked som na tom aute kdesi mal ist, tak som plakal uz dopredu.....
Otras, hnusny totalne nekultivovany motor, pohodlie nanajvys ako v traktore apd...... nechapem ako niekto moze kupit taketo auto ako nove....
potom do prace prisli nove mondea, tusim v roku 2009........ vozit som sa s nimi velmi nevozil ale stacilo mi ze som v nom sedel - sodoma gomora...... vyzeralo to vo vnutri ako v kozmickej lodi, no malo to par problemov:
1. Spracovanie interieru na urovni cinskej kopie TV-VIDEO hry ATARI 2600 ktoru je mozne dostat na trhu u cinanov.
2. Celkovo vnutorne pohodlee a ergonomia nulova, ba az odpudzujuca.....
3. Tak treti bod by som urcite napisal keby som sa povozil, ale tak daleko som sa uz chvalabohu nedostal :))

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 1. Januára 2012, 14:24

k mondeu :

bratranec ma 2,0L 96kw TDCI 2005 ...
Motor pocujem uz na hony daleko :D brutalne klepe, neskutocna nekultura chodu. Zatial mu tam parkrat zamrzla nafta a to stale leje VIF lebo inak brutalne dymy a motor klepe este viac...

Mam s tym autom najazdene asi 5000km tah motora velmi dobry na take auto...

Podvozok je OK , priestor v aute je tiez OK

Spracovanie interieru na strednu vyssiu triedu je hrozne :( proste china
Karoseria hnije na kadejakych miestach najme kapota...

inak zatial celkom dobre auto na danu cenu... len cakam dokedy bude OK :) zatial sa tam menila len hadica ku turbu, praskla...
Naposledy upravil/-a mys_iak v Nedeľa, 1. Januára 2012, 21:30, upravené celkom 1 krát.
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

mp3turbo

Nedeľa, 1. Januára 2012, 21:23

kulturu chodu 6valca BMW to rozhodne nema, to je pravda ;) ja len drobnost, 103kW 2.0d v 2005 tusim v mondeu nebol. Tam boli len 85kW/96kW 2.0d a 114kW 2.2d ale to je jedno.

Nikdy v zivote som nemal Mondeo ani som nejazdil, rovnako nikdy VW [akurat mam doma Galaxy s 1.9tdi VW motorom] - s tymi vahami mas pravdu, Hitachi sa povazuju za nesmrtelne.

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32
Kraj: Trnavský

Pondelok, 2. Januára 2012, 22:47

neviem co tu porovnavate neporovnatelne, mondeo je za uplne ine peniaze, ale presto take spinenie si nezasluzi patri k spicke vo svojej triede, mondeo kupis za 5000, bmw za 20000, ako keby ste porovnavali mondeo s ticom. Sam ho mam a idem kupovat 530d ale nemozem povedat na to auto spatne slovo, maju podobne aj traja kamosi a vsetko v poriadku

abernolak
Autor témy

Streda, 4. Januára 2012, 08:51

ok takze - tema premenovana podla poziadavky diskutujucich...buhehe
525d (E60)
Obrázok

mexican
Auto: modré géčko

Re: co sa mi moze este pokazit? - alias velky test ford mond

Streda, 4. Januára 2012, 10:34

Keď sa teda rozoberá to Mondeo, kopnem si aj ja :D
Má ho kamarát, je to r.v. 2005. V lete si len tak pre zábavu kúpil E38 740i a odvtedy do Mondea sadá len za trest. Mondeo chrochce úplne neskutočne. Oproti mojej bývalej 320d je to rozdiel minimálne jednej triedy (on má ten 2.2 v prevedení titanium). Interiér je v tom úplne hnusný. Ja ako spolujazdec som sa v tom aute nikdy necítil príjemne. To ešte moj starý Accord (r.v. 1994) bol na tom o dosť lepšie.
A aby som nezabudol, problém s prasknutou hadicou od turba mal aj on. A bol to iba jeden z mnohých.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: co sa mi moze este pokazit? - alias velky test ford mond

Štvrtok, 5. Januára 2012, 00:25

Keď už sa upravila téma; vraj Mondeo a Mazda 6 boli postavené na rovnakej platforme. Vraj mala mazda problémy s koróziou. Ako to bolo u Mondea?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný