... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

mp3turbo
Kraj: Bratislavský

Re: co sa mi moze este pokazit? - alias velky test ford mond

Pondelok, 9. Januára 2012, 15:48

nekonecna tema - len prve rocniky sa vyznacovali slabsou protikoroznou ochranou a trpeli na to len vozy ktore nechodili do autorizaku. Ked sa totiz problem prevalil, automobilky samozrejme nariadili dealerom osetrovat povodne vozy plus zmenili vyrobny proces.

Samozrejme ze polepene havarky su velmi nachylne na korodovanie :)

Tak ako obycajne, aj tu plati : nekupovat autiak z prvych dvoch, idealne troch rokov vyroby a uplne najidealnejsie pred faceliftom. Je uplne jedno ci je to nove mondeo alebo mazda6, alebo E60, kazde ma svoje muchy.

abernolak
Autor témy
Auto: BMW 525 D (E60)

Utorok, 7. Februára 2012, 22:36

taaak dva mesiace uplynuli a hadajte co?
no predsa servis - egr + hlavny termostat ale tentokrat som bol bez auta iba 1den nastastie
kedze to nikto neuhadol - hlavna cena sa presuva do dalsieho kola na zrebovanie o 2 mesiace...
525d (E60)
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 8. Februára 2012, 00:23

tak ale vykurvene termostaty su zas neni nijake prekvapenie..to ma dnes uz kazdy druhy..s tym si rozhodne neni ziadny special :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Streda, 8. Februára 2012, 00:34

počuj tvoj príbeh sa moc neodlišuje od mojho.
moja 525d išla už na druhý den po kúpe na plaťáku do servisu a bola tam celých 5dní.Chcel som to aj vrátit,ale tie autobazáre....
Po prebratí z BMW servisu /podávacie čerpadlo/ hneď ráno pod autom fľak akoby sa tam vyvalil tanker s ropou /zle zadeklovali nádrž/ -už som chcel to auto zapáliť.
3. deň jazdenia vcelku OK,občas vyhodí nejakú chybu.
návrat domov na Oravu/ťažké mrazy/ auto chytá tak po 15 minútach a batéria je na pokraji síl....
další deň ani radšej neštartujem /veľká chyba/
další deň ,no hroza kým chytí a to som tam dal už nové žhaviče a batériu /samozrejme oleje motor+prevodovka atd atd/
v tom mraze sa 2 dni serem s výmenou 2x termostat a RJ žhavenia a čstením sania motora a pod.
po týchto servisných úkonoch zisťujem ,že nejde posilňovač bŕzd /nervy v p..../
HROZÍM sa rána keď to pojdem skúšobne natočiť,ani sa mi nechce od nervozity spať...
Ja potrebujem jazdiť a riešiť iné veci ,a nie stále auto.
Mimochodom mám doma ešte R. Scénic 2011/nové,teraz už 47.000km/ a to auto ma zatial stálo na servise 2.500 kč-sevisná prehliadka + zimné kolá /BMW tiež/ - tak prosím nenadávajte na francúzov :lol:

ináč pred kúpov 525d som mal na muške Mondeo automat 2008/krásavec/ a passat 2.0tfsi dsg 2006 a teraz si myslím ,že kupa jedného alebo druhého by bola výhra.
tak uvidím čo zajtra ráno,už mám nachystaný kanister s benzínom :P

voMacK

Streda, 8. Februára 2012, 00:40

ale tak stejne sa nechytate na mna a mojich 6 tyzdnov bez auta v dosledku vysranej manualnej prevodovky ne? :mrgreen:
-- P.R.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 8. Februára 2012, 02:42

to nic, ja som bol bez auta asi 5 mesiacov ked sa vysralo.... (medzi tym sa este vysypalo zdravie) a co? teraz jazdi ako pila.. stalo ma to len 6000eur.A teraz moze stat aj 7dni na -20C v mraze a stale chyti na prvu pol-otacku startera. Aspon viem do coho som dal dengy. Vy co ste pokupili najlacnejsie sajrajty z bazarov, necudujte sa ze nic na tom nefachci. Dat to dohromady moze stat kludne aj 5 velkych papierov. A nech sa vam poserie co najviac, prajem! Chamtivost sa nevyplaca....! Jeden stastny clovek sa rovna vzdy minimalne jeden nestastny. Niekto sa zbavi hovna, iny zasa hovno kupi...... Potom si moze gratulovat aky je hlupy a naivny........
No za svoju hlupost nech si kazdy znasia svoje vrecia sam.

voMacK

Streda, 8. Februára 2012, 08:20

....and the winner is: Airbone! :)
tak pol roka je naozaj slusna doba!
-- P.R.

speedfred

Streda, 8. Februára 2012, 08:23

tak moje nebolo akurát najlacnejšie,ale sú to staré búčory a s tým človek nič neurobí,vela vecí umiera na starobu.

abernolak
Autor témy

Streda, 8. Februára 2012, 08:28

heh jasan u mna poho - uz si zvykam - auto som bral od znameho bez chyb za relativne malo penazi - ozaj jazdilo super a este som mal skoro 2 mesiace aj jeho zakonnu a havarijnu...
ked to spocitam a podciarknem tak mi odchadzaju blbosti a dpf som si odpilil sam stylom jazdy...
akurat ten cas bez auta na jesen a v zime je zly a na biku sa mi s dcerou do skolky nechce mrznut
525d (E60)
Obrázok

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Streda, 8. Februára 2012, 09:52

keby som cital toto vlakno pred tym ako sme kupovali e60 a nemali by sme uz jednu e39, tak by na dvore veru nestala... :D neviem ako kto kupuje auta, ale neviem pochopit ako moze niekto kupit auto a na druhy den ho odniest (doslova odniest na plataku) do servisu!!! vsade sa pise o bazaroch, ako ojekabatia zakaznika a nikto si to v zmluve nepoisti??? napr. nejaky mesiac (alebo hoci tyzden) zaruka na mobilitu, a take ze zaruka toho, ze ak bolo auto kradnute tak Vam vratia peniaze (pokial bude ten bazar fungovat) ani nehovorim... ked sme s bratom boli auto prezriet, tak sme ho preliezli cele, vsetko sa poskusalo, rozsvietilo... a samozrejme nebrat z kraja, t.j. najlacnejsie kusy, dat na diagnostiku a nemoze byt problem...

samozrejme aj na nasom boli muchy, tieklo z pod sania (turba su OK, a tesnenia nestali az take peniaze), pomenit oleje, gumy boli pred smrtou (pol roka vydrzali a chvala bohu su prec, runflaty uz nechcem ani vidiet), ale inac auto slape a ani diagnostika neukazala nic vynimocne (akurat 2 zhavice a dpf bude treba o nejakych 25tis km riesit), startuje na brnk, spokojnost veeeeelmi velka... :bmwball:

AlienZV

Streda, 8. Februára 2012, 10:09

Hlásim sa k tým spokojným majiteľom E60 525xD LCI :thumbup: auto má cez 113 000km, pri kúpe malo tuším cez 80 000km, takže v podstate nové auto :-({|= Samozrejme, ak chce niekto ušetriť, radšej nech kúpi zachovalú E39 ako prvé kusy E60. [-X A najmä na bazáre pozor...do okola rozoberaná téma. Ľudia sú nepoučiteľní [-(

abernolak
Autor témy

Streda, 8. Februára 2012, 10:16

voloda napísal:
... nic vynimocne (akurat 2 zhavice a dpf bude treba o nejakych 25tis km riesit), startuje na brnk, spokojnost veeeeelmi velka... :bmwball:

voloda pozor na tie zhavice - bez nich ti to dpf nevydrzi tolko, kedze sa vraj bez vsetkych funkcnych nemoze regenerovat
525d (E60)
Obrázok

voloda
Auto: 635csi ´87

Streda, 8. Februára 2012, 11:34

to abernolak: viem ako to je s tymi zhavicmi, dpf mi moze tolko vydrzat, len to samovolne vypalovanie sa nespusti, ked ho auto nebude pytat tak vydrzi, zase je pravda ze v tej zime sa to musi zanasat jedna radost... na plane uz je vymena oleja v prevodovke, zhavice (mozno aj rj, ked bude KO) a vycistenie dpf tym nemeckym sajrajtom...

len teraz ta spominana e39 zozrala kopu penazi, tak to musi trosku pockat, auto ide bez problemov po obmedzovac, nic nvypisuje, nehlasi... este dodam ze ma nabehane k dnesnemu dnu 191tis km., je z nemecka a majitel sa zjavne staral (v serviske som nasiel napr. dopisanu vymenu odlucovaca oleja)... :bmwball:

aniel1
Auto: BMW 525XD,

Streda, 8. Februára 2012, 14:14

Chalani ja mam 530XD E60 r.v. 2007 v automate LCI-icko a nedam dopustit na to auto. Kupil som ho ako 3 rocne s 135tis km s origo km mam to preverene. Teraz mam cez 151tis km a ide mi ako hodinky iba tankujem a menim olej + filtre tot vsjo. Jazdim na nom skoro kazdy den. Vsetko ide ako ma zatial :-) Je pravda ze som za neho vytrusil cez 22 litrov aj ked v tom case sa predavali niektore kusy aj po 17 litrov ale radsej som pustil vecej dengy ako potom len investovat a investovat resp. kupit vydojenu E60ku :-)

speedfred

Streda, 8. Februára 2012, 15:15

auto som kupoval v jednom preverenom bazare,bol som ho pozrieť na 2x aby som vedel ako štartuje ráno v mrazoch...
áut som už mal kopec,no hold občas sa to nepodarí,ináč s vlastnosťami auta celkom spokojnosť.Som celkom príjemne prekvapený s trakciou auta po týchto zľadovatelých cestách :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných