... všetko o BMW ...
mexican napísal:
Korektnejšie nekorektnejšie, sú na to nejaké normy ktoré výrobcovia dodržujú, ale čo na tom, že normy sú mimo reality. Je jedno či Švéd alebo Nemec. Hlavne že sa zapchá huba euroúradníkovi nízkou spotrebou na papieri.
Večer idem dať žrať svojej 535i, tak potom hodím do príbehu aktualizáciu, koľko že to mám spotrebu po odjazdení prvých niečo vyše 800 km.
hofy napísal:No ved prave, toho sa obavam, sice uvadzaju 10,7 tusim, ale realita byva ina. Momentalne som zvyknuty na 8-9l na 100 km, tak aby som nebol sokovany a nevyletela spotreba na nejakych 15-16 l. To by som asi uz lutoval. Uviedol by tu niekto realnu spotrebu toho benzinoveho motora i35 tky... Napriklad Volvo uvadza spotrebu okolo 6 litrov ale realna je 9-10. Dufam, ze taky markantny rozdiel nebude aj v pripade BMW, ale cital som, ze nemci uvadzaju korektnejsie udaje. Jenom aby...
eEDOo napísal:mne teraz strajkuje nivo podvozok na e61, tak kym pride novy kompresor, tak beham na nissane qashai 1.6 benzin. Ked mam pravdu povedat, tak v benzine som nesedel snad 3 roky a poviem vam, ze uz by som zobral asi skor benzin ako diesel. Nie ze by 3.0D bol nejaky "traktor" motor, je celkmo tichy, ale ten benzin, to ani neviem, ze mam nastartovane. Fakt ticho.
Na tvojom mieste s takym malym najazdom rocne by som urcitel bral benzin.
Co tu pocuvam, ake spotreby maju chalani na benzinoch, tak tu vyssiu spotrebu o max. 4-5litrov/ 100km na SUV by som mohol osrat.
Pri 10.000km to mas tak 700Euro rozdiel za rok, co neni nic neunosne, ked vezmeme do uvahy ze si chces kupit novu karu za Xmega byvalej meny
eEDOo napísal:mne teraz strajkuje nivo podvozok na e61, tak kym pride novy kompresor, tak beham na nissane qashai 1.6 benzin. Ked mam pravdu povedat, tak v benzine som nesedel snad 3 roky a poviem vam, ze uz by som zobral asi skor benzin ako diesel. Nie ze by 3.0D bol nejaky "traktor" motor, je celkmo tichy, ale ten benzin, to ani neviem, ze mam nastartovane. Fakt ticho.
Na tvojom mieste s takym malym najazdom rocne by som urcitel bral benzin.
Co tu pocuvam, ake spotreby maju chalani na benzinoch, tak tu vyssiu spotrebu o max. 4-5litrov/ 100km na SUV by som mohol osrat.
Pri 10.000km to mas tak 700Euro rozdiel za rok, co neni nic neunosne, ked vezmeme do uvahy ze si chces kupit novu karu za Xmega byvalej meny
hofy napísal:
Mas pravdu, idem teda do benzinu :-) Okrem toho asi 80 % (250 km tam) bude vacsinou jazda po dialnici, kde myslim ta spotreba bude okolo 10 l a zhruba 20 % po beznych cestach a v terene...
petuloo1984 napísal:
Este si vyclen dobre vela penazi na dobre poistenie,pokial viem ,tak X5 sa kradnu dost..hlavne najnovsie modeli..
petuloo1984 napísal:Tak ta 1.6 benzin v Nissane ani hluk narobit nemoze-motor do kosacky na travu
eEDOo napísal:
vsak to hej. Ale ani napr. 4.2 benzin (audi) nerobi hluk. Hluk mam namysli, zvuk diesla, aj ked bmw ma diesle dost kultivovane, ale stale je to diesel.
To ked poriadne prikuris napr. 8 valcu benzin, to neni hluk...to je zvuk
mexican napísal:Kamošovi, čo má E38 740i pripadá zvuk jeho V8 ako vysavač keď tomu dobre vyjebe