... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

kiredorko
Autor témy
Auto: e91
Kraj: Bratislavský

e91 iDrive

Pondelok, 7. Novembra 2011, 23:07

nefunkčné tlačidlá "hlasové ovládanie" a "slúchadlo" model e91, 2008
Viete mi prosím poradiť???
POZOR!!! Ono sa to nepokazilo, ono to nefungovalo nikdy. Ale načo to potom sakra na tom volante je?
Ďakujem.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: e91 iDrive

Pondelok, 7. Novembra 2011, 23:10

tak nemas hlasove ovladanie vo vybave nie?
inak tiez ma zaujimalo ci tam to tlacitko je...lebo ja som oba bmw mal aj s hlas. ovl...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 7. Novembra 2011, 23:30

presne tak, tiez nemam hlasove ovladanie, ale tlacidla to na volante ma. Prosto sa im nechce robit rozne verzie, tak maju len jeden multikunkcny volant (v troch prevedeniach) a hotovo. Je to "dummy button" .... mozes tlacit kolko chces :D

ale super by bolo ak by sa na to dala namapovat nejaka ina funkcia :)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK

Utorok, 8. Novembra 2011, 07:50

salat napísal:
ale super by bolo ak by sa na to dala namapovat nejaka ina funkcia :)

heat-seeking missile by sa hodila :mrgreen:
-- P.R.

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 8. Novembra 2011, 11:10

vies dokupit v roznych reciach to ovladanie a potom by to malo fungovat, btw u e38/9 bol aj volant bez hlasoveho ovladania, ale to mali auta, ktore nemali telefon vo vybave. Vies cez to volat nejake konkretne cislo, popripade menit volume, a tak dalej
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kiredorko
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 12:30

jararak napísal:
vies dokupit v roznych reciach to ovladanie a potom by to malo fungovat, btw u e38/9 bol aj volant bez hlasoveho ovladania, ale to mali auta, ktore nemali telefon vo vybave. Vies cez to volat nejake konkretne cislo, popripade menit volume, a tak dalej

Nie, nič sa nedá robiť. Tie ovládače absolútne nereagujú. Bol som dnes v AVT Bavaria na Rožňavskej a bolo mi povedané, že odpoveď na otázku dostanem po diagnostike. Podľa VIN nevedia povedať nič.
" riešim to preto, lebo som dostal za dva roky 4 pokuty za telefonovanie" :twisted:

voMacK

Utorok, 8. Novembra 2011, 13:03

hlasove ovladanie a priprava na telefon su dve navzajom nezavisle prvky doplnkovej vybavy :)
-- P.R.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 8. Novembra 2011, 13:03

voMacK napísal:

heat-seeking missile by sa hodila :mrgreen:

Hehe :mrgreen: , skor by stacilo DSC/DTC/OFF :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

kiredorko
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 13:22

voMacK napísal:
hlasove ovladanie a priprava na telefon su dve navzajom nezavisle prvky doplnkovej vybavy :)

Nevieš aká je to investícia?
Napr. hlasové ovládanie?

bruno75

Utorok, 8. Novembra 2011, 14:08

Nechápem, čo chcú v AVT diagnostikovať, buď to podľa VIN vo výbave máš (čo asi nemáš, keď ti to nikdy nefungovalo :mrgreen: ) alebo nie, nevidím tu žiadny dôvod na diagnostiku (teda okrem toho, že v AVT chcú nezmyselne zarobiť :evil: ).
BTW: Máš auto s iDrive? Myslím, že BT príprava pre telefon sa dávala iba ak malo auto iDrive (neviem si predstaviť, ako by sa to bez iDrive ovládalo). Inak povedané (podľa mňa), ak nemáš iDrive, nemusíš ani ďalej riešiť či máš vo výbave ovládanie telefónu.
Len na okraj - ja si myslím (mám v aute obe funkcie), že BT príprava pre telefón (ovládanie telefónu) je neporovnateľne lepšia vec ako hlasové ovládanie. S tým hlasovým ovládaním sa stále iba hádam (k veľkému pobaveniu osádky auta), pretože urobí takmer vždy niečo iné, ako od neho chcem a naviac príkazy hlasovému ovládaniu je možné zadávať len po nemecky alebo po anglicky (príp. taliansky, francúzsky a pod.), nie česky ani slovensky - aspoň doteraz som to ešte nikde nevidel. takže tak 8)

kiredorko
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 14:18

bruno75 napísal:
Nechápem, čo chcú v AVT diagnostikovať, buď to podľa VIN vo výbave máš (čo asi nemáš, keď ti to nikdy nefungovalo :mrgreen: ) alebo nie, nevidím tu žiadny dôvod na diagnostiku (teda okrem toho, že v AVT chcú nezmyselne zarobiť :evil: ).
BTW: Máš auto s iDrive? Myslím, že BT príprava pre telefon sa dávala iba ak malo auto iDrive (neviem si predstaviť, ako by sa to bez iDrive ovládalo). Inak povedané (podľa mňa), ak nemáš iDrive, nemusíš ani ďalej riešiť či máš vo výbave ovládanie telefónu.
Len na okraj - ja si myslím (mám v aute obe funkcie), že BT príprava pre telefón (ovládanie telefónu) je neporovnateľne lepšia vec ako hlasové ovládanie. S tým hlasovým ovládaním sa stále iba hádam (k veľkému pobaveniu osádky auta), pretože urobí takmer vždy niečo iné, ako od neho chcem a naviac príkazy hlasovému ovládaniu je možné zadávať len po nemecky alebo po anglicky (príp. taliansky, francúzsky a pod.), nie česky ani slovensky - aspoň doteraz som to ešte nikde nevidel. takže tak 8)

Ďakujem za odpo.
iDrive v aute mám, ale v BMW majú stále tú istú pieseň. Diagnostika stojí v AVT 70€ a podľa mňa je tiež zbytočná.
Neviem ako ďalej

bruno75

Utorok, 8. Novembra 2011, 14:56

kiredorko napísal:
iDrive v aute mám, ale v BMW majú stále tú istú pieseň. Diagnostika stojí v AVT 70€ a podľa mňa je tiež zbytočná.
Neviem ako ďalej

tak skús na iDrive nájsť nastavenie telefónu (u mňa na E60 je to potlačením ovládača priamo dopredu - na E90 to nebude inak) a pozri si, či tam máš možnosť pripojiť telefón cez BT, resp. či tam vôbec nejaké nastavenie telefónu máš.
Asi najlepšie bude (konečne budeš mať istotu), keď požiadaš nejakého dealera, aby ti podľa VIN vytiahol z ich systému výbavu tvojho auta.
Ak máš ten telefón vo výbave a aj tak ti to nejde, tak sa asi diagnostike nevyhneš, ak nie je to samozrejme zbytočné a na tvojom mieste by som sa poohliadol po nejakom alternatívnom riešení (kvalitnejšie HF do auta, prípadne výmena autorádia za niečo, čo podporuje pripojenie telefónu cez BT), aj keď to ti asi neporieši možnosť vytáčania.... :?

kiredorko
Autor témy

Utorok, 8. Novembra 2011, 18:39

bruno75 napísal:

tak skús na iDrive nájsť nastavenie telefónu (u mňa na E60 je to potlačením ovládača priamo dopredu - na E90 to nebude inak) a pozri si, či tam máš možnosť pripojiť telefón cez BT, resp. či tam vôbec nejaké nastavenie telefónu máš.
Asi najlepšie bude (konečne budeš mať istotu), keď požiadaš nejakého dealera, aby ti podľa VIN vytiahol z ich systému výbavu tvojho auta.
Ak máš ten telefón vo výbave a aj tak ti to nejde, tak sa asi diagnostike nevyhneš, ak nie je to samozrejme zbytočné a na tvojom mieste by som sa poohliadol po nejakom alternatívnom riešení (kvalitnejšie HF do auta, prípadne výmena autorádia za niečo, čo podporuje pripojenie telefónu cez BT), aj keď to ti asi neporieši možnosť vytáčania.... :?

Už všteko viem.

Volal som do DS DUNAUTO a tam mi zázračne podľa posledných 7 čísel VIN povedal o mojom aute všetko. Volant mám športový aj multifunkčný, ale tlačídlá "voice" a "tel" sú nefunkčné. Proste to nemám vo výbave. Dodatočná montáž by stála okolo 1200€ a to je naozaj silná káva. Len ma prekvapilo, že v BA "pri osobnej návšteve" mi nevedeli povedať nič a technik ma nútil do diagnostiky. V DS mi to vyriešil chlapík cez telefón a to mal problém s vyjadrovaním ................. nikoho neurážam.
Ďakujem

bruno75

Utorok, 8. Novembra 2011, 19:00

kiredorko napísal:
.... V DS mi to vyriešil chlapík cez telefón a to mal problém s vyjadrovaním ................. nikoho neurážam.
Ďakujem

hold v DS sú Maďari :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mal si skúsiť po anglicky :mrgreen:
samozrejme nikoho sa nechcem dotknúť a proti Maďarom nič nemám, naopak mnohí sú mi oveľa viac sympatickí ako niektorí Slováci.... 8)
tu vidno, že s rozumným Maďarom sa lepšie dohodneš ako s blbým Slovákom (všetko je o ľuďoch a nikdy nevieš na akého jedinca narazíš) :mrgreen: a tiež to, že ten chlapík z DS má možno trochu problém sa vyjadriť v slovenčine, ale jeho robota ho baví a zákazníkovi (ktorého možno ani v živote neuvidí) chce pomôcť a poradiť... :bmwball: :thumbup:
na rozdiel od toho týpka v Blave, ktorý síce vie po slovensky dokonale, ale urobiť niečo pre zákazníka (nedajbože zadarmo), to zjavne nevie.... :-({|= [-( ](*,)
neviem prečo, ale mám taký dojem, že na "vidieckych" (mimobratisalvských) dealerstvách BMW sú oveľa ústretovejší....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní