... všetko o BMW ...
jararak napísal:podla mna tam hodili druhe turbo tak ako ho ma 535d, upravila sa mapa pre to druhe turbo, nejake hadicky a tak a je to. ved 530d a 535d je ten isty motor, len ten bizut okolo je uz iny.
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif) 

gusto napísal:
To si robis srandu](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Tych zmien je tam viac nez dost - su tam predsa ine zvody, vyfuk, podtlaky, ovladanie a mazanie turb, elektronika, atd...
Myslim si, ze toto cele je blud. Upravou RJ 530d sa vieme bez problemov dostat na seriovy vykon 535d, krutak mame dokonca vyssi, priebeh porovnatelny. Naco by niekto investoval par tisic € (ano, tolko by to stalo) do prerabky single-turbo motora na biturbo, ktora navyse trvala minimalne tyzden-dva, ked mu staci dat par stoviek za kvalitny chiptuning, ma to hotove za dve-tri hodiny a na 95% rovnaky vysledok? Len aby mohol na bmwklub.sk napisat, ze ma dve turba?
Nedajte sa vysmiat - to sa tyka autora pribehu aj tych, co tomu veria...

Presne tak.....asi si každý myslí, že takáto uprava je len o vymene turba.....
  Presne tak.....asi si každý myslí, že takáto uprava je len o vymene turba..... ](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)

gusto napísal:
To si robis srandu](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Tych zmien je tam viac nez dost - su tam predsa ine zvody, vyfuk, podtlaky, ovladanie a mazanie turb, elektronika, atd...
Myslim si, ze toto cele je blud. Upravou RJ 530d sa vieme bez problemov dostat na seriovy vykon 535d, krutak mame dokonca vyssi, priebeh porovnatelny. Naco by niekto investoval par tisic € (ano, tolko by to stalo) do prerabky single-turbo motora na biturbo, ktora navyse trvala minimalne tyzden-dva, ked mu staci dat par stoviek za kvalitny chiptuning, ma to hotove za dve-tri hodiny a na 95% rovnaky vysledok? Len aby mohol na bmwklub.sk napisat, ze ma dve turba?
Nedajte sa vysmiat - to sa tyka autora pribehu aj tych, co tomu veria...

VT-535BH napísal:535d má oproti 530d zosilnený blok motora, to isté platí pre ojnice, 35d má tiež ľahšie a pevnejšie vačkové hriadele. Všetko kvôli vyšším plniacim tlakom 2,85 bar.

hemi napísal:
Caute nie som až taký zbehli v tomto, ale 35d ma úplné iné turba malé a veľké ktoré sa spájajú v celok a 3.0 d ma iné turbo tak si myslím že treba vymeniť oby dve turba z 35d aby to fungovalo a vela vela iných veci ako uz spomínal gusto.

VT-535BH napísal:Hemi ale prečo cituješ mna? Tvrdím niekde opak? Ved v predchádzajúcom príspevku som v jednoduchosti opísal ich funfovanie na základe ich zoradenia. S gustom určite súhlasím.
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)

) prerabky nebola moc zlozita, zhruba minutka
  ) prerabky nebola moc zlozita, zhruba minutka  

mohol tu nadheru radsej predat a kupit 535
  mohol tu nadheru radsej predat a kupit 535   

. To ma mrzí. Mám dosť rokov na to aby som sa na niečo hral čo nie som! A ani nikdy som to nerobil a dúfam že ani vy tu na fóre to nerobíte! Česť si treba zachovať.... Teraz sem napíšem niečo na čo asi všetci tu čakáte. Takže, všetko čo viem, To turbo tam je, potom by som nedal 100km/h za 6sekúnd. Aj to pišťanie turb teraz neskutočne počuť. Teda ja to aspoň počujem, neviem ako vy tu múdri ľudia :). Asi mi pomáha ten total sluch čo mám od fotríka od narodenia :)... no ale dosť o sluchu
 . To ma mrzí. Mám dosť rokov na to aby som sa na niečo hral čo nie som! A ani nikdy som to nerobil a dúfam že ani vy tu na fóre to nerobíte! Česť si treba zachovať.... Teraz sem napíšem niečo na čo asi všetci tu čakáte. Takže, všetko čo viem, To turbo tam je, potom by som nedal 100km/h za 6sekúnd. Aj to pišťanie turb teraz neskutočne počuť. Teda ja to aspoň počujem, neviem ako vy tu múdri ľudia :). Asi mi pomáha ten total sluch čo mám od fotríka od narodenia :)... no ale dosť o sluchu  , vrátim sa k tomu čo som chcel. Takže Vyšlo ma to presne na 4800€. Práca 0€, len materiáli čo zohnal automechanik + 200€ čo som dal chalanom na kávu aby sa nepovedalo že som hajzel
, vrátim sa k tomu čo som chcel. Takže Vyšlo ma to presne na 4800€. Práca 0€, len materiáli čo zohnal automechanik + 200€ čo som dal chalanom na kávu aby sa nepovedalo že som hajzel  . Ono to bolo takto. Pred 3mesiacmi mi vravel, že má možnosť mi vydupať z auta výkon päťstotridsaťpäťky. Ja že ok, ale nemám čas a moja priateľka používa moju 530D, tak sme sa dohodli o mesiac a presne ako tu niekto písal, že by to trvalo dlho, tak som to kvôli vám zrátal a trvalo to presne 27dní. Mne to bolo jedno keď mám doma vozový park. Tak som nemal núdzu o auto. Ale chcel som ho na zimu. Nemám 4x4 sedan, len E83 a to je SUV a to mi bude vo veľa prípadoch prd platné. Ja to prežijem so zadnou kolkou :). A auto predať a kúpiť 535D? Počujte, ja mám ku každému môjmu auto strašne citový vzťah a hlavne interiér by som za žiadno z mojich BMW nevymenil a tomu verte že sa to kurva ťažko zháňa aby to vyhovovalo podla vašich predstáv. Ale hlavne mám citový vzťah k tejto E60. Ste nečítali príbeh? Asi si všímate len to čo chcete a potom len písať sprostosti. Ja som tú E60 zháňal jak debil, aby som ju mal typ top jak JA chcem. A rozhodol som sa, že si ju ponechám do kým motor nepovie papa. Dúfam že aspoň 10rokov ešte vydrží
 . Ono to bolo takto. Pred 3mesiacmi mi vravel, že má možnosť mi vydupať z auta výkon päťstotridsaťpäťky. Ja že ok, ale nemám čas a moja priateľka používa moju 530D, tak sme sa dohodli o mesiac a presne ako tu niekto písal, že by to trvalo dlho, tak som to kvôli vám zrátal a trvalo to presne 27dní. Mne to bolo jedno keď mám doma vozový park. Tak som nemal núdzu o auto. Ale chcel som ho na zimu. Nemám 4x4 sedan, len E83 a to je SUV a to mi bude vo veľa prípadoch prd platné. Ja to prežijem so zadnou kolkou :). A auto predať a kúpiť 535D? Počujte, ja mám ku každému môjmu auto strašne citový vzťah a hlavne interiér by som za žiadno z mojich BMW nevymenil a tomu verte že sa to kurva ťažko zháňa aby to vyhovovalo podla vašich predstáv. Ale hlavne mám citový vzťah k tejto E60. Ste nečítali príbeh? Asi si všímate len to čo chcete a potom len písať sprostosti. Ja som tú E60 zháňal jak debil, aby som ju mal typ top jak JA chcem. A rozhodol som sa, že si ju ponechám do kým motor nepovie papa. Dúfam že aspoň 10rokov ešte vydrží  . No a aby som to zakončil ešte o tom že ako je možné že s 530 je výkon 535, tak je to možné. Asi sú to profíci a určite sa s tým max pohrali. A fotky pri prerábke neviem či robili, ešte by ma vysmiali či nie som decko keby sa ich to spýtam :). Každý ma a to iný názor
. No a aby som to zakončil ešte o tom že ako je možné že s 530 je výkon 535, tak je to možné. Asi sú to profíci a určite sa s tým max pohrali. A fotky pri prerábke neviem či robili, ešte by ma vysmiali či nie som decko keby sa ich to spýtam :). Každý ma a to iný názor  ...
 ...

MAF_BLISTER napísal:Strašne mudrujete a že je to blud a podobné. To ma mrzí. Mám dosť rokov na to aby som sa na niečo hral čo nie som! A ani nikdy som to nerobil a dúfam že ani vy tu na fóre to nerobíte! Česť si treba zachovať.... Teraz sem napíšem niečo na čo asi všetci tu čakáte. Takže, všetko čo viem, To turbo tam je, potom by som nedal 100km/h za 6sekúnd. Aj to pišťanie turb teraz neskutočne počuť.
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif) Som myslel ze tu najdem nieco rozumne, ale to co si napisal, jak keby ti niekto 12 rocny ukradol heslo a vypisoval na BMWklub
  Som myslel ze tu najdem nieco rozumne, ale to co si napisal, jak keby ti niekto 12 rocny ukradol heslo a vypisoval na BMWklub