Dobrý deň prajem. Mojej milovanej E34 525 TDS sa minulý týždeň priplietol do cesty malý červený yaris, jazdiaci na červenú

, a vyzerá to tak, že sa budem musieť obzrieť po niečom novšom a tak sa obraciam na vás. Nerád by som založil svoje rozhodnutie na štýle jedna pani povedala.
Ročne najazdím od 25k do 30k kilometrov auto denne používam a tak vyžadujem hlavne spoľahlivosť a tak skôr ma to ťahá k motorom 3.0L ktoré sú údajne spoľahlivejšie ako 2.0L a moje skúsenosti mi hovoria 6 valcový motor a diesel mi príde aj výhodnejší pri toľkých km. Počul som aj to, že náhradné diely na coupé sú drahšie, ale mne to príde ako hlúposť, nevidím zásadný rozdiel medzi sedanom a coupé čo sa techniky týka(mýlim sa?). Uvidím aká bude ponuka na trhu ojazdených áut a tak by som ešte rád vedel ako je to s automatickými prevodovkami a xdrive, poruchovosť prípadne náklady, údržba, som dosť skeptický týchto vecí, sú moje obavy zbytočné? Rozpočet vidím tak na 8 až 9k EUR alebo by som mal skôr zainvestovať do E90? Auto plánujem predať po ukončení výšky tak v horizonte 5 rokov a tiež preferujem úpravy a tak E46 mierne vyhráva. Čo si myslíte vy skúsenejší? ďakujem za odpoveďe...