... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

IGNUS
Autor témy
Kraj: Nitriansky

E46 320/330 sedan/coupé diesel nerozhodnosť

Piatok, 28. Októbra 2011, 12:13

Dobrý deň prajem. Mojej milovanej E34 525 TDS sa minulý týždeň priplietol do cesty malý červený yaris, jazdiaci na červenú :(, a vyzerá to tak, že sa budem musieť obzrieť po niečom novšom a tak sa obraciam na vás. Nerád by som založil svoje rozhodnutie na štýle jedna pani povedala.

Ročne najazdím od 25k do 30k kilometrov auto denne používam a tak vyžadujem hlavne spoľahlivosť a tak skôr ma to ťahá k motorom 3.0L ktoré sú údajne spoľahlivejšie ako 2.0L a moje skúsenosti mi hovoria 6 valcový motor a diesel mi príde aj výhodnejší pri toľkých km. Počul som aj to, že náhradné diely na coupé sú drahšie, ale mne to príde ako hlúposť, nevidím zásadný rozdiel medzi sedanom a coupé čo sa techniky týka(mýlim sa?). Uvidím aká bude ponuka na trhu ojazdených áut a tak by som ešte rád vedel ako je to s automatickými prevodovkami a xdrive, poruchovosť prípadne náklady, údržba, som dosť skeptický týchto vecí, sú moje obavy zbytočné? Rozpočet vidím tak na 8 až 9k EUR alebo by som mal skôr zainvestovať do E90? Auto plánujem predať po ukončení výšky tak v horizonte 5 rokov a tiež preferujem úpravy a tak E46 mierne vyhráva. Čo si myslíte vy skúsenejší? ďakujem za odpoveďe...

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Re: E46 320/330 sedan/coupé diesel nerozhodnosť

Piatok, 28. Októbra 2011, 14:55

330 coupe sa v kombinacii s x-drivom nerobilo a dieslom.

330xd sedan/touring, popripade 330d coupe , cena vsak zacina na 8000 eurach.

Byt tebou zvazil by som 330i a domontoval LPG. Turbo -1200e , Trysky - 6x 300e , to je diesel. Benzin takyto problem nema.

Rovno to sem napisem. Lpg je podla mna vyborna vec, momentalne sa montuju sekvencne splynovace a tie lepsie firmy montuju aj nadobky s aditivami. Jedna flasticka stoji cca 2-3e, a pridava sa ku kazdej natankovanej nadrzy. Samozrejme to robit nemusis, a 95% ludi (mozno viac) to ani nerobi , kedze plyn je uz teraz sam o sebe kvalitny s aditivami. LPG znamena LIQUID petroleum gas,cize to neni plyn do sporaka. Cena montaze je cca 1300-1400 a 330i coupe zozenes uz za cca 6000euro a viac, cize do rozpoctu sa luxusne zmestis a budes mat ovela vacsi vyber. Spotreba je okolo 12-13l plynu na 100km (a menej) cize cca 8.5-10e/100km.

Plyn sa pri 5500ot (6000)/min vypina a ides na benzin (nie u vsetkych splynovacov) , ak vies ze autu chces nakladat, jednoducho vypnes plyn a rezes co to da.

Vela stastia.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných