... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

alfi666

Re: E46/320d 100kw M47 - podtlakove ovladanie turba + video

Streda, 19. Januára 2011, 10:07

nastup zatahu od 1200-1300 je po spravnom nacipovani celkom realny :wink:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Januára 2011, 10:25

Dám vediet,ked bude mat auto 185PS......)))) :mrgreen: :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Októbra 2011, 23:49

Zdravim Vas pani

Musim sa zdoverit..tuto temu sledujem hadam od jej zalozenia...

Mam E46 320D 100KW 5st.automat r.v2001 . Ako som ho kupil, riesim nizky vykon, pomaly nabeh do otacok a jemne zatrasenie niekde okolo 1800otacok...
Hned som bol na diagnostike, kde mi povedali ze tam ziadna elektr. zavada nieje ze turbo funguje atd... Auto malo slaby vykon a chlapik si navyse vsimol to zatrasenie niekde okolo 1800 otacok. Vystrasil ma ze su to vstreky a ze je to drahe..atd.. . Vsetci ma presviedcali ze to je stare auto a ze automat je pre panicky na nakupy atd.... ani nevravim ked som siel po dialnici a zapol som klimu..auto sa trapilo a nevladalo nic..Bol som aj na merani vykonu, namerali mi 95KW ale krutak bol uplne mimo mal som vtedy ako naschval deravy vyfuk,tak som si povedal ze tych 5 KW je asi tym... nejako som sa nechaval uchlacholit vsetkymi tymi kecami a zacinal som sa zmierovat s teoriou ze asi maju pravdu...

Nedavno som si dal vycictit intercooler (bol neuveritelne zasr... po tych 10rokoch) s nadejou ze to bude lepsie...povedali mi ze mam vyskusat ocistit vzduchovy filter (hned po kupe som kupil KN s nadejou ze to pomoze k lepsiemu nabehu do otacok) ...

Tak som sa jedneho dna nudil, tak ze idem vybrat ten filter... po rozobrati krytov som si vsimol, ze mam predratu nejaku buzirku..najprv som myslel ze to je kabel k nejakemu snimacu (blizko je Vaha vzduchu tak som laboroval aj s touto myslienkou) ale ked som sa lepsie pozrel, bola to hadicka predrata a zhnita (vyschnuta, ze sa rozpadala v rukach)...hned som volal znamemu ze co to je...povedal ze asi podtlakove ovladanie...v tom momente mi nebolo vsetko jedno...hned ma napadali veci co moze byt zle a kolko to zase bude stat...

druhy den som dorazil k nemu do servisu, kde sa potvrdilo ze to su podtlakove hadicky na ovladanie turba... Chalan nemal cas , tak som sa do toho pustil sam (material mi dal)..cele to trvalo cca 40min .. po nastartovani bolo hned jasne, ze sa nieco udialo..motor mal uplne iny zvuk, a ked som pridal, tak vyletel do otacok ako nikdy predtym bez zatrasenia (skusal som to podrzat v tych "kritickych" otackach) ..nechapal som ako to je mozne a nemohol som uverit vlastnym ociam a usiam... Ventil funguje presne tak ako na videach na zaciatku tejto temy...

Auto ma neuveritelny vykon, zatah od nizkych otacok a preraduje krasne plynulo bez straty vykonu...Viem ze 100KW nieje svetovy rekord ale auto ozilo a mam pocit ze vstalo z popola, stale nechapem ten vykon (kedze som si zvykol jazdit na takom lenochode) niekedy mam strach pridat (taky ten styl ze HOOOOO moja kam tak bezis :wink: ), motor taha plynulo tak, ako som si to vzdy predstavoval... oprava stala 10€ za material

Ak mate moznost, skontrolujte si to sami, je to velmi jednoduche a nestoji to nic... Vdaka tejto teme som sa odvazil do toho sprtat sam.. Chalani RADY NAD ZLATO...diki moc

nedokazem ani napisat co vsetko som skusal aby sa to nejako zlepsilo...od diagnostiky cez prevodovku, filtre, aditiva...atd atd.. Auto momentalne dupe ako hodinky ... Som rad ze som tvrdohlavy a nenechal som sa ukecat, ze to je stara sunka s automatom a ze to je tak nastavene od vyroby a ze to z jednotky nepotianhne, atd atd atd... teraz to dokonca prehrabne aj s gumami 225/45 :D dokonca aj na dvojke :shock:

NECH ZIJE ZADNY NAHON

TT-SIMIK

Streda, 12. Októbra 2011, 09:59

Keby si témy čital poriadne,tak vieš,že podtlaky su vždy ako prvé čo píšem skontolovat..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,ale hlavne že ti to už ide....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

marosss

Streda, 12. Októbra 2011, 20:20

TT-SIMIK napísal:
DO ventilu sa nefuka,ale saje,aby si zistil či je dobry......kde berie auto podtlak ked nieje naštartované, máš dole taku umelu malu nadobku,to je zasobnik podtlaku, ale len na par použiti, pri vypnutom motore,ked chceš zistiť či je zly ventil tak naštartuj a odpoj konektor a modru hadicku a vyskušaj či saje pri vypnutom konektore a naštartovanom motore,ak nesaje tak je ok...

píšeš že nádobka je zásobník podtlaku, ale len na pár použití. Jak to myslíš? Čítal som na českom bmw fóre, že niektorí túto nádobku obišli a nemajú ju vobec zapojenú

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Streda, 12. Októbra 2011, 22:20

Nazdar..som presvedceny, ze nadobka je tam iba kvoli plynulosti nastavovania lopatiek turba..Kedze je vzduch stlacitelny treba troska vacsi objem ako ma samotna hadicka. Urcite to funguje aj bez tej nadobky, no urcite bude ventil reagovat na najmensie zmeny tlaku co nemusi byt z dlhodobeho hladiska prave najlepsie... Inzinieri z BMW asi vedeli co robia, ked to tam davali... :wink:

TT-SIMIK

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 11:29

marosss napísal:

píšeš že nádobka je zásobník podtlaku, ale len na pár použití. Jak to myslíš? Čítal som na českom bmw fóre, že niektorí túto nádobku obišli a nemajú ju vobec zapojenú

ano na par použití pri vypnutom motore,to znamená,že ak zapneš klučik raz dva,tak tiahlo turba sa ešte dokaže pohnut aj ked nieje naštartované....tak som to myslel...)))))

tu nadobku tam treba,nestihalo by turbo tak rychlo reagovat,kedže ho reguluje podtlak a ten zasobník podtlaku je treba......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

SigSauerBang

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 13:42

TT-SIMIK napísal:

ano na par použití pri vypnutom motore,to znamená,že ak zapneš klučik raz dva,tak tiahlo turba sa ešte dokaže pohnut aj ked nieje naštartované....tak som to myslel...)))))

tu nadobku tam treba,nestihalo by turbo tak rychlo reagovat,kedže ho reguluje podtlak a ten zasobník podtlaku je treba......

neviem,prečo češi odpájajú ten zásobník podtlaku,a spájajú hadičky napriamo, netlačí turbo skôr od spodu potom? neskúšal to už niekto bez toho zásobníku podtlakového ako sa chová motor?

marosss

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 14:25

Ja som práve nechtiac zlomil na tej nádobke jednu z tých dvoch trubičiek na ktoré sa nasúva podtlaková hadica, a nejak sa mi nezdá že by nastala nejaká zmena keď to mám zapojené na priamo. Tak ani neviem či tu nádobku zháňať alebo nie

TT-SIMIK

Piatok, 14. Októbra 2011, 09:33

Vysvetlim to takto, turbo reguluje podtlakový ventil o objeme dajme tomu 0,5dcl, zasobnik podtlaku má tak 2dcl, to znamená,že dokáže uschovat 2dcl vakua pre podtlakový ventil turba,ak tam ten zásobník nieje tak ani zasoba podtlaku tam nieje, kedže hadička má priemer 3,5mm a dlžku 1meter, možno to pri bežnej jazde nezbadáte,ale ak by išlo egr naraz a taktiež par krat stupíš na brzdu,tak ten podtlak motor nemusi stihnut dorobit podtlak aj pre turbo a to znamená,že ti nestihne tak rychlo zabrat.......ja by som bez toho určite nejazdil.....aj ked dá sa aj bez toho jazdit......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

matysE46
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 14. Októbra 2011, 12:08

Obrázok

chapem tomuto spravne..? nech viem co mam googlit, aby som mohol kúpiť..albo ak viete o nejakom shope dajte vediet.. 8)

marosss

Piatok, 14. Októbra 2011, 20:02

Chápeš správne, 2mm je hrúbka steny a 3,5mm priemer vnútorného otvoru. Ja som kupoval v bežnej mototechne, ale mali len rozmer 3,2x2 ale to je myslím v pohode. Nasunúť to išlo. Kupoval som 3metre, cena bola okolo 4 eura meter.

matysE46

Piatok, 14. Októbra 2011, 20:46

diki maros.. :thumbup: ja hladam a nic moc zatial..3,5mm nie a nie najst..celkom ma zaujali tieto..ale maju len 3.0mm a 4.0mm..rozmyslam nad 4mm..co vy nato..? a 3metre budu stacit nie..?

TT-SIMIK

Sobota, 15. Októbra 2011, 10:58

Tieto podtlakové hadice su všeobecne problém zohnat...... ja davam na auta 3,2x2mm......4mm bude vela podla mna.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

matysE46

Sobota, 15. Októbra 2011, 13:29

TT-SIMIK napísal:
Tieto podtlakové hadice su všeobecne problém zohnat...... ja davam na auta 3,2x2mm......4mm bude vela podla mna.....

hej asi to bude vela..len 3mm bude asi malo co..? ono by nebol problem trocha to nahriat a konce roztiahnut, aby to sadlo..lenze neviem ci 3mm su dost co sa tyka funkcnosti.. :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní