... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

martinnn
Autor témy

ako vybrat ventilator kurenia

Utorok, 11. Októbra 2011, 12:05

Ahojte

Mam dlhsi problem z ventialtorom kurenia...raz ide raz nie....hlavne ked je von chladnejsie tak prestava ist....akonahle vojdem autom do "diery" tak sa ten ventilator otrasom spusti a uz ide....
Jezka mam zanovneho...

Ako vyberiem ten ventilator von....rad by som sa pozrel na uhliky popripade v akom je stave komutator .... mozno to bude sposobovat to...

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Re: ako vybrat ventilator kurenia

Streda, 12. Októbra 2011, 08:31

ak mas digi klimu, tak mas ventilator pod oknom...dostat sa k nemu je ok...vybrat ho, je horsie...musis dat dole tu plastovu blbost pod stieracmi, potom musis odtiahnut ten kablovy prechod co mas nad motorom, dat dole tu ciernu prepazku a tam uvidis taky cierny valec...to je kryt ventilatora...tan je uchyteny sponami, tie odcvakas a si pri ventilatore...ale dalej ti neporadim, lebo neviem :D
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

martinnn
Autor témy

Streda, 12. Októbra 2011, 08:55

dik za reakciu.....

dostanem sa k uhlikom tamadial?....uz som mal niekedy dole ale nevsimol som si....

tomas_za
Auto: E92 335i 480hp
Kraj: Žilinský

Streda, 12. Októbra 2011, 10:10

riesim podobny problem vcera mi len zasmrdelo nieco zhoreninove v aute a prestalo to ist....myslite ze to treba vymenit cele alebo co to moze byt?????pripadne aky je tam pristup ked nemam digi klimu ale klasiku
Bmw e92 335xi
Bmw e92 335i
Ex bmw e61 535d
Ex bmw e36 328i samosvor coupe
ex e36 318i tour
ex e30 320i

Dogg88
Auto: n/a

Streda, 12. Októbra 2011, 10:46

dethXtreme napísal:
ak mas digi klimu, tak mas ventilator pod oknom...dostat sa k nemu je ok...vybrat ho, je horsie...musis dat dole tu plastovu blbost pod stieracmi, potom musis odtiahnut ten kablovy prechod co mas nad motorom, dat dole tu ciernu prepazku a tam uvidis taky cierny valec...to je kryt ventilatora...tan je uchyteny sponami, tie odcvakas a si pri ventilatore...ale dalej ti neporadim, lebo neviem :D

mam digitalnu klimu a rano ked nastartujem auto tak ventilator nefuka rovnomerne...pocujem take kolisanie otacok...neskor sa rozbehne a ide v pohode...je to normalne? Alebo ho vybrat a niecim premazat?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

mahony
Auto: E36
Kraj: Trnavský

Streda, 12. Októbra 2011, 17:32

chalani mam podobny problem ako vy...co mam robit...](*,)

martinnn
Autor témy

Štvrtok, 13. Októbra 2011, 06:41

To by som typoval na jezka....

Dogg88 napísal:
mam digitalnu klimu a rano ked nastartujem auto tak ventilator nefuka rovnomerne...pocujem take kolisanie otacok...neskor sa rozbehne a ide v pohode...je to normalne? Alebo ho vybrat a niecim premazat?

nanuky
Auto: E36 318i TOURING
Kraj: Trnavský

Piatok, 3. Februára 2012, 21:02

ja mám automatickúdigi klímu.nešiel ventilátor.vôbec.vymenili sa uhlíky a ide kurva slabo.dnes som bol na vrakovisku a ukázal mi asi sedem kusov. jediný čo sa vizuálne zhodoval bol z E 46. ja mám E36. už som dva krát vyberal moj ventilátor. neprajem to ani tomu najhoršiemu nepriatelovi. dobrý tip je dať dole aj veko ventilov, pretože môžeš pri vyberaní ventilátora poškodiť lopatky. ked to dáš von, odkrytuj plastový obal v tvare suda.3 spony dole,vyšrobuj stredový šrób z plastu a uvidíš fešáka.je zabezpečený velkou sponou v strede a pod nou sú 2 káble.spona von stlačením naspodu.pozor rada vystreluje a padá dolu ku kabínovému filtru.ODPORUCAM:ak máš uvolnený vetilátor za ním vzadu je držiak motora ktorý je na 4 torx šróboch velkosť 20.tie vymontuj, ale s magnetickým nadstavcom.pretože šróby padnú do komory ku kabinovému filtru a máš po nich.odporučam použiť flexi pružný nadstavec, lebo je tam blbý prístup.a ešte jedna rada. ja si pri montáži nahodím ventilátor do držiaka,ktorý som spomínal je na tých štyroch torxoch, stiahnem sponou a ide to celé dovnútra.potom už len aby lícovali lopatky s vodiacimi plastovými krytmi.prišróbujem štyry torxy naspäť.k uhlíkom sa nedá dostať bez vybratia ventilátora a stiahnutia pravej vrtule- tej zelenej. k nej sú vedené dva káble.vždy vpravo.dáš dole pravú vrtulu a zbadáš dva obdlžniky.jeden hore a druhý asi 7 cm pod ním. v nich sú strunky a pod nimi uhlík.nemáte niekto na predaj dobrý ventilátor kúrenia?lebo je sranda jazdiť v zime bez kúrenia. a nový stojí 300 E.VELA STASTIA

dethXtreme

Sobota, 4. Februára 2012, 14:42

Dogg88 napísal:

vsak ak mas automaticku klimu, tak si auto reguluje rychlost ventilatora same, ci? alebo je to nejak inac nerovnomerne?a premazat sa to da...ja som to tak spravil pred rokom a pomohlo doteraz :D ale vyspliechal som tam asi polovicu konkordu a dlhu dobu to bolo citit v aute, ale to mi bolo jedno, hlavne ze fungoval :)

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

dethXtreme

Sobota, 4. Februára 2012, 14:44

martinnn napísal:
dik za reakciu.....

dostanem sa k uhlikom tamadial?....uz som mal niekedy dole ale nevsimol som si....

no dostanes sa k samotnemu ventilatoru...ale na to, aby si sa dostal k uhlikom ho asi budes musiet dostat von, ale isto to neviem...aa ani netusim ako ho vybrat.podla mna je tam prilis malo miesta :D :/

Tyler
Kraj: Košický

Sobota, 4. Februára 2012, 15:40

najhoršie je ho vybrať bez straty šrúb :D. Mne robil to isté... občas šiel, občas nešiel. Keď bol vonku, tak som ho poriadne premazal a už je to OK.
E36 320i coupe

Dogg88
Auto: n/a

Nedeľa, 5. Februára 2012, 10:24

super...tak ked sa trochu oteply premazem ho aj ja...v spojeni s tym by som rovno vymenil aj kabinovy filter...viete mi poradit kde ho najdem?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný