... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Nutrilon napísal:som si myslel. V téme čo som písal že sa mi moc šmíka , tak mi niekto napísal nech si dám nastaviť geo zadnej nápravy. :-) toš pekná rada, ale chcel by som ho vidieť ako ju nastavuje
pelo napísal:Zadna naprava je napevno, steluje sa len zbiehavost prednej napravy, to je vsetko. Ked vravis, ze sa Ti smyka, ake gumy mas obute?
pelo napísal:Zadna naprava je napevno, steluje sa len zbiehavost prednej napravy, to je vsetko. Ked vravis, ze sa Ti smyka, ake gumy mas obute?
pelo napísal:Vymen predne capy riadenia, axialne tiahla riadenia, silentbloky a capy ramien a chod na geometriu si to dat zostelovat. Nastavia Ti zbiehavost vpredu a skontroluju zadok, ked chces. Potom mozes pristupit k vymene tych velkych silentblokov zadnej napravnice, urcite ich budes mat v riti, navod som sem daval.
Ja to mam vsetko spravene, vymenou predku sa zlepsila presnost riadenia, trasenie...a vymenou tych silentov zadnej napravnice sa mierne zlepsilo spravanie v kolajach, ale hlavne zadok neodskakuje, nic nebucha a ked zahrabes pri rozbiehani, nepocut zozadu "gulomet" ako predtym. Takisto sa na 80% odstranilo buchnutie pri preradeni, obcas to este stale jemne buchne, ale to ma uz na svedomi vyzviakany silentblok diferencialu.
Kallon napísal:
to som bol ja co spominal zadnu napravu, ale nie aby si si ju nastavil, ale skontroloval ci je geometria v poriadku. ak mas na figu geometriu vzadu, tak pomoze len vymena napravnice.
nabuduce citaj pozorne, nez zacnes na niekoho rozpravat![]()
bmw3-e36/asr-esp-t52550-15.html