... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: E39 3,0dAT - automat pocas jizdy prestane radit-nereaguj

Štvrtok, 29. Septembra 2011, 23:26

a kto ju predtym repasoval, alebo teda opravoval?

pawuk
Autor témy
Auto: E39 530dAT
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Septembra 2011, 08:05

To sa už asi nedozviem...

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Septembra 2011, 17:50

Prečo? Predošlý majiteľ už nežije?

pawuk
Autor témy

Piatok, 30. Septembra 2011, 19:00

auto je z Italy a techničák je nový (som tam ako prvý majiteľ) :lol:

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Piatok, 30. Septembra 2011, 20:30

Z ITA bude mať 10 ročný diesel tak 350-450 tisíc, takže s opravou automatu počítaj. A že to robili, to bude iba rozprávočka ... bohužiaľ.

lubomt

Sobota, 1. Októbra 2011, 14:14

Ak chces repasovanu /ale naozaj/ prevodovku na vymenu, mam... viac v SZ alebo zavolaj. Vymenit ju so vsetkym na komplet je na 4-5hod prace. Ľubo

Maco
Auto: visavytena pajta

Sobota, 8. Októbra 2011, 21:51

No pani asi sa mi stala podobna vec, mam E39 530dA 9.9.99 motor je uz 142kw takze asi aj prevodovka, stala sa mi taka vec ze rano som isiel do roboty a vsetko bolo v poriadku v pohode isla vsetky rychlosti a tak, ale po robote som chcel ist domov, vyhrial som si auto, sadnem do auta zaradim D a nic, ziadny pohyb nic, tak som skusil parkart P R N D, D R, R D, manualne a potom sa kusok pohl ale vyhodil rychlost, potom som vypol motor nastartoval zaradil D auto islo, pohlo sa tak som isiel asi 150m a naraz my len plyn ide do otacok a nejdem uz nikam takze vyradil rychlost a nikam som sa nepohol, ani BC nevyhlasilo ziadny gearbox failure ani nic take ani nepiplo ani nic tak som to odtlacil na Nku naspat na parkovisko, zamkol som, kamos pre mna dosiel a aktualne to neriesim lebo som od tretej rana hore a z roboty som isiel okolo desiatej vecer takze na to nemam naladu. Zajtra tam pokusim ist, skusim ci to pojde ked nie zavolam mechanikovi ci by mi to neprisiel napichnut na diagnostiku keby to bola len nejaka chyba v programe tak by to bolo dobre, ked by povedal ze nie mam v plane znova vymenit olej + filter, ked nepomoze tak asi odstavit auto nasetrit na repas a vyriesene.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

korado
Auto: len V12 a len long

Sobota, 8. Októbra 2011, 22:05

keď to čítam tak si ma normálne vydesil, išla a po pár hodinách nič? Ja som po výmene oleja a filtra cca 1000km, aj som sa bál čo to spraví, zatiaľ ide ako predtým (možno trochu lepšie) ale je možné aby odišla pomaly z hodiny na hodinu len tak? Koľko tam máš km? Robil si niekedy výmenu oleja a filtrov predtým? A ak áno akej farby bol olej. Vopred vďaka za odpoveď
INSTAGRAM: korado_korado

pawuk
Autor témy

Sobota, 8. Októbra 2011, 22:12

skusal si hadzat rychlosti manualne? Ja ked som si dal manual (alebo poloautomat, ci ako sa tomu ofiko hovori),a stal som na mieste 1, 2, islo v pohode, ked som dal 3jku, chvilu svietila a potom skocila naspat na dvojku. Skusal som to nezavisle par krat za studena, zohriate auto a stale mito robilo to iste.
Divne ale je, ze tebe to nepiplo a mne ano. Bo mne auto ide normalne (za studena=cca max 15km pri max 90km/h), potom pipne a nejde, cize plynovemu pedalu sa chce, ale auto by bolo treba potlacit .Aj ked teda mam vypadane pixely a neprecital som, co piplo (hodiny to ale urcite neboli ;-))

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 9. Októbra 2011, 06:12

Hej hej skusal som hadzat aj manualne ale ziadna odozva a aj ked zaradil po 20ich preradeniach tak sa pohol tkaych 5-6m a hned rychlost vyradil, motor ide krasne, toci do obmedzovaca, zdravy zvuk vsetko len ako ty hovoris, nema ho co potiahnut. Je mi to dost divne lebo rano islo vsetko v pohode, pridem o 22:00 k autu ze idem prec sadnem, zaradim rychlost a stojim.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Misos

Pondelok, 10. Októbra 2011, 12:45

Maco napísal:
No pani asi sa mi stala podobna vec, mam E39 530dA 9.9.99 motor je uz 142kw takze asi aj prevodovka, stala sa mi taka vec ze rano som isiel do roboty a vsetko bolo v poriadku v pohode isla vsetky rychlosti a tak, ale po robote som chcel ist domov, vyhrial som si auto, sadnem do auta zaradim D a nic, ziadny pohyb nic, tak som skusil parkart P R N D, D R, R D, manualne a potom sa kusok pohl ale vyhodil rychlost, potom som vypol motor nastartoval zaradil D auto islo, pohlo sa tak som isiel asi 150m a naraz my len plyn ide do otacok a nejdem uz nikam takze vyradil rychlost a nikam som sa nepohol, ani BC nevyhlasilo ziadny gearbox failure ani nic take ani nepiplo ani nic tak som to odtlacil na Nku naspat na parkovisko, zamkol som, kamos pre mna dosiel a aktualne to neriesim lebo som od tretej rana hore a z roboty som isiel okolo desiatej vecer takze na to nemam naladu. Zajtra tam pokusim ist, skusim ci to pojde ked nie zavolam mechanikovi ci by mi to neprisiel napichnut na diagnostiku keby to bola len nejaka chyba v programe tak by to bolo dobre, ked by povedal ze nie mam v plane znova vymenit olej + filter, ked nepomoze tak asi odstavit auto nasetrit na repas a vyriesene.

Tak mne sa stala rovnaka vec na E46 330D. Akorat, ze chyba sa stala pocas jazdy. Prevodovka sa spravala ako keby mala zaradeny neutral, motor tocil otacky, ale stal som na mieste. Ked som vypol motor, par sekund pockal a nastartoval, vsetko fungovalo ako keby autu nic nebolo. No po par minutach sa problem opakoval. Nejako som takymto systemom start-stop prisiel az domov.
Auto islo k semtexovi na diagnostiku -> odtial na repas prevodovky do Martina. Vratilo sa do tyzdna a ja som bol spokojny aj ked lahsi o par tisic. Auto krasne fungovalo, ale len cca 100km, potom prevodovka odisla rovnakym sposobom. Znova repas prevodovky, najazdenych 150km a opat ten isty problem. Momentalne sa skusa nova riadiaca jednotka prevodovky a ja budem velmi stastny, ked auto po vyse mesiaci konecne uvidim a bude fungovat.
Dufam, ze budes mat menej starosti a urcite daj vediet ako si dopadol.
E46 Sedan 330D

lubomt

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 22:02

Maco napísal:

Maco - odpisal som ti v sukr.sprave

lubomt

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 22:11

Misos napísal:

Tak mne sa stala rovnaka vec na E46 330D. Akorat, ze chyba sa stala pocas jazdy. Prevodovka sa spravala ako keby mala zaradeny neutral, motor tocil otacky, ale stal som na mieste. Ked som vypol motor, par sekund pockal a nastartoval, vsetko fungovalo ako keby autu nic nebolo. No po par minutach sa problem opakoval. Nejako som takymto systemom start-stop prisiel az domov.
Auto islo k semtexovi na diagnostiku -> odtial na repas prevodovky do Martina. Vratilo sa do tyzdna a ja som bol spokojny aj ked lahsi o par tisic. Auto krasne fungovalo, ale len cca 100km, potom prevodovka odisla rovnakym sposobom. Znova repas prevodovky, najazdenych 150km a opat ten isty problem. Momentalne sa skusa nova riadiaca jednotka prevodovky a ja budem velmi stastny, ked auto po vyse mesiaci konecne uvidim a bude fungovat.
Dufam, ze budes mat menej starosti a urcite daj vediet ako si dopadol.

No, tak toto je potvora auto :smile: . Po repase prevodovky ju odvalilo 2x rovnakym sposobom. Teraz je nanovo repasovaná nahodena v aute, lenze problem je ten, ze asi povodna riadiaca jednotka odvali vzdy prevodovku a to rovnakym sposobom. A to druhykrat tam bola uz uplne ine prevodovka, takisto komplet repasovana. Bohuzial, majitel nema auto, SEMTEX prerobil na behani hore dolu BA-MT a ja som prerobil, ze vzdy na zaruku nove veci zakazdym v hodnote 1000e do prevodovky, kym uz to nebolo podozrive. Doniesol som druhu RJ, ale ta je tiez nejaka vadna. Stale vypisuje preklz menica, aj ked je novy. So starou to testovat nechceme, lebo zase by ju znicilo. Takze dufam , ze cez tyzden mi u dodavatela daju uz dalsiu RJ a ta bude dobra, najazdi sa par 100km na test a ak vsetko dobre pojde, budem rad ked sa majitel bude moct vozit dlho a bezproblemovo... Niekedy nejde vsetko ako po masle, bohuzial :?
Naposledy upravil/-a lubomt v Streda, 2. Novembra 2011, 21:37, upravené celkom 1 krát.

Londza
Auto: BMW 530D E39

Pondelok, 31. Októbra 2011, 20:46

starML napísal:
Osobně bych zkusil vyčistit prostor mezi chladiči. Nahoře povolíš ty dva šroubky, vyndáš tu gumovou lištu a rozevřou se Ti chladiče. Tam bude smetí, tráva apod. Vypadá to, že se Ti přehřál olej v automatu, ten kousek Brno - Hodonín by tak akorát odpovídal. Po zchladnutí to jelo, ale hned se to ohřálo. Takže vytahat bordel, vyfoukat vzduchem a potom vypláchnout vodou, ale žádná Wapka na plné pecky, ať neponičíš voštiny na chladiči. Potom ještě zkontrolovat množství oleje v automatu, na boku je jeden kontrolní ( a současně nalévací) šroub. Když to otevřeš a poteče ven, tak je ho tam dost.

já sa chcu len opýtat, že jak mam vyčistit chladič, ked tam je ten bordel "prilepený" natem chladiči? dá sa ten chladič vytahnut nejak tak, abych nemusel odpájat hadičky a prečistit to? lebo to je uplne cele sasraté od bordelu ale komplet celý chladič. dik

starML
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 31. Októbra 2011, 21:13

Základem toho bordelu je mastnota a mouchy. Takže si vezmi nějaký rozprašovač s pumpičkou a dej do toho Arvu nebo podobný průmyslový odmašťovač. Ale néééé něco s kyselinou nebo hydroxidem, jako jsou přípravky na čištění grilů a "rúr na pečenie" - to by chladič poškodilo. Nastříkej to zepředu a i zezadu - vím, že jde to blbě. Nech to chvilku působit a potom to vypláchni teplou vodou. Ale zase žádný tlak nebo kartáč - poškodíš voštiny. No a pokud to nepůjde, tak ten chladič budeš muset vyndat - a u 530dA tam není jen jeden.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných