... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
exzot
Autor témy
Auto: BMW e34 525TDS
Kraj: Nitriansky

rada ohladom svetiel

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 10:01

Zdravim mam taky problem mam bmw e34 a chcel by som spravit predne svetla dvojcockove ale problem je vtom ze ked dam to druhe svetlo cocku tak by to bude vlastne svietit jak stretavacka a dialkove mat nebudem a tak otazka znie minule som rozobral ppredne svetlo a zistil som ze ta cockova parabola tam ma take clonitko nwm ako sa to vola presne a tak sa stem opitat keby ten pliesok dam odtade prec svietilo by to ako dialkove svetlo ??? PS: viem ze to riesa by-xenonmy ale ja enstem by-xenony. diky za rady

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36

Re: rada ohladom svetiel

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 12:10

exzot napísal:
Zdravim mam taky problem mam bmw e34 a chcel by som spravit predne svetla dvojcockove ale problem je vtom ze ked dam to druhe svetlo cocku tak by to bude vlastne svietit jak stretavacka a dialkove mat nebudem a tak otazka znie minule som rozobral ppredne svetlo a zistil som ze ta cockova parabola tam ma take clonitko nwm ako sa to vola presne a tak sa stem opitat keby ten pliesok dam odtade prec svietilo by to ako dialkove svetlo ??? PS: viem ze to riesa by-xenonmy ale ja enstem by-xenony. diky za rady

Už si si odpovedal na svoju otázku. Presne tak ,odstrániť tu plechovu clonku a máš dialkove svetlá.
V podstate aj Bi-xenon pracuje na principe ,že odklapa tu clonku pri prepnuti na diaľkové.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

Mimo
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 13:48

no len neviem či tá parabola čo je za čočkou je prispôsobená tak aby svietila do dialky.. svietila DOBRE.. lebo svietiť bude určite dalej, len ako.. no treba skúsiť :)

NOROV

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 18:56

Mimo napísal:
no len neviem či tá parabola čo je za čočkou je prispôsobená tak aby svietila do dialky.. svietila DOBRE.. lebo svietiť bude určite dalej, len ako.. no treba skúsiť :)

Mám vyskusane na cockach z E 36-ky.Svietily rovnako s porovnaním s orig. dialkovymi
Ale musis pouzit originál parabolu s cockou bez clonky.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

Mimo

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 19:57

no ked to máš odskúšané tak je dobre 8) svietilo to v pohode?

NOROV

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 20:07

Ano, už som to dopisal predosleho prispevku.

Mimo

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 20:23

ale v E36 sa tam asi nezmestí čočka aj s celou jej parabolou čo? :roll:
e34 je riešená inak

NOROV

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 20:49

Mimo napísal:
ale v E36 sa tam asi nezmestí čočka aj s celou jej parabolou čo? :roll:
e34 je riešená inak

Ano to možno máš pravdu s E36-kou,ja nemám v dialkach čočky(aj keď sa mi to páči a rád by som mal tak ako to máš/mal ty) ale ja som to skúšal keď som prerábal svetlá z RL na LL a vtedy som mal vonku tie clonky a skúsil som obe svetla zapnúť naraz pre porovnanie ako to svieti.
Dokonca ak sa dobre pamätám s tebou sme si písali k téme a vtedy si mal čočkové dialkové svetlá ale si mal prehodené len čočky do pôvodných parabol dialkových svetiel však_?a to nemôže svietiť dobre,lebo ohnisková vzdialenosť žiarovky s parabolou nesedelo s čočkou, ale ako som už uviedol ak ponechá orig.paraboly čočkových svetiel bez cloniek tak sa nezmeni ohnisková vzdialenost paraboly+žiarovky+čočky .

Mimo

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 21:08

hej hej, s tebou som si asi písal :D no ja som dal tie čočky len na dialkovú parabolu.. jasné,že to nesvieti nijako, je to tam len z estetického hladiska :) lebo vtedy ked som to skúšal tak sa mi tam tá čočková parabola vôbec nezmestila.. je ovela väčšia ako tá origo dialková. vyriešil som to bixenonom..

exzot
Autor témy
Auto: BMW e34 525TDS

Nedeľa, 25. Septembra 2011, 21:24

a keby tam stem do tej vonkajsej cocky dat by-xenon co by som musel prerobit ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných