... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

hacker
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Tak mi zase pomohli a ochránili mě

Pondelok, 29. Augusta 2011, 13:41

Tak mi zase pomohli a ochránili mě, tentokrát na Slovensku. Pan policajt Jozef Kuček z okresu Senica.

Jel jsem přes několik vesnic za dvěmi dalšími auty, podle předpisů. Oni s místní SPZkou, já s českou. Jedna obec začíná dlouhou rovinkou na začátku které je značka 70km/h po několika stech metrech se připojuje vedlejší cesta, čímž končí platnost sedmdesátky. Na tomhle místě policie velmi ráda měří. Já to místo ale znám, stejně jako auta řidičů přede mnou, proto jsme všichni tři spomalili na 50.

Po chvíli za mnou vyjela na cestu neoznačená felície, bez houkaček, s bradavicí. Předjela mě (já jel stále 50) a z okna se vystrčil červený terčík. Zastavil jsem a pan Kuček mi oznámil, že mi naměřili rychlost 56 km/h, čímž jsem se dopustil přestupku za který mi uděluje pokutu 10 EUR.

Zeptal jsem se, proč zastavil jenom mě a ne auta která jela uplně stejnou rychlostí přede mnou. Řekl, že jeli pomaleji a tím pádem je jejich zařízení ani nevyfotilo.

Zeptal se, jestli mám u sebe dost peněz a jestli jsem ochotný zaplatit pokutu na místě. Řekl jsem mu, že ne. Zeptal se znovu a specifikoval, že chce slyšet odpověď na obě otázky. Zopakoval jsem mu, že nechci přestupek řešit na místě.

Pokýval hlavou, začal vypisovat nějaký papír a oznámil mi, že se přestupek bude tedy řešit na úřadě a že mi zadrží řidičský průkaz dokud se přestupek nevyřeší. Zeptal jsem se, proč si myslí že na to má právo. Odpověděl, že podle nějakého zákona má právo zadržet mi řidičský průkaz pokud dojde k závažnému porušení dopravních předpisů, což překročení maximální povolené rychlosti je.

Volal jsem otci abych se poradil a ten mě ukecal abych to neřešil. Zaplatil jsem blokovou pokutu a jel jsem....

Doma jsem pak hledal jak je to na slovensku s tím právem zadržet řidičák. Zjistil jsem že policie ho takhle může zadržet, pokud
- za spáchaný přestupek hrozí odnětí řidičského oprávnění, anebo
- přestupce souhlasí s blokovou pokutou, ale nemá u sebe peníze na zaplacení, nebo je odmítá na místě zaplatit

Druhému bodu jsem se svou formulací vyhnul, první je diskutabilní. Za překročení rychlosti řešené v přestupkovém řízení totiž odnětí řidičáku hrozit může, ale za překročení rychlosti o 6 km/h samozřejmě ne.

Dále jsem si vyhledal pana příslušníka podle jména, což vyhodilo jen dva příspěvky z diskusí:

V Senici máme velmi doležitého policajta menom p. Kuček sa volá a to by ste ludia videli človeka ako policajta nesmierne zakomplexovaného. Býva na bytovke na 3 poschodí a na balkone meria radarom rýchlosť, lúdí prenasleduje ako besný pes, pozná ho tu každý jeden človek, neviem fakt ako sa správať k takémuto človeku keď ma zastaví. Sú to naozaj poľutovania hodní ľudia čo sa nevedia vysporiadať s novou dobou

Máme tu v Senici policajta ktorý je nekompromisný , zadržal vodičák aj vlastnému bratovi a za gumy bere techničáky ako na páse , je tak aktivný že si vezme sukromne auto a natača s ním na kameru priestupky a potom si ťa predvolá. Volá sa Jozef Kuček tak ak vás v SE a okoli zastaví tak buďte pokorný je to taký prešedivelí 40tnik.

Taakže - jak to řešit příště? Zatím mě nenapadlo nic lepšího než pustit kameru, nechat si jeho zdůvodnění rozhodnutí o zadržení řidičáku zopakovat i s těmi čísly paragrafů a pak zavolat 158 a stěžovat si na neoprávněnou buzeraci a porušení zákonů při zastavování.

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Re: Tak mi zase pomohli a ochránili mě

Pondelok, 29. Augusta 2011, 14:01

ak si isiel skutocne 50, poziadat ho nech ti ukaze zaznam kde ta maju s 56km/h. Vyhovarat sa na auta pred tebou sa neda, tvoj priestupok to neovplyvnilo, jedine by mohol (ale nebude) mat potahovacky ak by si dal na neho staznost. Ze isli pomalsie je asi blbost, lebo to by si ich dobiehal, ci nie? Skor im to odfotilo len posledne auto kolony, tak preto vystartoval po tebe.

Pokial ale viem, tvoj vodicak (ak mas cesky) zadrzat nemoze! [-X Moze len slovenske doklady...

PS- este by som dodal, za €10, no "j*bal ho pes"... aspon by som konecne vysypal drobne zo stredovej priehradky :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

hacker
Autor témy

Pondelok, 29. Augusta 2011, 14:23

Mám slovenský vodičák ale potreboval som ísť do ČR a keby mi ho zadržal tak na ten papier možem jazdiť len na Slovensku.

Nešlo mi o tých 56, verím že som toľko išiel lebo som proste brzdil zo 70 na 50 takisto ako autá predo mnou. Fotku z radaru som videl, je tam 56 a svietia mi brzdovky...

10 EUR samozrejme jebal pes, chcel som to riešiť v priestupkovom konaní pretože s policajtom ktorý za bukom striehne na niekoho kto pojde 56 sa proste odmietam baviť.

Ide mi o to či má policajt právo zadržať mi vodičský preukaz pri takto banálnom priestupku, či ma može zastaviť terčíkom vystrčeným z okna neoznačeného neblikajúceho auta a či má právo porušiť predpisy len preto aby ma zastavil, keď nemá maják. A ako mu tým znepríjemniť život.

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 29. Augusta 2011, 16:36

Riesit sa to da takto (resp. 2 bod je prevencia):

1. oznamit konanie (cize podat staznost) policajta na Inspekcii Ministerstva Vnutra - kontakt by si mal najst na web strankach ministerstva.

2. Vybav si poistku v DAS poistovni - je to poistovna pravnej ochrany - tzn. v roznych situaciach ti pravnik telefonicky NONSTOP poradi ci si v prave.
V horsich / komplikovanejsich situaciach si dohodnes osobne stretnutie s DAS pravnikom (maju pobocky vo vacsich mestach). V cene je aj zastupovanie pred sudom aj v pripade prehry neznasas sudne trovy !
Daju sa poistit rozne oblasti zivota (auto, zamestnanie ...)
Pre auto (a samozrejme teba) to stoji cca 7 Eur mesacne. Co sa myslim oplati.

hacker
Autor témy

Pondelok, 29. Augusta 2011, 16:51

Dík, nad tým DAS som už uvažoval.

Mimochodom vyzerá to že pri akomkoľvek prekročení rýchlosti policajt naozaj može vodičák zadržať, pretože každé prekročenie rýchlosti je podľa nášho skvelého zákona HRUBÝM porušením pravidiel cestnej premávky. Takže je to sice debil a zmrd ale v tomto jednal v medziach zákona.

auto111

Pondelok, 29. Augusta 2011, 16:55

Pri DAS je taky bonus a tym su DAS nalepky ktore je vhodne si nalepit na sklo. Policajti samozrejme o DAS vedia a udajne inak zaobchadzaju s vodicmi co maju DAS.

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 29. Augusta 2011, 18:19

Na DAS som počul všeličo....jedna skupina ludi tvrdi, že iba zbytočne platia poistne, dalši si nevedia vynachvalit.... :-k kazdopadne pokial to nestoji vela, je dobre vediet ze ked sa niečo stane možem sa hned na niekoho obratit a nemusim sa byt finančnej ujmy
Agelias© by migo
///MARKETING

auto111

Pondelok, 29. Augusta 2011, 19:19

M3 lover napísal:
Na DAS som počul všeličo....jedna skupina ludi tvrdi, že iba zbytočne platia poistne, dalši si nevedia vynachvalit.... :-k kazdopadne pokial to nestoji vela, je dobre vediet ze ked sa niečo stane možem sa hned na niekoho obratit a nemusim sa byt finančnej ujmy

Jasne pokial sluzby DAS nevyuzijes mozes nadavat ze ide o vyhodene peniaze. Ale to je tak pri kazdom poisteni. A da sa povedat ze tato DAS poistka je pre teba uzitocnejsia nez zakonna poistka (egoisticky napisane).

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Augusta 2011, 12:06

posli tento dotaz na SME...adresa: magazin@natankuj.sk
tam stale riesia taketo veci..mna by velmi zaujimalo ako to bolo s tym, ze ta zastavoval na civilnom [svojom osobnom] vozidle ...teda ak som ta spravne pochopil..
predpokladam, ze ani nebol v sluzbe..cize mna zaujima, ci ma vobec pravo takto ta zastavit mimo sluzby a na civilnom vozidle..
lebo napr. aj ked policajt odstavuje auto..musi dodrziavat urcite predpisy... [ciapka na hlave a robit rukou presne stanoveny pohyb]...
diky..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Utorok, 30. Augusta 2011, 12:19

on ho nezastavoval na civilnom aute, zastavoval ho na felde s radarom, u nas robia to iste

hacker
Autor témy

Utorok, 30. Augusta 2011, 12:41

Presne tak. Ale nie som si istý či je ok zastavovať niekoho terčíkom z okna neoznačeného auta a som si istý že nie je ok keď sa pri tom zastavovaní sám policajt dopustí priestupku v aute bez majákov.

To že používa na natáčanie priestupkov aj súkromné auto, to o tomto pánovi iba niekto napísal niekde na internete.

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Utorok, 30. Augusta 2011, 17:59

co mne kamos policajt skor vravel ze zastavit moze len oznacenym autom ako bolo vyssie napisane predpisanym postupom ... tj. vystrazne svetelno zvukove znamenie a urcitym "tercikom" (samozrejme su tam vynimky ak by nejaky semir v utajeni potreboval surne zastavit nejakeho al caponeho ) . neplati to pre policajtov ktori stopuju ... ti vraj nemusia byt ani oznaceny len musia mat pasku cez ruku ci tak nejako ... neviem presne a myslim ze oni sami v tom maju miš-maš. taktiez co som par krat videl neoznacenych policajtov merat rychlost tak o takych 500 metrov stali riadne oznaceni policajti ktori stopovali tie auta ktore prekrocili rychlost.
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Augusta 2011, 20:06

vravim - hod ten dotaz na SME a uvidime...velmi ma to zaujima...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Nedeľa, 4. Septembra 2011, 21:14

hacker napísal:
Mám slovenský vodičák ale potreboval som ísť do ČR a keby mi ho zadržal tak na ten papier možem jazdiť len na Slovensku.

Nešlo mi o tých 56, verím že som toľko išiel lebo som proste brzdil zo 70 na 50 takisto ako autá predo mnou. Fotku z radaru som videl, je tam 56 a svietia mi brzdovky...

10 EUR samozrejme jebal pes, chcel som to riešiť v priestupkovom konaní pretože s policajtom ktorý za bukom striehne na niekoho kto pojde 56 sa proste odmietam baviť.

Ide mi o to či má policajt právo zadržať mi vodičský preukaz pri takto banálnom priestupku, či ma može zastaviť terčíkom vystrčeným z okna neoznačeného neblikajúceho auta a či má právo porušiť predpisy len preto aby ma zastavil, keď nemá maják. A ako mu tým znepríjemniť život.

otazka trochu odveci... si čecho-slovak? slovak? či čech? :D

hacker
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2011, 19:21

Aj aj, mám obidve občianstva, trvalý pobyt v Blave a žijem v Prahe :)

Písal som to na český klub a nechcelo sa mi to celé prekladať... dal som to aj sem, lebo som dúfal že tu má niekto s pánom orgánom skúsenosti keď je taký známy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 244 neregistrovaných