... všetko o BMW ...
1morok napísal:to fakt? ale asi len M54B22 alebo B25 či? alebo 3L so špatnou MAF alebo dierou v saní
to že M54 žere olej nieje pravidlo
napr. kamošova M54 2,2L žrala ako sviňa(ale veľa studených štartov)
ďalšieho kamošova M54 2,5L nežrala ani kvapku
3L môjho otca žere asi 1L na cca 5tkm., možno trošku menej a moja 3L žere ešte trošku viac, ale nemenil som ešte odvetrávanie kluky, otec hej a tá spotreba sa upravila
3L je drahší ale výkonovo to určite cítiť a spotrebou je to asi zajedno
mesto 11-14L mimomesto sa dá aj pod 8L pri 120-140kmh, samozrejme pri 90-100kmh sa dá aj pod 7L
Mimo napísal:robili sa 328i 6kvalt? sa mi zdá,že nie.330i boli všetky 6q?
1morok napísal:Miro, čo som videl na zrazoch po šprintoch tak áno. Napr. patresova E36 zotrela najprv moju E46 a potom aj Inscenovu 330ito fakt? ale asi len M54B22 alebo B25 či? alebo 3L so špatnou MAF alebo dierou v saní
to že M54 žere olej nieje pravidlo
napr. kamošova M54 2,2L žrala ako sviňa(ale veľa studených štartov)
ďalšieho kamošova M54 2,5L nežrala ani kvapku
3L môjho otca žere asi 1L na cca 5tkm., možno trošku menej a moja 3L žere ešte trošku viac, ale nemenil som ešte odvetrávanie kluky, otec hej a tá spotreba sa upravila
3L je drahší ale výkonovo to určite cítiť a spotrebou je to asi zajedno
mesto 11-14L mimomesto sa dá aj pod 8L pri 120-140kmh, samozrejme pri 90-100kmh sa dá aj pod 7L
tom1283 napísal:Miro, čo som videl na zrazoch po šprintoch tak áno. Napr. patresova E36 zotrela najprv moju E46 a potom aj Inscenovu 330i![]()
a M52 singel je svižnejší ako M52TU o niečo ale zas má o liter vyššiu spotrebu
dracik.bmw napísal:Mozem potvrdit E46 330i ma problem dat dole na sprintoch E36 328i...A drzi sa aj pri E90 330i..
ice.blade napísal:nema patres kratky diff alebo ine upravy? vykon na brzde by porozpraval ktore auto je vykonnejsie, sprinty su o inom
trace napísal:co sa tyka spotreby, t je jedno uplne, to je to iste cca... a za 7-8litrov na take auto...nedalo by mi proste.. ale pri takych nocnych jazdach na klud ovsem ze hej :)
je pravda, ze tie 330i-ciny, su drahsie, ale tak su aj novsie, a chcel by som vediet nieco o spolahlivosti toho motora.. vravite, ze M52TUB28 ci jak to ma presne nazov, je nezmar.. je to osvedceny motor tto hej, ale teraz o tom M54.. zere olej, a tak, konikov viacej.. ma to svoje pre a proti.. ako je to so zivotnostou, resp celkovym takym pohladom na neho.. dobra kupa alebo nie ?(nemyslim crep :))
ked uz sme pri sprintoch, tak je druha vec, ze nezalezi od auta, ale od sofera aj :)) ked je typek na ssc koeniblabla mameluk, tak ho aj vetrieska predbehne))
inak, dakujem za rady a prispevky, ktore ste sem zatial boli ochotni dat
inak II.: co si mylsite, ze je lepsie.. pre-facelift alebo facelift... ? SMG som uz premyslel, ze je hlupost, ale tak aj ma to kus laka, no je s tym zbytocnna robota, kvoli servisovani a inym habaduram a rado sa to aj zasekava jak som tak pocul..
trace napísal:co sa tyka spotreby, t je jedno uplne, to je to iste cca... a za 7-8litrov na take auto...nedalo by mi proste.. ale pri takych nocnych jazdach na klud ovsem ze hej :)
je pravda, ze tie 330i-ciny, su drahsie, ale tak su aj novsie, a chcel by som vediet nieco o spolahlivosti toho motora.. vravite, ze M52TUB28 ci jak to ma presne nazov, je nezmar.. je to osvedceny motor tto hej, ale teraz o tom M54.. zere olej, a tak, konikov viacej.. ma to svoje pre a proti.. ako je to so zivotnostou, resp celkovym takym pohladom na neho.. dobra kupa alebo nie ?(nemyslim crep :))
ked uz sme pri sprintoch, tak je druha vec, ze nezalezi od auta, ale od sofera aj :)) ked je typek na ssc koeniblabla mameluk, tak ho aj vetrieska predbehne))
inak, dakujem za rady a prispevky, ktore ste sem zatial boli ochotni dat
inak II.: co si mylsite, ze je lepsie.. pre-facelift alebo facelift... ? SMG som uz premyslel, ze je hlupost, ale tak aj ma to kus laka, no je s tym zbytocnna robota, kvoli servisovani a inym habaduram a rado sa to aj zasekava jak som tak pocul..