... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Lenive auto po naplneni klimy ?

Piatok, 8. Júla 2011, 15:30

Zdravim pani

Akurat som sa vratil z plnenia klimy a jedine co mozem skonstatovat je, ze vo vnutri prijemne chladivo ale pod kapotou to skapalo. Auto neskutocne huci - vrtulu alebo nejaky ten fukot/hukot pocujem akokeby som to mal 10cm od seba, zrychlenie oproti predoslemu stavu by som nazval katastroficke. spotreba stuplna z 11 na 12,4 po meste. Chapem ze klima co to spapa ale toto mi pride az moc citelny rozdiel ? Nestretol sa s tym niekto ?

Co mozem povedat je ze pri plneni klimy mu ten plniaci stroj natlakoval 300gramov a potom to uz neslo. Tak natlakoval stroj a znova tam natlakoval 300g, viac uz neslo. :-k
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: Lenive auto po naplneni klimy ?

Piatok, 8. Júla 2011, 17:38

Ako natlakoval 300g, predtym to neodsal? Alebo odsal a islo len 300g? Ak prvy pripad, tak mozes mat s kludom v systeme omnoho viac chladiva ako ma byt, preto ten stale huciaci klimovy ventilator.
Ak druhy pripad, ze tam mas len 300g chladiva tak mam velku obavu o to, ci by ti vobec zopol kompresor, a ak zopne, neviem kolko je minimum chladiva, napr u Octavie II je chladiva 575 alebo tak dako a ak je menej ako 400g tak ani kompresor nezopne, tak rozhodne ti s 300g nemoze dobre chladit.
Ja to tipujem na pripad cislo 1 a siel by som za niekym, kto nielen spusti plnicku a to je vsetko ale co to aj okolo spravi, odsaje, napusti podla tabuliek a podobne.
Nur Original ist Legal.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 8. Júla 2011, 18:58

tak tak, treba pozriet......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

michaltt
Autor témy

Piatok, 8. Júla 2011, 20:41

diky chalani, skocim tam zajtra...ale vplyv na vykon by to mat nemalo alebo ?

edit : co sa tyka plnenia tak po kupe auta bola prazdna pretoze vobec nechladila a fukalo to teply vzduch. ci odsaval neviem pretoze to trvalo cca 30 minut (cely proces) a ked to prvykrat zapajal tak som skocil do obchodu. ked som sa vratil, tlakoval tam prvych 300g. potom to prestalo ist (zaujimave ze presne pri 300). natlakoval stroj a znova tlakol 300 (tiez presne rovnych 300). Dalsich 140 ktore by tam mali ist sa uz nepodarilo natlacit.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Júla 2011, 20:55

Tak plnicka by mala fungovat tak ze najprv odsaje co ostalo a potom tlaci nove. Len je otazka ci auto nebolo burane, klimatizacny okruh otovreny, dehydratator v pecku, pripadne bordel v kondenzatore ci expanznom ventile, toto vsetko vie robit sarapatu. Ale rozhodne by som skocil za niekym, kdo sa v tom poriadne vyzna. A prehliadne cely klimatizacny okruh.
S tym vykonom neviem neviem, kompresor odobera stale rovnaky vykon, e46ka by mala mat este kompresor s el.magnetickou spojkou cize bud vypne alebo zapne , nic ine nepozna. Ak ma uz ale novsi typ s tym ze sa v samotnom kompresore meni nejak zdvih, nevyznam sa v tom poriadne, tak vtedy odobera viac ci menej vykonu.
Skor ale by som mal pocit, ze predtym ako ti nesla, ani kompresor nezopinalo, cize zaidna strata vykonu, teraz ti pusti aj kompresor, zozerie urcitu cats vykonu a ty to citis. Je to citit, no ale aby to bolo nejake vyrazne na 2.5ke je dost otazne. Ale tak kazdy mame ine subjektivne pocity, najlepsie naozaj ist za sikovnym majstrom co sa v tom vyzna.
Nur Original ist Legal.

michaltt
Autor témy

Piatok, 8. Júla 2011, 21:27

este raz vdaka, dam vediet ako to dopadlo. aut burane nebolo to viem na 10000000%.
Lowered wagon - pribeh

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Sobota, 9. Júla 2011, 09:20

ber to tak ze klima ma odober nejakych 5kw v kazdych otackach.. na volnobehu kedy ma motor sotva 50k ti to urobi hodne .. proste v nizsich otackach to pocitis na kazdom benzinovom motore.

sixo
Auto: bmw e46 330d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 9. Júla 2011, 14:00

Cavko, ja som bol akurat v piatok na komplet servis klimy a natlakoval mi tam okolo 650gramov ak ti pomoze tato informacia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných