... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Franco76
Autor témy
Auto: 530D, e61, rv2005
Kraj: Nitriansky

e61 Baworkyne vrtochy po zime :-)

Utorok, 12. Apríla 2011, 15:28

Zdar Baworaci,

dnes si tak idem rano do prace a chcel som si umyt zadne okno, kedze zacinalo prsat a zadny stierac sa mi zastavil niekde v polovici svojej cesty a uz nereagoval. zaparkoval som v podzemnej garazi, ze sa nato idem pozriet a zistil som, ze ani samostatne zadne okno sa mi neda otvorit. Iba cele veko kufra. Moze byt problem s uz tu spominanymi prechodkami kabelaze,alebo to staci rozobrat a vycistit? Dik za info.
Ozaj a este k tym vrtochom, zacalo mi nieco povrzgavat v zadnom lavom kolese, neviem ci rameno alebo stabilizator,tiez sa musim nato cez najblizsi vikend pozriet,nasiel som tu podobnu temu k e39,mate s tym na e60/e61 nejake skusenosti?
No a tiez dalsi podozrivy kovovy zvuk, ktory sa siri spod prednej napravy,resp. od volantu z riadenia,ked prechadzam nerovnostami, ale to vidim na stabilizator, este som ho nemenil,a mam uz po 200tis.km,ale kludne ma opravte,ked sa mylim.

Cus, Fero

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Re: e61 Baworkyne vrtochy po zime :-)

Utorok, 12. Apríla 2011, 21:34

Hi,
ten spinac moze suvisiet s chorobou e61, tj. Dosekane kable v priechodkach. Pozri diag. Ci ti nevyhadzuje aj ine chyby ako napr. Nefunkcne osvetlenie spz atd. To by mohlo smerovat k tym kablom v priechodkach. Ale niekde na ang.fore som videl, ze nieco s tym vypinacom uz riesili. Mozno casom odchdza.
Ten stierac je asi klasika. Zvyknu sa po zime zadierat. Aj mne ostal stat v polovici skla. Rozobratie uplne v pohode. (len musis si otvorit to okno). Sa mi zda ze tam je matka 13ka a jedna zavlacka + zopar podloziek a gumove tesnenie. Das to prec aj s ramenom a ostane ti tam oska. Tu vyberes, ocistis, premazes riadne,zlosis vsetko spat a hotovo.
No ale pokial sa ti neda to okno, to bude horsie.
Vyskusam zajtra pohladat tie veci ohladom toho vypinacu z toho ang.fora, lebo teraz pisem z mbilu a je to utrpenie. To by ti mohlo trocha pomoct.
Ohladom toho vrzgania ti asi nic neporadim. Treba asi len poriadne pocuvat co to moze robit a pomenit podozrive veci.

tak som nieco pohladal:
http://forums.5series.net/topic/72751-t ... ge__st__45

a este nejake PDFko
Prílohy
BMW 5 series E61 rear glass microswitch replacement process.pdf
(1.17 MiB) 118 stiahnutí
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Franco76
Autor témy
Auto: 530D, e61, rv2005
Kraj: Nitriansky

Streda, 4. Mája 2011, 17:03

Tak som to trochu precistil :-)

1. Zadny stierac komplet rozobrany do vsetkych casti...komplet vycisteny (oska bola totalne znecistena a zoxidovana),vsetko som to vycistil a premazal aj vazelinkou...akurat by ma zaujimalo kto toto vymyslel,aby ostrekovac zadneho okna,teda ten prud vody isiel priamo dole na tu osku...to mohli pouzit skor rozprasovaciu trysku,aby to islo aj do stran.
2. Spinac na otvorenie zadneho okna detto...aj ked som si vsimol,ze obcas pri zapnutych svetlach ked otvorim piate dvere, tak mi preblikne osvetlenie SPZ a ohlasi mi to aj iDrive,takze uz to zacina a v buducnosti budem riesit tie prechodky kabelaze :-( osvetlenie vnutornej casti kufra aj SOFT CLOSE zatial funguje na 100%
3. Vrzganie v lavom zadnom kolese, som vyriesil klasicky striekackou s olejom a premazal som vsetky capy,ramena,ale vrzgalo to aj na druhy den, tak som to vsetko aj s ulozenim vankusa este vykupal WDckom :-) a prestalo to...
4. no a to podozrive praskanie v riadeni este stale nemam doriesene...kontroloval a dolial som aj olej v serve a vymenil tycky stabilizatora a stale to robi,tak budem vdacny za kazdu radu,co by to mohlo byt...

Fero

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Mája 2011, 08:14

"suodruzi z NDR asi nekde udelali chybu" :)

tie zadne dvere na E61kach maju svoje muchy. Mohli sa s tym baworaci viacej pohrat.
Ten stierac to je klasika, to robi snad na vsetkych autach. Co som mal volakedy octaviu a alhambru, tak na oboch sa zadrely stierace, dokonca na octavii sa mi aj predne zadrely a pocas letnej burky :)))...to bola este len radost.

Tie kable do piatych dvery to radsej ani nejdem komentovat...vrrr
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní