... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46/320d Touring - Spotreba,hrdza..

Streda, 6. Apríla 2011, 14:17

Určite veští,to auto sa musi zohriat do stredu vždy aj pri -15 a ked nie,tak je to termostatom,najčastejšie odchádza maly,ak tam je a potom velky.....príhrev zohrievanie len urychluje,nie ovplyvnuje,tak že by sa nezohrialo....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Schneider
Autor témy
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Apríla 2011, 15:04

TT-SIMIK napísal:
Určite veští,to auto sa musi zohriat do stredu vždy aj pri -15 a ked nie,tak je to termostatom,najčastejšie odchádza maly,ak tam je a potom velky.....príhrev zohrievanie len urychluje,nie ovplyvnuje,tak že by sa nezohrialo....

Ak som to dobre pochopil, tak to vyzerá na problem s termostatom, a príhrev beží stále, lenže nevyhreje motor napriek stálemu chladeniu do prevádzkovej teploty? Ak beží príhrev viac ako má, môže mať vplyv na spotrebu...?
Vieš poradiť kde tie termostaty nájdem (pod kapotou), ako vytypujem správne ND, kde zoženiem spoľahlivé ND, a či sa to dá spraviť doma?

patoe46
Kraj: Košický

Streda, 6. Apríla 2011, 15:34

Schneider napísal:

Ak som to dobre pochopil, tak to vyzerá na problem s termostatom, a príhrev beží stále, lenže nevyhreje motor napriek stálemu chladeniu do prevádzkovej teploty? Ak beží príhrev viac ako má, môže mať vplyv na spotrebu...?
Vieš poradiť kde tie termostaty nájdem (pod kapotou), ako vytypujem správne ND, kde zoženiem spoľahlivé ND, a či sa to dá spraviť doma?

jasne ze to budu termostaty mne to tiez robilo presne ako tebe ze zohrialo len na stvrtku a len niekedy to bolo na polovici....v mojom pripade to bol velky termostat ale najprv som vyskusal vymenit egr termostat....ale bez uspechu a po vymene velkeho vsetko OK.....a ten ohrev pridavny moze preto stale bezat lebo sa nedostane na prevadzkovu teplotu auto....ked ho nemas pokazeny...

patoe46

Streda, 6. Apríla 2011, 15:38

moze to mat vplyv aj na spotrebu a aj na chod motora to ze ti dobre nezohreje.....obydva termostaty najdes vpredu normalny je na motory z predu a egr termostat na EGR trubke hore....da sa to aj doma ale mal by si mat jamu....a potom samozrejme odvzdusnit poriadne...ja som odvzdusnoval 20minut.

Schneider
Autor témy
Auto: BMW 320D,Touring,04
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Apríla 2011, 18:16

patoe46 napísal:
moze to mat vplyv aj na spotrebu a aj na chod motora to ze ti dobre nezohreje.....obydva termostaty najdes vpredu normalny je na motory z predu a egr termostat na EGR trubke hore....da sa to aj doma ale mal by si mat jamu....a potom samozrejme odvzdusnit poriadne...ja som odvzdusnoval 20minut.

VĎaka Pato,

vyzerá to tak, že termostaty si objednám z Elitu, a spravíme to s kamarátom na autozdviháku.
Čo mi ale vrásky robí, je práve riadne odvzdušnenie chladiacej sústavy, bojím sa, aby som nevyprovokoval prasknutie hlavy, tesnenia... :-k Ako doporučujete odvzdušnovať? dolievať, a pozvoľna na voľnobehu nechať ohriať? Nejaký špeciálny fígeľ ko to dobre spraviť?

patoe46

Streda, 6. Apríla 2011, 19:17

Schneider napísal:

VĎaka Pato,

vyzerá to tak, že termostaty si objednám z Elitu, a spravíme to s kamarátom na autozdviháku.
Čo mi ale vrásky robí, je práve riadne odvzdušnenie chladiacej sústavy, bojím sa, aby som nevyprovokoval prasknutie hlavy, tesnenia... :-k Ako doporučujete odvzdušnovať? dolievať, a pozvoľna na voľnobehu nechať ohriať? Nejaký špeciálny fígeľ ko to dobre spraviť?

tu ti napisem navod:::ked uz budu vymenene termostaty a vsetko zlozene tak nasledovne
1.malo by tam byt 5 odvzdusnovakou-na expanzke,na egr termostate,na pravej strane na hadici co ide do kurenia,na lavej strane kde je pridavny ohrev,na umelej tvrdej hadici ktora ide do bloku a ktoru musis dat dole ked chces menit velky termostat
2.normalne otvoris expanzku,nalejes kolko ide do plna,nastartujes auto a nechas na volnobeh chvilku
3.potom zapnes kurenie na max teplotu
4.a uvolnis ten odvzdusnovak pri pridavnom ohreve ale odtial este voda podla mna nepojde len ho nechas uvolneny
5.nechas auto zohrievat na volnobehu so zapnutym kurenim a popri tom uvolnujes a dotahujes po jednom odvzdusnovaky,ked ti este z nich nepojde voda tak skus pri nom trocha stlacat hadicu
6.ked bude uz z kazdeho odvzdusnovaka tiect voda tak vypni kurenie aby sa auto skor zohrialo a tym skor sa otvory termostat
7.ked bude zohriate na normalnu teplotu palicka bude na polke zasa otvoris odvzdusnovaky a zasa pozeras ci tecie z nich voda bez bubliniek a potom dotahujes,a ked uz bude vsade voda z kazdeho odvzdusnovaku tak zapnes kurenie a skusis ci kuri ked bude kurit dobre tak uz je to OK....ale pre istotu to este raz prebehni tie odvzdusnovaky
8.je to o tom len ze stale dolievas vodu a stale po jednom odtacas a pozeras odvzdusnovaky
nie je to nic tazke voda tam pojde sama vsade
a na konci este 2x pridaj na 2000ot trocha
ale ja mam 320d 100kw r2000 neviem ze ci tam budes mat az 5odvzdusnovakou treba to pozriet to zbadas

patoe46

Streda, 6. Apríla 2011, 19:22

a nezlakni sa toho ze to bude dlho trvat lebo kym sa vsade dostane voda tak to trva a kym sa otvori termostat.
a na take picoviny sa vyjeb ze tam budes fukat ustami do expanzky ako tu uz niekto pisal
ja som to robil takto a odvzdusnene ako svina a kuri ako svina

TT-SIMIK

Štvrtok, 7. Apríla 2011, 10:13

Zdvihák,nepotrebuješ, a odvzdušnit,nemusiš čakat kým sa zohreje,lebo velky termostat má v sebe malu guličku ktoré prepusťa trošku vody a tým padom sa to dá odvzdušnit,aj pri nezohriatom motore, čo vela ludi nevedelo....))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

TT-SIMIK

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 12:23

Tak včera odmeraná spotreba na mojom aute 320D 110kw automat, cesta trnava-košice, cca.900km severnou trasou,takže dialnica 140-180 stale lavy pruh,(naspät skoro stále 170), mimo mesta tak okolo 110-130, mesto klasika 50-60 a výsledná spotreba podla palubáku 5,2L/100 a real 7,4L/100 66,66L na 820km,neviem či je to vela na automat,ale nešetril som ho 90% z cesty!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

irons
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 15:25

Hm, ked tak pises Simik, tiez som bol na vychode, pri poprade, v blave som dal plnu, cesta tam + cesta naspet, ziadne motacky, dokopy tak 750 km a ked som dosiel domov zacala mi svietit rezerva. Spotreba mi tym padom vychadza tak 7,3 -7,4 l/100km. A to som si fakt daval na dialnici pozor na spotrebu a supal to jak spravny dochodca max 120 - 130 km/h (a skripal zubami ked ma predbiehali fabie). Pici.

BubakBB
Auto: BMW 318D E46 Touring
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 30. Apríla 2011, 19:23

Ahoj, mam E46 318D tiez 2004 cierna metla. Ja mam podobny problem ako ty s hrdzou. Co je pozinkovane naozaj neznamena ze nezacne hrdzaviet. Ja som hrdzu nasiel na prednom blatniku presne tak ako to mas aj ty. Mam zlu spravu pretoze dnes som blatnik zlozil dole a to co najdes na vnutornej strane lemu bude srdcervuce. Vnutorny lem blatnika budes mat na kompletku hrdzavy. Problem je v tom ze do lemu blatnika sa zasekava vnutorny plastovy podblatnik a on usti priamo do vnutornej hrany blatnika. Vsetka voda ktara sa tam nahromadi nema tak priami odtok a kvasi to tam aj s bordelom ktory sa tam nahromadi. To boli civilizacie bordelu :) Bal som sa ze to bude uplne na nic ale bola to len povrchova hrdza ktoru som zatial len posteklil drotenkou ale zajtra sa na to pozriem. Urcite je lepsie zachranit povodny blatnik a nekupovat blatnik ala Polsko novy za 40 Eee. Problem je s materialom z ktoreho je a problem s tvarom, nemusi pasovat. Blatnik osetrim odhrdzovacom a z vnutra dam nejaku hrubsiu ochranu viacerymi natermi. Urcite to musi ist dole inak ten blatnik nespravis. V servise ti to len nastriekaju z vonku co oko vidi a nik ti ho nebude demontovat a na buduci rok to tam mas zas. Inak dobra sprava podvozok aj kasna nosniky su ako nove. Problem su blatniky, lemi. Tu spotrebu mas OK.

rotw88888
Auto: bmw 330 xd touring
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 2. Mája 2011, 19:25

irons napísal:
Chodte vsetci do riti s tymi spotrebami :D Ze 7,1 l/100km; 7,9 l/100km; a 6,7 l/100km... Kura taku spotrebu keby som mal tak skacem meter dvadsat. Mozem ist ako dochodca aj tak sa pod 9 nedostanem. Inak k tej hrdzi, mam 2002 a ani chlp hrdze na aute nieje. A to mam prednu kapotu oslahanu od kamienkov, jak pobertak ksicht od jebakov, ale hrdza nikde.

ja mam 330xd touring 2003/12 mesiac automat palubny my pise 8litrov ale mam vyskusanu na plnu a skutocna je 10l ,co vy na to??

TT-SIMIK

Utorok, 3. Mája 2011, 10:50

Záleži od toho ako jazdíš.....ak svižne je to ok, myslím,možno o 0,5L menej by malo byt....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

BoriPP
Auto: BMW E87 123d 150kW
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Mája 2011, 14:14

Jednoznačne termostat... To môže mať za následok aj tú vyššiu spotrebu..
. BMW E36 318i, M43B18 (85kW), 04/97 ... (ex)
. BMW E46 318i, N42B20 (105kW), 05/03 ... na predaj
. BMW E87 123d, N47B20C (150kW / 195kW), 07/08 ... na predaj

.. A na siedmy deň Boh stvoril BMW, pretože so ženou by sa muž nudil ...

19palec05
Auto: e46,320d touring

Streda, 10. Decembra 2014, 23:27

TT-SIMIK napísal:

Nazdar.Chcem sa spytat otazku.Mam 320d 110kw 2002 a menil som termostat hlavny ale ten EGR termostat som tam nenasiel.Je mozne ze ho tam nemam?Kde ho hladat:-) A ten prihrev je elektricky?Kde sa nachadza?Netusim ci ho tam mam...dakujem za odpovede :-):-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných