... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
TT-SIMIK napísal:Určite veští,to auto sa musi zohriat do stredu vždy aj pri -15 a ked nie,tak je to termostatom,najčastejšie odchádza maly,ak tam je a potom velky.....príhrev zohrievanie len urychluje,nie ovplyvnuje,tak že by sa nezohrialo....
Schneider napísal:
Ak som to dobre pochopil, tak to vyzerá na problem s termostatom, a príhrev beží stále, lenže nevyhreje motor napriek stálemu chladeniu do prevádzkovej teploty? Ak beží príhrev viac ako má, môže mať vplyv na spotrebu...?
Vieš poradiť kde tie termostaty nájdem (pod kapotou), ako vytypujem správne ND, kde zoženiem spoľahlivé ND, a či sa to dá spraviť doma?
patoe46 napísal:moze to mat vplyv aj na spotrebu a aj na chod motora to ze ti dobre nezohreje.....obydva termostaty najdes vpredu normalny je na motory z predu a egr termostat na EGR trubke hore....da sa to aj doma ale mal by si mat jamu....a potom samozrejme odvzdusnit poriadne...ja som odvzdusnoval 20minut.
Schneider napísal:
VĎaka Pato,
vyzerá to tak, že termostaty si objednám z Elitu, a spravíme to s kamarátom na autozdviháku.
Čo mi ale vrásky robí, je práve riadne odvzdušnenie chladiacej sústavy, bojím sa, aby som nevyprovokoval prasknutie hlavy, tesnenia...Ako doporučujete odvzdušnovať? dolievať, a pozvoľna na voľnobehu nechať ohriať? Nejaký špeciálny fígeľ ko to dobre spraviť?
irons napísal:Chodte vsetci do riti s tymi spotrebamiZe 7,1 l/100km; 7,9 l/100km; a 6,7 l/100km... Kura taku spotrebu keby som mal tak skacem meter dvadsat. Mozem ist ako dochodca aj tak sa pod 9 nedostanem. Inak k tej hrdzi, mam 2002 a ani chlp hrdze na aute nieje. A to mam prednu kapotu oslahanu od kamienkov, jak pobertak ksicht od jebakov, ale hrdza nikde.
TT-SIMIK napísal:Určite veští,to auto sa musi zohriat do stredu vždy aj pri -15 a ked nie,tak je to termostatom,najčastejšie odchádza maly,ak tam je a potom velky.....príhrev zohrievanie len urychluje,nie ovplyvnuje,tak že by sa nezohrialo....