Nedeľa, 1. Mája 2011, 09:59
Skontroluj vsetko co ide do sania az za vahou vzduchu, vsetky gumene kolena za vahou a podobne. Mal som podobny problem na M43, trhalo mi motorom pri urcitych otackach, niekedy aj nahodne, ale to bolo take trhanie, ze hodilo celym autom...diagnostika ukazala lambdu. Odpojil som z nej kabel, motor isiel uplne normalne. Vymenil som ju za novu Bosch, pripojil a zas to trhalo. Odpojil som kabel z vahy, motor isiel relativne dobre, len padali otacky po ubrati plynu, obcas to skapalo. Vymenil som vahu za druhu, zase to trhalo... Nakoniec to bol u mna ventil odvetrania nadrze, ktory mal vnutri odhnite kontakty, takze RJ ho nevedela zatvorit. Odpor na svorkach bol ale este v rozsahu, kedy ho RJ nevyhodnotila ako zly a nezapisala ho do chyb. Za urcitych podmienok ho RJ zatvara a otvara a vtedy aj pocita s urcitym mnozstvom vzduchu, ktory vaha nemeria (vyustenie ventilu je az za vahou) a podla toho upravi zmes. Kedze ale nevedela o tom, ze je zly a snazila sa ho ovladat, nesedel jej potom udaj z lambdy a drbalo jej z toho. Preto, ked bola odpojena lambda, alebo vaha, tak motor isel normalne, lebo to nevedela skontrolovat v uzavretej slucke...
Treba skontrolovat vsetko, co vstupuje do sania za vahou, pripadne tieto hadice odpojit a zaslepit (pozor ale na posilovac brzd, ked z neho odpojis podtlakovu hadicku, brzdy pojdu tazko, aby si sa potom nedivil a neskoncil v strome), to je moj nazor. A pokial to robi len volnobeh, tak potom este volnobezny ventil to moze bytt...
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh