... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Roland85 napísal:Aj ja mam taky stav na 320d....ked startujm studený motor tak to klepoce cca 4-5sek a ked teply tak 1-2sek. pytal som sa na to aj v BMW a povedali ze je ok...ze to robi kazdy motor M47.(ale ci je to pravda to uz neviem, a ze motory M47N to uz nerobia)
Ale robi mi to uz 5 rokov od kedy mam auto a doteraz s motorom nebol problem...vymienam iba stale olej a filtre.Olej pouzivam 10W40 diesel.
lovec31 napísal:na mojej 100kw na studeny motor klepe asi 2 sec a aj kontrolka zhasne po 2 sec....ked teply tak vobec...a to som si myslel ze ten moj motor je riadny klepak ale ked som si pozrel tie videa co si tam dal tak som uplne spokojny.to ten moj ide oproti nim ako benzinak....
nanko napísal:Caute chalani mne to tiez robi mam e46 320d ak mi auto stoji 1 den a rano startujem trva to cca 4sek. pokial natiahne olej a prestane svietit kontrolka...prvych 15 sek.pocujem dost hlasno cvakat olejove zdvihatko (hlavne ked sa chcem hned po nastartovani pohnut) potom postupne stichne a po 1min. zdvihatko uz nepocujem...ak je motor este teply kontrolka zhasne o nieco skor aj zdvihatko prestane skorsie cvakat...mam na plane pretesnovat olejove veko...myslite,ze by stacilo vymenit iba to cvakajuce zdvihatko alebo uz rovno vsetky?Myslim si,ze Ubytok tlaku oleja by este mohol sposobovat olejovy sponovak rozvodovej retaze pripadne v olejovom cerpadle by mal byt pretlakovy ventil (je to taka gulicka tlacena pruzinkou) niesom si isty olej cerpadlo z 320d som este nevidel a tak isto neviem ci tieto cerpadla lubia odchadzat....Toto upadavanie oleja musi mat niekde pricinu a neviem ci by to mohlo sposobovat iba to olej zdvihatko...
mambo napísal:Caute pani ja mam tiez podobny problem mne to tiez tak 2sekundi klepalo a potom stichlo...ale isiel som asi 160km/h a odvtedy to robi stale..nechce to.stichnut...co to.moze bit??? Mam 320d e46
mambo napísal:Caute pani ja mam tiez podobny problem mne to tiez tak 2sekundi klepalo a potom stichlo...ale isiel som asi 160km/h a odvtedy to robi stale..nechce to.stichnut...co to.moze bit??? Mam 320d e46
Maco594 napísal:Ten konektor ci cidlo je kdesi na vani?
patoe46 napísal:ano je to dole na vani ked sa pozries hned to zbadas.