... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 M3 3.0] - SK ring CRASH, str. 16

Pondelok, 11. Apríla 2011, 06:57

co Vlko nepovedal tiez "a mas to za sebou" mne sa identicka vec stala na Pezinskej Babe kde ale nemas fakt miesto. Okruh je v tomto este dost bezpecne miesto. Auto das do poriadku neni to nic vazne - odhad cca okolo 1tis Eur (mozno s ati podari menej). najdrahsie su na tom origo plasty plus kvalitna lakovacka, celo stoji do 90Eur v BMW.
Ake si tam mal pneu? - to je zasadna vec a ako som mal moznost zistit uz viac krat - E36 M3 je fakt stara skola. Skusal som M3 E46 a ta je citelne lahsia na ovladanie plus ma strmsie riadenie co je pri kontrovani podla mna vyhoda. Ale zas krasa je na tom ako to auto vie naucit pokore a byt lepsim pilotom. Drzim palce nech to das skoro do tip top stavu a budes mat zas z neho radost na ceste.

p.s. ja som mal rozbite svetla, hmlovky, masku, naraznik plus cast plastou za maskou a naraznikom. kapota a blatniky zostali nadotknute a nebolo poskodene ani nic ine (chladice, sahara...-nic)

Užívateľov profilový obrázok
badboy

Pondelok, 11. Apríla 2011, 09:01

Nevadí preto si išiel na ring, aby si sa povozil, niečo naučil a to v bezpečí. Horšie by to dopadlo keby sa ti to stalo niekde v premávke. Ja som tiež roztrepal moje Mko na okruhu v Madarsku tiež som nadával na seba aký som huj aj keď samozrejme ja som bol na vine. Auto skoro niekedy nie je príčina nehody, treba si z toho zobral ponaučenie a ako už bolo písané ešte, že to dopadlo len takto. Kým nie je niečo s motorom tak si vyhral :wink: Ináč druhý krát nepodraduj v zákrute (tento prípad z 4 na 3),ale pred ňou. Nie že by som vyrýval, ale to bola príčina crashu...človek sa učí celý život takže hlavu hore :thumbup:
BMW F15 X5 30d M-Packet
BMW F25 X3 20d M-Packet ex
BMW F11 530xd M-Packet ex
BMW e91 320d M-Packet ex
BMW e61 fl. 525d M-Packet ex
BMW ///M3 ex
BMW e30 325ci ex
BMW e30 318ci ex

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Pondelok, 11. Apríla 2011, 09:36

cretino napísal:

ano, ta zakruta je zradna, to mas pravdu.. sranda je ale ta, ze som si bol vedomy toho, ze fuka vietor jak hovado, nesiel som ani tak rychlo ako kolo pred tym.. myslim si, ze narazovy vietor napomohol tomu, ze mi usiel zadok a v tej rychlosti vzhladom na blizkost zvodidiel to bola fatalna kombinacia - som ale rad, ze moja kontra pomohla aspon tomu, ze som neobtrel cely bok o zvodidla, ale odniesol si to "iba" predok.. :D

stat sa to muselo ked podradujes v strede zatacky a zrejme bez plynu, bolo to ako keby si zatiahol hydraulicku rucnu brzdu,
len si s tym neratal a nestihol to vykontrovat.
ale mal si smolu ze to bolo prave tam, vo vacsine zatacok by sa nic nestalo lebo je tam viac miesta..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

cretino
Autor témy
Auto: ..kombik :)

Pondelok, 11. Apríla 2011, 09:39

dakujem moc za priania.. s odstupom casu, vecernom pohariku whisky a obhliadnutim sa za celou vecou som rad, ze to nedopadlo horsie - vzhladom na rychlost a skolacku chybu co som spravil je to prijatelny varovny signal pred nehodou, ktora mohla dopadnut ovela horsie - ci pre mna alebo pre auto..

nie som si isty, ci tie pneumatiky boli pricinou, pretoze az dovtedy drzali velmi slusne a nepocitoval som, ze by boli nedostatocne - zadne boli Nankang NS2

aaa. uz teraz sa tesim na dalsiu navstevu SK ringu :D
F11 525d
E70 35d

slevin

Pondelok, 11. Apríla 2011, 09:56

dpc.
nie je otazka ci sa to stane, ale ze kedy sa to stane.
mna to este caka, dufam ze nedopadnem horsie :)
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

blesk

Pondelok, 11. Apríla 2011, 11:26

Podradenie z 4 do 3 bolo aj u mna pricinou, len som mal este nafigu pneu, bolo mokro a este to bolo z kopca a aj ked som stihol vcas kontrovat vdaka comu som nesiel do protismeru a do nasypu ale som to stocil na svoju stranu len som uz nestihol druhu kontru (vzhladom na sirku cesty, blby grip na vode aj na predku asi aj na stastie lebo by som akurat tak obuchal bok)
Este si mal stastie ze ta neprekotilo co sa po najazde bokom do strku bezne stava. Takze takto mas o skusenost viac. Uvidis ale sam ze po nehode budes dost dlho jazdit inak (az moc opatrne)

cretino
Autor témy

Pondelok, 11. Apríla 2011, 11:37

ziadalo by sa povedat, ze som mal smolu - ale nie je to tak, bola to chyba a z tych sa treba poucit, bolo to nevyjazdenostou v takomto type auta..
tiez som si povedal, ze to mohlo dopadnut horsie, mohol som obuchat celu stranu a okrem toho tu bola aj ta moznost zakusnutia jednej strany mimo asfalt a nasledne pretocenie na strechu.. chuda auto, uz to mohol byt srot, ale takto to bude este lepsie, ako predtym - predny naraznik si uz ziadal aj tak lakovat, bol dost od kamienkov..
F11 525d
E70 35d

HAZARD
Auto: stare

Pondelok, 11. Apríla 2011, 17:00

ne teda pekne...ale hlavne ze sa nikomu nic nestalo a nato ako si siel rychlo to nevyzera az tak zle...tak nech ho das skoro dokopy...a mimochodom krasne auto a mohol by si dat aj ine video on board ak mas.ten zvuk bol fajn
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

cretino
Autor témy

Pondelok, 11. Apríla 2011, 17:23

HAZARD napísal:
ne teda pekne...ale hlavne ze sa nikomu nic nestalo a nato ako si siel rychlo to nevyzera az tak zle...tak nech ho das skoro dokopy...a mimochodom krasne auto a mohol by si dat aj ine video on board ak mas.ten zvuk bol fajn

dakujem, sice teraz moc krasne nevyzera, hlavne zpredu, ale nieco sa s tym vymysli.. :D

mozem este vecer nieco postrihat, mam natocenu celu jazdu - je to tocene ale fotakom, takze kvalita nic moc :roll:
F11 525d
E70 35d

blesk

Pondelok, 11. Apríla 2011, 17:37

kolko si stihol odjazdit (kol, minut?)predtym nez sa ti to stalo?

HAZARD
Auto: stare

Pondelok, 11. Apríla 2011, 17:42

cretino napísal:

dakujem, sice teraz moc krasne nevyzera, hlavne zpredu, ale nieco sa s tym vymysli.. :D

mozem este vecer nieco postrihat, mam natocenu celu jazdu - je to tocene ale fotakom, takze kvalita nic moc :roll:[/quote]

to by bolo fajn.rad si to pozriem a asi nebudem jediny...kazdopadne verim,ze autocko vratis do minimalne takeho stavu,ako predtym ak nie este krajsieho...
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 11. Apríla 2011, 19:25

tie nankangy su cinska pomsta najhrubsieho zrna (viem ze su z korei), mna uz tiez smyklo (nedotacavo - predkom von), keby som nemal co to odjazdene tak mam uz aj kombik rozbity na predok, kopacka do brzdy stocenie a prudky plyn to ako tak vyvriesili, zareagoval som hned v zarodku, to bolo sucho, teplo, bezvetrie a gumy maju asi 6mm dezenu a su kupovane minuly rok. To som siel do tej zakruty ani nie 60, na e36 som tam chodil cca 80 bez nejakeho naznaku smyku (ani asc nebliklo).
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 11. Apríla 2011, 19:37

Toto nebolo v gumach nakoniec... ale v tom ze je ste nie uplne skuseny vodic M3.

cretino
Autor témy

Pondelok, 11. Apríla 2011, 19:39

blesk napísal:
kolko si stihol odjazdit (kol, minut?)predtym nez sa ti to stalo?

odjazdil som nieco cez 20 minut a potom sa to stalo - tu zakrutu som siel minimalne 6 krat predtym..
F11 525d
E70 35d

cretino
Autor témy

Pondelok, 11. Apríla 2011, 19:45

dodoIPD napísal:
Toto nebolo v gumach nakoniec... ale v tom ze je ste nie uplne skuseny vodic M3.

tak tak, presne ako pises.. Ale dnes mam uz o skusenost viac, sice dost drahu skusenost, ale predsa :D

gumy drzali velmi slusne, vpredu mam michelin pilot sport, vzadu tie nankangy a malo to velmi slusny grip..

M3 je PAN auto, ktore ma vratilo spat na zem s tym, ze som dostal dalsiu sancu - opravi sa to a ideme dalej.. :)
F11 525d
E70 35d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných