... všetko o BMW ...
jararak napísal:salat, podla mna radis blbo
dizlovy agregat ma zivotnost 300tkm a nie 200 ako uvadzas (plus minus, vela faktorov), tych 15km je celkom v pohode a pokial to mas aspon 5km mimo mesto, popripade bez statia, tak je to uplne v pohode. u e90 je aj ten benzinak uz tak komplikovany, ze je mozne, ze tam bude ovela viac problemov lebo je to nove, prva generacia vysokotlakeho vstrekovania, technologia dizlu ktora sa momentalne pouziva funguje dobre 13 rokov a myslim, ze evolucne celkom vyspela. Ano chyba mi moznost to vytacat do 7000rpm, ale aj tych 4800 je celkom slusnych a ked si nato navyknes, tak tych 1500rpm krutaku stoji zato. Mozno by som sa popozeral uz aj po 330d, predsa len 6 valec je troska kultivovanejsi (hoc vzdy o 2 veci ktore sa mozu pokazit naviac plus zere nejake deci viac).
btw 320i je len 4 valec, neviem ci by som chcel 4 valec este niekedy.
jararak napísal:salat, podla mna radis blbo
melo napísal:Ano, presne kvoli obavam z dieslovych oprav bola moja prva volba 320i, verzia so 125kW (od 2007). Spotreba podla vyrobcu 6,1 (realne asinie je pri mojom najazde az tak hroziva a v pripade vyskytu ropackych poruch sa mi nasobne oplati. Ale diesel lobing je tu nejak zatial silnejsi a uchlacholil ma :) A aj byvala kolegyna chodila na predchadzajucej generacii so svojim dieslom ovela kratsie trasy a aj ine cukacky po meste a vyse 200t km bez problemov. Ale je pravda, ze jednoducho uz zo samotneho principu, musi byt benzinova atmosfera so spolahlivostou na tom ovela lepsie.
voMacK napísal:neboj aj 320d ta odvezie velmi slusne a dynamicky ...ak sa nepotrebujes pretekat a na kazdom semafore davat plny kotel...320d je sakra dobry motor :)