... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Jano318 napísal:zajtra to bude druhy krat čo s nim pojdem na reklamaciu uvidim čo mi povie... ale plynu mam dost to ma napadlo ako prve že tam budem mat malo plynu tak som šiel a natankoval som plnu nadrž ale aj tak mi to nespustilo... skusim mu spomenut to nakalibrovanie a uvidim čo mi na to povie a aj to že podtlak by sa mal dat nastavit...
BlackMW napísal:
podtlak je v kazdom motore, otazka je kde sa nanho napojili, ak spravili vyhybku z nejakej hadicky co tam uz bola napr. do vstrekovacej listy,
moze to robit zlobu a opozdenie.
ak to skapina len pri plyne pri preradovani alebo brzdeni ked vyslapnes spojku, treba zdvihnut krivku multiplikatora v nizsich otackach.
Jano318 napísal:a čo to je ta krivka multiplikatora? ja sa do toho nerozumiem a kde by sa bolo najlepšie napojit na podtlak pri bmw? ja sa ho tam spytam kde mi to napojili lebo ani to neviem...
BlackMW napísal:
tym sa nastavuje plyn (kalibracia), znamena to kolko nasobne dlhsie/kratsie sa otvaraju plynove vstreky pri urcitych otackach.
ak to je moc malo vzhladom na dany tlak a priemer trysiek, benzinova mapa s tym nerata
a ked padnu otacky (pustil si plyn a stlacil spojku), nestihne uz pridat a skape to.
ked ti lieta rucicka hore dole okolo volnobehu az sa tam ustali tak to neni dobre,
mala by prist pekne zhora pomaly a zastat na otackach volnobehu tak ako na benzin.
podtlak sa napaja do sania na volnu trubku (pri 6-valcoch M52 sa vzdy pouzije hadicka k nefunkcnej vyfukovej klapke :] )
alebo sa vrta do sania ale aj tam sa da trafit nestastne miesto,
alebo sa prestrihne hadicka co ide niekam inam a da sa tam T-ckova vyhybka.
upozornujem ale ze niesom ziadny odbornik na plyn, a nerucim za to ze sa v niektorej veci nemylim,
ale co pisem je z vlastnej skusenosti, nie JPP.
neeeeo napísal:RE: Ahoj tak mal by som vela otazok hlavne na tu mapku ktoru si nastavoval to nevadilo motoru že si to tam prestavil? išlo všetko tak ako malo? ja sa do toho nerozumiem a toto BMW je moje prve takže do tychto motorov už vobec. ja mam ist s autom znova do toho servisu aby mi na to zasa pozreli ale pochybujem že s tym niečo spravia mam pocit že sa do BMWčiek chapu ešte menej ako ja... tu mampku ktoru si si sam spravil ta by mohla fungovat aj u mna? a čo sa tyka toho mrznutia s tym som problem nemal vždy to išlo bez problemov ale v oleji sa mi emulzia robi toto som zasa chcel dat skontrolovat do servisu...
Pisme cez forum, aby to mohlo pomoct aj inym.
Takze, v prvom rade mi napis aky mas typ LPG zariadenia a ak mas taky isty ako ja, mozem ti nahrat moju mapu.
Len pre info, nemenim mapu benzinovu, co je v riadiacej jednotke auta, ale mapu LPG a ta je v LPG pocitaci, ktory ovlada trysky plynu. Takze co kolvek s tym robim, benzim slape v pohode.
Dalej bude asi dobre nastavit v tvojom pripade auto prepnutie LPG na benzin pri otackach pod 1000rpm, takze ti to nebude zdochynat a robit problemi na volnobehu. Ono sa to same prepne na LPG pri RPM nad 1000.
Ak s tym nemas skusenosti, odporucim pohladat nejaky dobry LPG servis a poziadaj o nastavenie. Spomen tam to prepnutie.