... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
bedo

Piatok, 25. Júla 2008, 14:55

No mne to robi tiez. Teda pri malych rychlostiach (20-30km/h) ked pridam plyn a nasledne ho pustim, auto radi o stupen dole a kusok trhne, nevydava vsak ziadne zvuky. Mechanik mi povedal, ze vymenit olej v prevodovke. Testoval to aj on, a ked to cuklo povedal hned, ze novy olej...Budem menit cca do 2 tyzdnov, ak chces, potom ti dam vediet, ci sa to zmenilo.

falconsix
Autor témy
Auto: e39, 525d rv 2001
Kraj: Bratislavský

Sobota, 9. Augusta 2008, 19:06

bedo napísal:
No mne to robi tiez. Teda pri malych rychlostiach (20-30km/h) ked pridam plyn a nasledne ho pustim, auto radi o stupen dole a kusok trhne, nevydava vsak ziadne zvuky. Mechanik mi povedal, ze vymenit olej v prevodovke. Testoval to aj on, a ked to cuklo povedal hned, ze novy olej...Budem menit cca do 2 tyzdnov, ak chces, potom ti dam vediet, ci sa to zmenilo.

OK, daj vediet.
BMW 525d M Packet 2001
ex BMW 530d 1999
ex BMW 316

Hyri

Piatok, 22. Augusta 2008, 10:35

tak ako ? a kde je pri ba ten servis na automaty ?
Bmw E39 530D ///Jebat Paket
Ex Bmw E39 540iAG ///Mrdka paket
Ex Bmw E39 530D ///M Paket
Ex Bmw E36 325i Nic paket drift king :D

bedo

Piatok, 22. Augusta 2008, 17:46

Hyri napísal:
tak ako ? a kde je pri ba ten servis na automaty ?

mno, olej vymeneny, pocitovo sa mi to zda byt o nieco lepsie. ale ta pizda aj tak tvrdo podraduje, hlavne asi z 2 do 1...hore ide pekne, dole to tam vrazi ako nadrzany kanec;)
mno...ja som bol servis trencianska....kontaktujte semtex-a, mal by vam vediet pomoct. Ja som s chlapcami spokojny...inam uz nepojdem s autom.
e39 530d 01/2002
Obrázok

modriblesk
Auto: casto sa menia
Kraj: Nitriansky

Piatok, 29. Augusta 2008, 15:58

mne pred par dnami zacala trhat prevodovka pri jazde na 4 prevodovom stupni.
po dvoch dnoch som zistil ze mam malo oleja lebo mi tiekol semering. tak idem hladat toho semtexa.
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

ejusko
Auto: e65 3.5i, e36 M3

Re: Problem s prevodovkou????

Utorok, 8. Marca 2011, 16:09

servis je V modre presne na kralovej a mechanik sa vola Marcel Juricek vo svojom obobe pan mechanik :D

modriblesk
Auto: casto sa menia
Kraj: Nitriansky

Utorok, 8. Marca 2011, 20:02

ale ja som mal E34,
dal som tam manual, vyslo to na 50% oproti repasu automatu, klesla spotreba, a v TP som aj tak mal manual.

mimochodom, wajco mal pred par tyzdnami auto v Martine. repas automatu na E38. a tiez si "zatial" pochvaluje: lepsia cena, trochu krivalo jednanie, ale vsetko dobre dopadlo. hlavne je aby auto dlho slapalo.
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

enslow
Auto: bmw 320d E46

Piatok, 11. Marca 2011, 11:44

mne hadze prevodovka pri radeni z jedna do dva..ostatne uz ide super...neviete ako by som to poriesil?????
zevraj to moze robit aj ked su odidene silenbloky na motore..mam 530D 2001

vick bmw
Auto: BMW 530d E39

Štvrtok, 24. Marca 2011, 09:09

caute,
vcera sa mi zhodou okolnosti stalo s prevodovkou presne o com tu pisete. Mam 530d E39 2003 automat ...Sledoval som nejaky mesiac dozadu, ze pri podradovani, vacsinou jazda po obchvate napr rychlost 80km, ked som potreboval obehnut auto a teda musel som zrychlit mi trhlo, akoby nevladalo preradit, potom ten trh a slapalo. Toto mi urcite predtym nerobilo, a pridalo sa potom k tomu aj to co pisete, ze ak idem pomaly, a pustim nohu z plynu, tak tiez tak jemne niekedy trhne. No a vcera vecer som dospel k chybovemu hlaseniu TRANS.FAILSAFE PROG (este ze to bolo 20 metrov od parkoviska domu). Jednoducho som musel dat prednost na T krizovatke, a ked som mohol ist a zacal akcelerovat, tak vtedy tato hlaska. Ked som bol uz na parkovisku a dal z D do R, tak nic a asi po 7sekundach velmi pomalo zacalo cuvat. Ked som dal potom z R do D, tak detto, nic, 7 sekund a potom zacalo ist dopredu. Vypol som motor, po minute znova nastartoval dal do D a islo, potom zas do R a islo. ale viem, ze je tam uz nieco pokazene, takze dnes do roboty na peso.
Olej v prevodovke som menil pred rokom a pol, a teraz som chcel ist na dalsi servis (zevraj po 100tis km, co mi vyslo nateraz).

Cital som tu o kontaktoch na ludi, co sa venuju len automatom, a spominali ste pana, ktory toto riesi a je spolahlivy. Boli to vsak starsie prispevky, tak ak mate niekto aktualne tipy a kontakty na niekoho v Bratislave, som vam za ne povdacny.

diky moc
v

lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Marca 2011, 23:24

chalani, pri trhani prevodovky pri podradovani vymena oleja uz nepomoze-proste je mechanicky problem v prevodovke. Zbytocne vyhadzujete peniaze nalievanim noveho oleja uz do poskodenej prevodovky, ktory sa uz aj tak neda pouzit po oprave alebo repase prevodovky. Vzdy sa potom dava novy a nie povodny, ktory je zmiesanina noveho so starym. Tieto Generals Motors 5.st.americke prevodovky znesu dost, ale su dost nachalne na pravidelne vymeny oleja a takisto vela ludi robi chyby , ze tam naleju nespravny olej a tento sa zmiesa s povodnym.Nasledok je kolaps prevodovky - znicene gufera,tesnenia, olejove cerpadlo, konvertor... Ked sa necha v tejto prevodovke dlho povodny olej, casto sa lamu kose na lamely, praskaju na krut hriadele, spalia sa lamely a znici sa prakticky cela prevodovka... Takisto vela servisakov nepomenia aj malo poskodene diely /hlavne prehriate diely-povedia si vsak co, este to nieco vydrzi/ a to sa im potom vypomsti po kratkom case znova problemom prevodovky. Videl som toho uz fakt vela a najvacsi bonbonik mal zatial kamarat z RK, stazoval sa problematickou 3-kou a po otvoreni prevodovky sme kukali - na zdvojenej dutej hriadeli pre 3 a 4 stupen spiralovita prasklina v sirke asi 5mm. Divil som sa , ze to vobec chodilo... Takisto su tam slabe konvertory...
Inak neviem s tou komunikaciou s VAJCOO,aky bol problem...ZAtial vsetky BMW co sme urobili jazdia doteraz vsetky.
P.S. este jedna vec - mnohi ktori maju problemy s automatmi ako napr.popisujete trhanie, jazdia s nimi veselo dalej az pokial sa na tom uz neda vobec jazdit. A myslia si ze ked budu jazdit na maly plyn, ze prevodovka neodide a vydrzi vecnost. Treba to riesit vzdy skorej ako odide prevodovka uplne a nie ist na doraz az pokial jej vykrutia krk.
Aka je potom radost z jazdy chodit na aute s vadnou prevodovkou a cakat, kde ma necha? Nikdy sa sama neopravi, takisto sa skoro nikdy neda opravit bez rozobratia. Sorry, ale tak to je.
Naposledy upravil/-a lubomt v Štvrtok, 14. Apríla 2011, 00:13, upravené celkom 2 krát.

vick bmw
Auto: BMW 530d E39

Utorok, 12. Apríla 2011, 22:56

FYI: som druhy den po repase automatu na mojom 530d E39 a musim povedat, ze klobuk dole p.Juricek z Automaticu Modra - dal to dokopy tak, ze dnes na sluzobke (cca 500km po Slovensku) som si opat dokonale uzil jazdu. Prevodovka radila hladko, akcelerovala krasne, nebol fakt ziadny problem a dokonca spotreba mi klesla na 6.7 !!! (co ani sam nechapem). Este raz vdaka, verim, ze takto najazdim dalsich par desat tisic km. Snad sa nic nestane. a samozrejme davam ako odporucanie! (nerobim reklamu, len vyjadrujem pozitivnu skusenost).
diky
v.

lubomt

Streda, 13. Apríla 2011, 00:58

vick bmw napísal:
FYI: som druhy den po repase automatu na mojom 530d E39 a musim povedat, ze klobuk dole p.Juricek z Automaticu Modra - dal to dokopy tak, ze dnes na sluzobke (cca 500km po Slovensku) som si opat dokonale uzil jazdu. Prevodovka radila hladko, akcelerovala krasne, nebol fakt ziadny problem a dokonca spotreba mi klesla na 6.7 !!! (co ani sam nechapem). Este raz vdaka, verim, ze takto najazdim dalsich par desat tisic km. Snad sa nic nestane. a samozrejme davam ako odporucanie! (nerobim reklamu, len vyjadrujem pozitivnu skusenost).
diky
v.

Cena a co vsetko menil?

Despik
Auto: 525d e39

Nedeľa, 8. Mája 2011, 11:08

Aj ja mám ten istý problém. Mám e39 525d r.2002 automat. Nie vždy ale občas mi trhne pri spomalovaní, resp. podradení z 2 na 1, teda len pri menšej rýchlosti 20-30km/h. Najazdené 140000 km, olej v prevodovke menený pred rokom a pol na Rožňavskej v BA(teda aspoň dúfam že ho menili, lebo počuli sme už všeličo o našich servisoch), opakovane diagnostiky(aj pre iné problémy) v SR aj Rakúsku a nič sa neukázalo ohľadom prevodovky, ani jazdou na nič neprišli. Ale trhanie stále rovnaké a spotreba 9l. Takže olej už nebudem meniť, vyzerá to asi na repas. Koľko to trvá a stojí a kde v BA resp. tá Modra a p. Juríček sa tu spomína dosť často. Dik

lubomt

Štvrtok, 12. Mája 2011, 17:42

vari sa prestahujem do BA

hery1
Auto: E39 525 d
Kraj: Trnavský

Piatok, 13. Mája 2011, 11:56

Mne trosku sklbka ked preraduje hore... :-( Idem vymenit olej ako doporucovali v BMW ( inak zatial vzdy povedali len kravinu ) a potom uvidim co z toho bude.. Sam som zvedavy. No ked to neprestane tak asi skrachujem :-( Lebo repas velmo drahy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný