... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Patros napísal:Zrazu počas volnobehu tesne pred vypnutím motora po odparkovaní auta po krátkej jazde po meste začalo niečo pískať ako keby v prístrojovej úplne vlavo... po hladaní odkiaľ zvuk ide sa zistilo že z kastlíku s poistkami, ktorý je v motorovom priestore najbližšie... po jeho otvorení dosť hlasné pískanie... kupodivu aj pri vypnutom motore a elektrike a vytiahnutom kľúči zo zapaľovania... nakoniec postupným odpájaním som zistil že je to biele relé SIEMENS V23134-C52-X90 12.63-1729004 (ktoré by malo byť hlavné = "Main Relay", inde na webe označované aj ako DME relé). Vymenil som ho a to nové rovnako hneď po zapojení "chrčí", podobný, ale iný zvuk... obidve to robia stále... pri odstavenom aute = vypnutom motore, nezapnutej ani elektrike, ani klúč nie je v zapalovaní. Pomôže iba úplné odpojenie autobatérie. Vidím to tak na skrat niekde v elektrickom systéme, ale prečo "zrazu", keď predtým auto normálne jazdilo...?
Tuší niekto čo to môže byť?
Dík vopred...
Patros napísal:
ja mam ten isty problem a tiez si neviem rady.
Video:
http://www.uschovna.cz/sk/zasielka/AUBVUGAFXRAPAYMI
Kód zásielky: AUBVUGAFXRAPAYMI
Veľkosť zásielky: 36 MB
Uložené do: 15.02.2011
Súbory v zásielke:
Problem_BMW_3er_E36_M43_Relais_DME_2011_7269.AVI (27.6 MB)
Problem_BMW_3er_E36_M43.m4v (8.4 MB)
=
Dve videá:
1. Prístrojová doska: motor nenaštartuje, po celý čas ako je kľúč v zapalovaní v polohách 1, 2 a aj 3 lietajú ručičky otáčkomera a ekonometra
2. Hladanie odkial vyhádza pískanie v kastlíku s relé a poistkami v motorovom priestore.
maurom22 napísal:
maurom22 napísal:neviem preco sa to stalo ale ja som ho vymenil stoji necelych 11ecok v bavari a fachcito akurat ze mi odisla vaha vzduchu